Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
izommanvagyok 2025. 11. 07. 11:18

A DK programját fogja a Tisza végrehajtani egyébként  mivel DK val nem tudtak nyerni Tisza színekben felépítenek egy új ellenzéket ennyi!
izommanvagyok 2025. 11. 07. 11:16

A kis huncutok mit találtam
87. Az igazságos adózást!
Adómentessé tesszük a minimálbér összegét minden alkalmazottnak, hogy a
megélhetéshez szükséges minimális jövedelem adómentes legyen minden
tisztességgel dolgozó magyar munkavállalónak! 15%-os szolidaritási adó
bevezetésével kétszeresre emeljük a leggazdagabb 1%, tehát a havi 2,5 millió
forintot meghaladó jövedelmek és az évi 30 millió forint feletti osztalékok és
tőkejövedelmek adóját. Az osztalék szociális hozzájárulási adóját a
társadalombiztosítási járulék szintjére emeljük, és azt a tőzsdei nyereségre is
kiterjesztjük, valamint megszüntetjük annak felső határát, hogy mindenki
kivegye a részét közterhekből!
30 % os adó lesz ha sok jövedelmed van !
Rincewind2 2025. 11. 07. 11:07
Előzmény: #1832  izommanvagyok
Szeretnék szívni, hogy 5 mrd pénzügyi vagyon után fizetek évi 1% adót. 
A nem TBSZ-n lévő tőzsdei befektetések árfolyam nyeresége ugyanúgy 15%-l adózik, mint a lakás kiadás és ráadásul minden költség levonható a nyereségből. Nincs rá szochó. A szochóval csak a TBSZ feltörőket szivattyák.
izommanvagyok 2025. 11. 07. 10:58
ez is érdekes benne
26. Adómentes fizetés a minimálbér összegéig, nagyobb felelősség a
cégek oldalán!
A kormányváltás után adómentessé tesszük a minimálbér összegét, hogy a
megélhetéshez szükséges minimális jövedelem adómentes legyen minden
tisztességgel dolgozó magyar munkavállalónak! Ugyanakkor többszörös adót
vetünk ki a sokmilliós fizetésekre, osztalékokra és tőkejövedelmekre, és a
milliárdos vagyonok tulajdonosaira.  
izommanvagyok ma, 10:54 #260664 DK egyébként   mint EU ba bekötött párt benne is van a programjába az alábbi:
". Panelprogram plusz lakóházfelújítási programot!
Öt év alatt 500 ezer lakótelepi lakás és 1 millió régi építésű társasházi lakás, illetve
családi ház felújítását tesszük lehetővé. Az úgynevezett mély felújításokat fogjuk
elsősorban támogatni, amely kiterjed a házak szigetelésére, a nyílászárókra, a
fűtési rendszerére, illetve egyéb gépészeti berendezéseire is. A felújítást
összekötjük napelemek telepítésével is. A felújítást elsősorban uniós forrásokból
finanszírozzuk, és lehetővé tesszük a támogatások önrész nélküli igénybevételét
is."
Péter  és pártja csak egy beetető párt , mert a DK ra nem tud több millió ember szavazni.. az ő programjukat fogják egyébként végrehajtani fentebbit onnan másoltam jön a panel program ha ellenzék nyer 
https://dkp.hu/uploads/content/Dobrev_Klara_vallalasai.pdf
Évi 10 ezer bérlakást ígér ( ahogy Péter ) egyébként ,
De ez csepp a tengerbe és rengeteg pénz kell hozzá
Mire itt is annyi bérlakás lesz mint Bécsbe  az 100 év ők akkor kezdték a bulit.
FatFIRE 2025. 11. 07. 10:48
Előzmény: #1822  izommanvagyok
Jó videó, ugyanazokat az érveket sorakoztatja fel a populista hülyeségként bedobott vagyonadó ellen, mint amit én emlegetettem itt korábban. Csodálatos lenne, hogy Magyar Péter kormánya egy magyar tulajdonú vállalat vagyonát vagyonadóval sújtaná, a külföldi versenytársat viszont nem, a sok agyhalott természetesen ennek is örül. 😂
izommanvagyok 2025. 11. 07. 10:37
Előzmény: #1833  HZsooolt

