Én végig azt mondtam, hogy le akarom váltani Orbánt, de nem Gyurcsányékkal. Engem győzködtek, hogy ne finnyáskodjak, sőt egy gyurcsányozós megjegyzésemet törölte is a topicgazda. Nem is írok az Orbán takarodj! topicba. Nem szeretem a cenzúrát. Gyurcsánynak legkésőbb az őszödi beszéd kipattanása után el kellett volna tűnnie a közéletből. A mostani választási forradalomnak szükséges, de korántsem elégséges feltétele volt, hogy Gyurcsány eltakarodjon.
A Tisza kampányfőnöke: 2022-ben is nyerhetett volna az ellenzék, de Márki-Zay nem kért a tanácsából https://telex.hu/belfold/2026/04/23/toth-peter-tisza-part-magyar-peter-kampanyfonok Márki-Zay Péterrel is volt egy beszélgetése, elmondta, „milyen feltételek mentén lehet legyőzni a NER-t és Orbán Viktor rendszerét”, de állítása szerint ezek a feltételek Márki-Zaynak nem kellettek. Tóth szerint az összellenzék jelöltje ehelyett az óellenzékkel ült le tárgyalni, „el is múlt a lendület (...) Az idő talán igazolt engem”. Tóth úgy látta, a 2022-es választás is nyerhető lett volna, ezért sajnálja, hogy ezt a négy évet elvesztegette az ország. ___________ óellenzék _______ Én is ilyesmit mondtam, de az óellenzéket akkor még nem neveztül ó-nak. A tisza győzelmének kulcsmozzanata volt, hogy az ep-választáson kiszavazták az óellenzéket és utána Gyurcsány is eltakarodott.
Titkos találkozó Navracsics (ex-) miniszterrel a fideszes polgármestereknek https://www.youtube.com/watch?v=QPy66VuqFJw Navracsics Tibor az eddigi magatartásával szemben meglehetősen ingerlékenyen reagált, amikor meglátta stábunkat. Vajon miről egyeztettek leváltott fideszes országgyűlési képviselők, polgármesterek és más fideszes politikusok Navracsics Tibor eddigi közigazgatási és területfejlesztési miniszterrel a megbeszélés idejére lezárt vendéglőben a Velencei-tó északi partján? Ezt igyekeztünk megtudni a titkos találkozóra érkező Cser-Palkovics Andrást, Tessely Zoltánt, Mészáros Lajost, Törő Gábort és Navracsics Tibort. _______ nem voltam ott _______ Nem voltam ott, de ha földcsuszamlásszerűen elveszik az állami forrásokat (pénz, belső információ, személyes kapcsolatok), akkor a meglévő önkormányzati közpénzekből még mindig át lehet csatornázni a párthoz. Kevés hídfő maradt, de ínséges időkben a maradékot is meg kell becsülni.
Széky János: Egy nagyon békés forradalom https://parameter.sk/1336067/egy-nagyon-bekes-forradalom/ Ha megírom az emlékirataimat, ami egyáltalán nem biztos, akkor majd szépen, plasztikusan lefestem, mit éreztem április 12-én este 9 után, de most még nem tudom jobban megfogalmazni, mint az ÉS-ben: most éltem át azt a pillanatot, amit pozsonyi barátaim 1989 decemberének elején, amikor beállítottam hozzájuk, s az ajtóban azzal fogadtak: „Szabadok vagyunk!”. ... Az országrontó, bűnöző uralmi csoport elleni tömeges düh az álságos, aránytalan és tisztességtelen választásokban találta meg a lehető legbékésebb csatornát az érvényesülésre. Úgy, hogy ez a csoport urnazárásig semmit sem érzékelt a veszélyből, megmaradt a maga óriási adófizetői pénzekből kiépített alternatív valóságában, s ezért sem eszébe nem jutott, sem ideje nem volt semmilyen erőszakot alkalmazni. A békés úton elért felszabadulás azonban sem azt nem jelenti, hogy az április 12. előtti rendszer demokratikus volt, sem azt, hogy ezzel megtörtént (befejezett jelen időben) a rendszerváltás, sem azt, hogy a négy évre mindent (kivéve mindazt, amire kiterjed a kétharmados szabály) eldöntő, álságos és aránytalan választás alkalmas egy új szabad politikai és gazdasági rendszer fenntartására. Alkalmas volt egy elbizakodott zsarnoki bűnszövetkezet megdöntésére, de arra nem, amire a parlamenti választás való egy demokráciában: arra, hogy egy tagolt politikai közösségen belüli érdekkülönbségeket és ütköző szenvedélyeket megjelenítő erők kerüljenek a parlamentbe. Hogy így legyen, azt a mostani rendszerváltóknak kell megoldaniuk, ha komolyan veszik magukat. Ritka ajándék, hogy valaki olyan történelmi pillanatot élhet meg, mint április 12. volt, de valahogy nincs se időm, se kedvem huszonöt, harminchárom vagy tizenhat évet várni a következőre.
Puzsér Róbert: Magyar Péternek valóssággá kell formálnia a polgári Magyarország ígéretét https://www.youtube.com/watch?v=HRQpZpIVfGA ___egyetértek Puzsérral _______ Mi történt az elmúlt másfél évben, ami előtte 14 évig nem? Gyurcsány eltakorodott.
Első kérdésed már tárgytalan. Nem tudjuk visszatekerni az időt. Második mondatodat fejtsd ki, légy szíves! Milyen párhuzamot látsz Károlyi Mihály és Magyar Péter országa között? Panyira nem vonatkozik az ártatlanság vélelme? Volt ítélet vagy anélkül is be kellett volna börtönözni, amit még most is megtehetne(?) a megbukott, de még ügyvezető kormány? Bírónak tetszik lenni?
“ Dehogy fogadja....Minden választásnál ez van. Teli pofával meghallgatod, hogy "Mi vagyunk a többség" aztán a választások utás logó orral elkullognak...majd bedobják a szokásosat: csalááááás! Aztán természetesen a nemzetközi megfigyelők elmondják, hogy nem volt semmi csalás. Majd hőbörögnek pár hétig meg tünci...aztán hazamennek és folytaódik a normál kerékvágásban az életünk.” Hogy ez mennyire igaz…. Sokat segített hogy nem írtál bele alanyt. Na jöhet a hőbörgés, aztán haza és lehet nézni amint normál kerékvágásba térünk az orosz maffia uralma helyett :D
2026-os Országgyűlési választás - TISZA vs. Fidesz