Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 11:58
tudod ahol én dolgozom szarabbul jártam Orbán egykulcsos adójával, mert emiatt kevesebb bruttót kapok mint más kollégák akik még 2010 előtt kezdtek...  majd jön az anyák adókedvezménye fityeszék alatt azt hirtelen a sok köc$@g munkáltató leviszi a bruttó béreket az újonnan belépőknek... 

HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 11:54
Mongóliában mennyibe kerül egy 100nm -es újépítésű jurta? ;)) 
izommanvagyok 2025. 11. 08. 11:54
Előzmény: #1896  HZsooolt

ÉN nem írtam sose rátok szégyen , hogy diplomát kaptatok. Csak azt rólad, hogy biztos nem közgazdász vagy ha ilyen butaságokat írsz.
Nagy meglepetések lesznek ha jön a Tisza... De erre már csak 20 % esélyt .. sem látok ha kitör a béke tavasszal zéró lesz az esély , hogy nyer a Poloska  Brüsszel Péter.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 11:53
Előzmény: #1893  Spiller
tanulok Spiller mestertől ;) 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 11:53
Előzmény: #1891  izommanvagyok
te is épp lenézel, te lenézhetsz de téged nem nézhet le fire73?
nincs igazság a földön ;)
izommanvagyok 2025. 11. 08. 11:51
Előzmény: #1892  FR73

Vagyonunk különbsége nagyban meghatározza ki ért a szakmájához és ki nem maradjunk ennyiben.
Én nem véletlenül vagyok a FIRE kapujában és te nem véletlenül nem! Pedig még ha jól sejtem 73 as vagy én csak 83 as 10 évvel fiatalabb is!
Szóval a lenézésből jó lesz ha visszaveszel...!
N0MAD 2025. 11. 08. 11:51
Azért én imádom ahogy az önjelölt dollarmilliomosok-milliárdosok egy hete nem kapják a levegőt egy bruttó évi százezer eurós fizetés kapcsán. Mégha a felét le is adja adőba, hogy a maradékból 31% áfából vásárolhasson, de akkor is!”l”l!
De ha létezik is az csak orbán apánknak köszenhetoen lehetséges. :D
Na ja, nem piacbarát kórnyezet hanem vállalkozóbarát-barát.
Spiller 2025. 11. 08. 11:43
Előzmény: #1887  HZsooolt
:)  és gondolom nincs mire szerénynek lenned.  
FR73 2025. 11. 08. 11:43
Előzmény: #1891  izommanvagyok
Szégyellje magát az, aki neked közgazdasz diplomát adott.
Meg az is, aki nem rúgott ki a vizsgákról.
izommanvagyok 2025. 11. 08. 11:36
Előzmény: #1887  HZsooolt

Ne vegyél mérget rá hogy nem tervez az SZJA változtatni a DK ban benne van szolidaritási adót fogsz fizetni szépen.
Másik hiába vagy tehetséges ha nem lenne ilyen cég ahol tudnád  KAMATOZTATNI A TEHETSÉGED semmire sem mennél és nem lenne 100 ezer eurós fizetésed  OLYAN KÖRNYEZETET KELLETT ADÓKKAL POLITIKÁVAL TEREMTENI hogy legyen ILYEN MUNKÁD AMILYEN MOST VAN! 
Mennyél ki  Mongóliába megnézem én MIRE MÉSZ A TEHETSÉGEDDEL! fogsz 100 ezer eurót keresni Maradjunk annyiban!
Nem sok eszed van neked se látom   lehet a melódhoz tehetséges vagy és okos de hogy a gazdasághoz zéró tudásod van az is biztos.. Nem hiszem hogy közgáz végzettségű vagy mint én de nagyon okosakat mondasz és osztod az észt ..!
Goldstein17 2025. 11. 08. 11:35
Előzmény: #1879  kuruczr77
Persze, igazad van szélsőséges véleményt fogalmaztam meg, de nem véletlenül. Bár nem látok bele a részletekbe, az  ismerettségi körömben több fiatal is van aki közgazdásznak tanul. Itt rögtön ketté kell választani a mezőnyt a Corvinusra és a többire. Utóbbiak gyakorlatilag egy napközis foglalkozásnak felelnek meg és ahogy látom a munkaeropiac is így értékeli ezeket a diplomákat. A világ pedig most nagyon gyorsan  változik és nem abba az irányba ami ezeknek az álképzéseknek kedvezne. Az ilyen helyeken szerzett papírok nem fognak érni semmit. 
FatFIRE 2025. 11. 08. 11:34
Előzmény: #1886  HZsooolt
Többünket az zavar, hogy nem jött létre az a piacpárti berendezkedés, amit Spiller szokott emlegetni. Sőt, még komolyan vehető politikai alternatíva sincs, ami ezt képviselné. A NER van és az onnan kiszakadt seggnyaló.
izommanvagyok 2025. 11. 08. 11:33
Előzmény: #1886  HZsooolt

Mert ő közben bejelenti nem fizeti ki a béreket így légyszíves ne lopjon! Nagy különbség Mészáros Orbán mindenkit kifizet mindenkit ( az egyész lakosságot) eláraszt pénzzel  olcsó hitellel... Így lehet lopni szerintem :D De kicsit ez el van túlozva.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 11:32
Előzmény: #1884  izommanvagyok
mivel nem Orbán miatt keresek ennyit, hanem szuper képességeim és tehetségem alapján, így nem köszönhetek neki semmit. És mivel MP se tervez majd változtatni az szja-n , így majd neki se.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 11:29
Előzmény: #1885  izommanvagyok
ha téged - ezt mar leirtad többször is - nem zavar se a NER se Orbán és hogy szétlopták az országot, akkor miért zavar hogy Karácsonyék szétlopják Bpestet?
izommanvagyok 2025. 11. 08. 11:26
Előzmény: #1884  izommanvagyok

rákosrendezőre volt pénz 12 milliárdot lecsengetni hogy üresen álljon 20 évig megint politikai kampány céljából de az adót nincs pénz befizetni! Nevetséges!
5 polgármeseter helyettest választott meg  mikor nyert Tarlós után emlékszem 5 öt!  Politikai alapon lopják szét a várost és zéró fejlesztést csinál avárosban ami lenne ( mini Dubaj) azt is megblokkolja nehogy egy fillér adóbevétele legyen a városnak iparüzési adóba  munkahelyek jöjjenek cégek létre a környéken és gazdagítsák az országot legyen egy lezüllött ipari veszélyes hulladékkal teli telep továbbra is 20 évig!
izommanvagyok 2025. 11. 08. 11:17
Előzmény: #1882  HZsooolt

Karácsony szétlopta szétzüllesztette a várost  ..! Rákos rendezőre volt 12 milliárdért arra volt pénz mi ? Hogy üresen álljon még 20 évig megblokkolva a beruházást  hogy ne legyen adóbevétel fejlődés ebbe na városban hogy tudjon kampányolni a szemtelen! 
 most meg esszük a kefét hogy nincs pénz? 
Nevetséges az egész és nektek olyan rövid a memóriátok mint  egy réti lepkének!
GONDOLKODNI ÉR  én a jobboldani a baloldali oldalakat is olvasom és levonom a következtetéseket de ti csak az ellenzéki médiát büfögitek fel és bólogattok! Értelem nulla! 
Csodálkozom, hogy te 100 ezer eurot keresel itthon... és még elégedetlen vagy? Orbán apánknak köszönheted azt is, hogy ilyen környezetet ( adókörnyezetet válalkozó barát környezetet) teremtett idehaza!
FatFIRE 2025. 11. 08. 10:44
Előzmény: #1869  Goldstein17
"Ebben kivételesen teljesen egyetértünk. Tehetséges emberek messze elkerülik, a közpszerűek útja az érvényesülés felé."
Ezt azért így nem jelenthetjük ki, amíg a Corvinuson vannak a legmagasabb ponthatárok. De sok esetben tényleg igazad van, nagyon sok fiatal látja a közgáz képzésben annak a lehetőségét, hogy az álmait elérje, azaz beüljön fehérgalléros munkakörbe egy modern, budapesti irodaházba valami multihoz az átlagnál valamivel magasabb fizetésért. Ez sokszor tényleg maga a középszerűség - ellentétben a matematikusokból, fizikusokból álló körrel, ahol szinte egymást érik a csúcskategóriás agyak.
kurucz77 és Spiller:
Ahogy írtam is, a közgáz képzések alapvetően a multinál történő alkalmazáshoz adnak a munkáltatóknak támpontot, de egy vállalkozás felépítéséhez szakmailag szinte semmivel nem járulnak hozzá. Ami azért a képzésben eltöltött időszak ismeretében elgondolkodtató, hiszen mégsem zenét tanultak éveken keresztül...
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 10:04
Előzmény: #1878  izommanvagyok
az jó, a közvélemény kutatások alapján többen nem kérnek a fityesz "jólétből" mint akik igen. Szóval szopórolleren vagy :).

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek