Kopping Rita https://www.facebook.com/1046889592/posts/10237809795597882/?rdid=qxEi85sJj1XayulM# Amikor tavaly októberben elvállaltam a jelöltséget a DK színeiben, nem volt könnyű döntés. De hittem abban — és most is hiszek —, hogy Magyarországnak nem egy újabb egyeduralomra van szüksége, hanem együttműködésre. Több pártra, több hangra, valódi vitákra. Számomra ez a demokrácia alapja. Most egy újabb nehéz döntést hoztam meg. A mai napon a Helyi Választási Irodában hivatalosan bejelentettem, hogy visszalépek a jelöltségtől. Azért döntöttem így, mert fontosnak tartom, hogy bizonyos választókerületekben létrejöjjön az együttműködés. Ha ez nem történik meg, akkor a Fidesz jelöltje lesz a nevető befutó. És ezt nem akarom még egyszer végignézni.
"Ha a Fideszben lenne egy kis előrelátó "bölcsesség", a helyükben - átmeneti időre - elfogadnám a feles vereséget." . Odanézz! "Lehet, hogy tévedek, nemsokára kiderül, de szerintem a Fidesz mozgósítása, Orbán országjárása már nem a győzelem eléréséről szól, hanem a 2/3-os vereség elkerüléséről. A NER célja egy sima Tisza győzelemre csökkenteni a hátrányt, ami a Fidesz számára lehetővé tenné, hogy bot maradjon a rendszerváltás küllői között. És hogy mit tehetünk? Kommentben megírom." https://www.facebook.com/photo?fbid=1570379384446321&set=a.454715902679347
A helyzet adott: 5 párt fog indulni és senki nem fog visszalépni. Lehet minősíteni az indulókat (a "választási demokrácia"- /byMP/ nagyobb dicsőségére, és a jegyvásárló közönség megtartása miatt :), de ez a tényeken nem változtat. A kérdés az, hogyan lehet ebből a legtöbbet kihozni a fidesz és a mihazánk kárára, a rendszerváltás érdekében. A meccs lefutottnak látszik, de még lehetnek meglepetések. . A várható végeredmény - megismételve és kiegészítve - egy FELES Tisza győzelem és HÁROMPÁRTI Parlament a Mihazánkkal és a Fidesszel, ahol a Mihazánk NEM lesz a mérleg nyelve. (Azt meg továbbra sem értem, hogy a Fidesz, azaz bűnözők mit keresnek a Parlamentben?) A helyzet alapjaiban van elcseszve és az előbbi felállás több ciklusra is elnyújthatja az ország agonizálását, és még az is belefér, hogy a helyzet romoljon egy fidesz visszatérés esetén. De hát ennyit tud kihozni magából egy demokrácia-deficites nép.
Bödőcs jellemzése az óellenzéki poltikusokról: "olyan paralimpikon, aki hiúságból kerekesszék nélkül indul a versenyen” Bödőcs - Ellenzék = Paralimpia https://coub.com/view/1teht7
A kampány - a választói emlékezet miatt - az utolsó 1-2 hétben fog bedurvulni. A Tisza nagyjából ellőtte a patronjait azzal, hogy betámadott kb. 60 óellenzéki indulót a választási bizottságnál, vagy pl. Tordai Bencét suttogó propagandával. Ezzel el is vesztette a maradék szimpátiát ezeknél a pártoknál, sőt szerintem ellenkező hatást ért el, protest szavazatokat hozott az óellenzéknek még a bizonytalanok közül is. . A Fidesznek több a tartaléka és a lehetősége az "ismeretlen" tiszás jelöltekkel és magával MP-vel szemben is (Toroczkai is be fog segíteni). A bizonytalan választó döntését pedig erősen befolyásolják az utolsó napokban kapott impulzusok. Az se segíti a Tiszát, hogy a kétharmad illúziójában élnek, köszönhetően Magyarnak. . . A valós helyzet inkább az amit Tóka Gábor /Vox Populi/ mondott pár napja: "A szakértő saját számításai szerint a Fidesz valójában 40-41 százalékon állhat, ami kritikus érték: ha valóban így van, a választási rendszer 'sajátosságai' és a szélsőjobboldali Mi Hazánk parlamentbe kerülése még keresztülhúzhatja a Tisza kormányzási ambícióit. Hat-hét százalék lehet a Tisza tényleges vezetése a pártversenyben" . Részemről be is fejezem az esélylatolgatásokat, továbbra is tartva, hogy feles Tisza győzelmet várok. Ami sajnos semmire nem lesz elég, talán még 2030-ig sem húzzák ki vele. De ki tudja, lehet, hogy ez is a "mesterterv" része ... Ha pedig kis valószínűséggel de elvesztenék a választást, akkor az a minimum, hogy nem veszik fel a mandátumokat. A komplett ellenzékkel együtt természetesen. (Ha a Fideszben lenne egy kis előrelátó "bölcsesség", a helyükben - átmeneti időre - elfogadnám a feles vereséget).
2026-os Országgyűlési választás - TISZA vs. Fidesz