Tisza amúgy valahogy " ösztönözni" akarja a magán befektetőket, hogy adjanak ki minél több  lakást kiadásra..
Én azt is el tudom képzelni, hogy lehet adómentes lesz ha kiadod hosszú távra a lakásod? :D
Mekkora lenne már vagy csak az új  építésbe bele vágó vállalkozók  kapják meg ezt a kedvezmény, hogy  adómentesen kiadják a lakásaikat? 
Nem tudom... meglátjuk nálam sose volt üres járat én sose trezornak használtam a lakásom.
FatFIRE 2025. 11. 07. 10:37
Előzmény: #1738  Spiller
Kíváncsian várom, mi lesz Mamdani polgármesterségéből és főleg abból, hogy a győzelme után a Demokrata Párton belül legyőzik-e a komcsik a liberálisokat. Érdekes lenne végignézni, ahogy Mamdani törekvéseinek megfelelően erősen visszavágják a rendőrség költségvetését, igyekeznek minimalizálni a börtönben ülők számát, büntető adókkal sújtják a gazdagokat, befagyasztják a lakbéreket, letartóztatják az izraeli miniszterelnököt, drasztikusan emelik a minimálbért és ingyenessé tesznek amúgy rengeteg pénzbe kerülő szolgáltatásokat (például a tömegközlekedést). Érthető, hogy ettől a gyönyörű komcsi programtól minden agyhalott boldog lett. 😂
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 07. 10:27
Előzmény: #1832  izommanvagyok
ugyanmár, azt sem akarták hogy a 3% -os hitel megemelje az ingatlanárakat... sőt ...
izommanvagyok 2025. 11. 07. 10:22
Előzmény: #1830  N0MAD

Ha nem akarják a bérleti díjak emelkedését nem emelnek a jelenlegi 15 % os kiadási adón. 
Ezért erre nem számítok... Vagyon adó egyébként TBSZ-t is érintené mert vagyonelem.
De nyilván ha már betoltad a pénzt 5 évig mentes.... aztán ha még akkor is ez az adórendszer van akkor szívsz fizetsz mint a katonatiszt.
papafilip 2025. 11. 07. 08:39
Előzmény: #1826  izommanvagyok
A TBSZ-en lévő részvény is saját vagyonelem :P
Szóval nem ezen múlik a védekezési képességed, hogy át tudod-e hárítani vagy sem.
N0MAD 2025. 11. 07. 08:17
Előzmény: #1829  Rincewind2
Valahogy így, az alig létező középosztály rétege. Nagyobb halak másban mozognak, átlag meg a nagyi örókölt ingatlana- allamkötvény vonalon.
Ingatlan a létező legkönnyebben megfogható. Kérdés csak a kiadott vagy az összes. 
Aztán majd izom áthárítja az adót a fellendülő trezor-ingatlan eladások miatti árcsökkenés és bérletidíj csokenés közepette. Hacsakúgynem.
Rincewind2 2025. 11. 07. 06:15
TBSZ-en lehet zizegni, de marginális a mennyisége kevesebb, mint 100 ezer ember rendelkezik vele, sokkal több a bérbe adott ingatlanok száma.
Rincewind2 2025. 11. 07. 06:10
Előzmény: #1827  Capi
Visszamenőleg nem változtatják, 6 év amíg megszűnik teljesen a TBSZ adómentessége, addig 100-szor megváltozik az adó rendszer. Lakás kiadásra jelenleg is van adó, ott csak az ellenőrzésen kell szigorítani.
Capi
Capi 2025. 11. 07. 05:25
TBSZ adóztatása egyszerűbb és nem lehet kibújni alóla. Ez tény. De várjunk még ezzel. Jelenleg csak rémhírek vannak (fidesz prop.) ezzel kapcsolatban. De vmi biztosan lesz mert pénz nincs a költségvetésben. Ugyanez a családi adókedvezmények megnyírbálása is.
izommanvagyok 2025. 11. 06. 19:16
Előzmény: #1823  HZsooolt

Hamarabb fog megszűnni a TBSZ ed minthogy nekem a paneleket megadóztassák!
Ugyanis a panel bérlbeadás egy létszükséglet  kielégítése eggyes embereknek én az adót a bérlőre át tudom hárítani míg te a TBSZ re kivettett adót ha megszünik ez a nagyszerű konstrukció hova tudod próbálod majd áthárítani? Senkire sem fogod tudni ezért jobb a saját vagyonelem a lehetőséged megvan a védekezésre.!
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 06. 18:48
Előzmény: #1823  HZsooolt
mindenkire akinek egynél több van :)
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 06. 18:39
egyértelműen panel adót kéne bevezetni
izommanvagyok 2025. 11. 06. 18:10

Nézzétek csak :
https://www.youtube.com/watch?v=DILRraEZqCM
Könnyebben, tisztábban is beszedhető a pénz, amit a Tisza a vagyonadóból remél
Zsiday azt javavasolja a Tiszának felejtse el a vagyon adót! Legyen helyette társasági adó  osztalék adó ár tőke nyereség adó emelés ! Nesze neked TBSZ felsorolja a tőkés ott forgatja adó mentesen a zsozseszt! 
Szép új világ lesz idehaza azt hiszem!
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 06. 15:34
Előzmény: #1819  HZsooolt
légy hálás nekik, és köszönd meg

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek