Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 2025. 10. 26. 07:49
Előzmény: #1238  HZsooolt
A pénzeszközökön belül enyhe többségben van nálunk az állampapír. Azon belül 43% bónusz (többnyire 2029/N), 43% fixmáp (többnyire 7%-osak), a maradék 2029/I és 2030/J.
Okok.
1. Várjuk vele a korrekciókat, vételi pontokat.
Arany épp el is kezdte már, SP500 épp ATH-n (euróban nézve is). Akár hazai likvidebb részvények is szóba jöhetnek majd.
2. A HUF is épp egy korrekciós erősödő szakaszban van.
3. Valahol tartani kell a pénzt, addig is kamatozzon.
4. Cashflow szempontból is kellemes eszköz, bármikor bármekkora részt el lehet adni. Egyelőre a 2029/I PMÁP-hoz nyúlunk ilyenkor.
szieszta 2025. 10. 26. 07:36
Előzmény: #1232  izommanvagyok

Sokáig érdeklődve olvastam a hozzászólásaid, de most már látom, te is csak a hír tv-n nevelkedtél, fidesz propagandával átmosva az agyadat.
Azért, mert te a fidesz beteg rendszerének az élvezője vagy, azt láthatnád, mennyire kártékony az országra nézve.Milyen érdekes, te is külföldre vágysz FIRE-skedni.
Neked szerencséd volt, hogy Budapesten a lakásvásárlásokat választottad befektetésül, de ez a magyar népesség nagyon pici rétegét érinti.
Most az aranytartalékot emlegetik, mert talán ez az egyetlen, amit pozitívumként tudnak felmutatni, ha egyáltalán megvan az az arany. Matolcsinál sem hiányzott és azóta sem hiányzik az 500 milliárd, de szerintem ez is jóval több.
Valaki kimondta, hogy 15 év alatt megduplázták a magyarok vagyonát. Azt most nem tudom, ebbe beleszámolták e lölöt is, aki 1700 szorozott, tiborc meg a nulláról ment fel 500 milliárdra.Csak azért, mert nagyon tehetséges.
Az nagyon jó, hogy most a választások előtt osztogatják mindenkinek a 3%-os hitel, amit az állam támogat, no nem a saját államkincstárból, mert az kong az ürességtől, hanem minimum 7%-os hitelből.
Te valakinek kölcsön adnál, ha neked is kölcsönt kéne felvenned rá magasabb kamattal? És ezt mindenki fizeti, az egyesek "szerencséjét".
A nagynénim is saját házukban élt, egyedül, kisnyugdíjasként. Ha nem fizettem volna  az EU legolcsóbb rezsiszámláját, vagy megfagy, vagy éhen hal. Pedig sokmilliós ingatlanja volt. Szegény (csóró) gazdagok.
HZsooolt 2025. 10. 26. 06:59
Előzmény: #1235  FR73
te mit gondolsz az állampapírról? Tegnap délután két ellentétes vélemény bontakozott ki
Rincewind2 2025. 10. 26. 04:58
Előzmény: #1236  Spiller

Az EU akkor lesz versenyképes ha egy szövetségi államként fog működni. Lesz egy kormány, egy-egy hatóság minden területre (pl. jegybank, GVH, pénzügyi felügyelet, gyógyszer stb.) Jelenleg meg akarja védeni az EU magát, de a katonák beszélni sem tudnak egymással és egymás egyenruháit sem ismerik fel.
Amíg minden kicsi néhány milliós népességű terület úgy viselkedik, mintha ország lenne (pedig még városnak sem nagyok!) addig nem változik semmi. 
A 27 nemzetállam egyenes út a történelem süllyesztőjébe.
Spiller 2025. 10. 26. 01:24
Előzmény: #1170  ASR
Hogyne lenne köze. Az EU versenykepesseg eladasa usanak a legfontosabb es az orosz kinai piacainak a feladasa.  Nem mellesleg a befolyasi ovezetek felosztasabol is kimarad eu. Ha ez nem fontos akkor semmi.  Orosz partnerseget atcsereltek usa fuggosegre. A drága energia es termelesi költségek a szankciok a  vamok ..a cegek elszivasa usaba..nem szep jovo..
FR73 2025. 10. 25. 23:46
Kellene nyitni egy harcosfosás topikot, akit érdekel, mehetne oda.
Ez itt nem erről szólna.
izommanvagyok 2025. 10. 25. 22:34

3-4 száz ezer családot segítettek lakáshoz és még lehet keveset is mondtam sose fogják  a kormánynak ezt elfelejteni és emlékszünk mi volt a tobbkulcsos adós Fletó alatti régi világban.. mi járt az embereknek egy nagy semmi csak a magas adók és rezsi emelés a megszorítás és az elvonás! A privatizációval együtt!
izommanvagyok 2025. 10. 25. 22:26
Előzmény: #1231  szieszta

Úgy lopták ki az országot hogy az MNB aranytartaléke megtöbbszörözödött vissza vették a repteret a közmü cégeket telekom társaságot  közben csokot adtak a néptek rengeteg támogatást meg se tudom számolni stb stb... nagyon ki vagyunk rabolva .. Fletó annak idején mindent eladott a repteret az arany tartalékot leépítették a közmüveket eladták ( rezsi emelés minden hónapban) stb.. emlékszem rá.
Ha így rabolják ki az országot felőlem mehet ! ÉN sose leszek másra írígy ha gyarapszik!
izommanvagyok 2025. 10. 25. 22:24
Előzmény: #1230  HZsooolt

ez csak a természetes lakás ár emelkedés extrába nem emelte ! :D
Amúgy is megmondták a lakások csak értékesebbek lesznek nincs olyan, hogy lakásár infláció nem létezik olyan szó!
Értékesebb vagyonosabb lesz a magyar tőle ne félj  ennyire a gazdagságtól! :-P   (90 % a magyarnak saját lakásban él a legnagyobb vagyontárgy )
szieszta 2025. 10. 25. 22:11
Előzmény: #1228  izommanvagyok

Azt is megígérte, hogy kirabolják Magyarországot??
Mert ezt bőven túlteljesítette.
Szétlopták az EU-s pénzeket, kisöpörték az államkasszát, most meg már hitelt vesznek fel, legyen mit a saját zsebükbe tömni.
Nagyon fura, hogy ez nem izgatja  a fideszeseket. Bezzeg romulusz milliós zsírleszívása az világraszóló bűn, a többszörösen túlárazott pályázatokon keresztül kilopott százmilliárdok meg nem érik el az ingerküszöbötöket.
A stadionokkal sem lenne baj, ha nem háromszoros áron épülne.
Kellenének az autópályák is, de 10 milliádért 2 sávval bővíteni az M1-est kilométerenként???  Ráadásul biztos vagyok benne, hogy a végén még ez sem lesz elég.
Az is az ígéretek között volt, hogy az EU legszegényebb országa lesz Magyarország???
HZsooolt 2025. 10. 25. 21:01
én nem a stadionokról beszéltem, hanem a kertje végébe építettről egy falucskában...
Hát a gyermekvédelmet nem sikerült betartania, a repülőrajtot se amit évek óta ígérget... hazudós politikus
azt is hazudta hogy a 3%-os hitel nem emeli a lakásárakat ;) 
Törölt felhasználó 2025. 10. 25. 21:00
Nyugodtan szórd tele ezt a topikot a butaságaiddal, tényleg csak annyi szót pazarolnék rád, hogy: "Jézusom, van még lejjebb?"
izommanvagyok 2025. 10. 25. 20:57
Előzmény: #1227  HZsooolt
Orbán mindent betartott amit ígért a népnek mindent!   Az hogy épült stadion na aztán ? Más országba nincs ?Legalább tudunk uszó EB és olimpiát is majd rendezni turizmus sport embereket vonz adóbevétel turizmus profit fejlődés tudod.?  De egyébként mióta nincs uniós pénz 3 éve már nem nagyon épül stadion csak max takarék lángon. 
HZsooolt 2025. 10. 25. 20:44
Előzmény: #1224  izommanvagyok
Orbán is mást csinál mint amit ígért az nem baj? 
HZsooolt 2025. 10. 25. 20:23
Előzmény: #1224  izommanvagyok
én sose voltam Fideszes,
engem a 0. perctől irritált egy olyan miniszterelnök aki stadiont éppíttetett a kertje végébe. Az álszentségről nem is beszélve.
Engem nem Magyar Péter mosott meg, én mindig is tisztán láttam. ;)
izommanvagyok 2025. 10. 25. 20:12
Előzmény: #1222  Freszelés

Ilyenkor jobb tartani a távolságot nagy lenne  a politikai vita köztünk ( hosszú évek tapasztalata).... Nem tudja szegény após a lánya is full Fideszes :)))
izommanvagyok 2025. 10. 25. 20:08
Előzmény: #1223  HZsooolt

Engem nem kell megmosni az én agyam már teljesen átált  15 éve! ;-)
 Nektek viszont kell a Poloska Peti agymosás minden nap, hogy tudjátok hova kelljen húzni!
Nagy meglepetés lesz itt kérem szépen ha nyer Péter  ti lesztek a legelszántabb Fideszesek 4 év múlva mikor kiderül mindenben hazudott a Péter és egészen mást fog csinálni mint amit most ígér...
Ne legyen igazam...!
HZsooolt 2025. 10. 25. 19:49
https://index.hu/belfold/2025/10/25/orban-viktor-digitalis-polgari-korok-orszagjaras/
Izoman, te is tudsz regisztrálni nonstop agymosásra :) 
Freszelés 2025. 10. 25. 19:32
Előzmény: #1221  izommanvagyok
akko' miért nem velük vagy? elzavartak az ebédlőasztaltól mert ömlött belőled a marhaság és nem bírták tovább? :D
izommanvagyok 2025. 10. 25. 19:31
Előzmény: #1219  HZsooolt
anyósnál vannak pihi van :) Én meg anyámnál 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek