Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
herlas 2026. 08. 25. 14:30
Próbaképpen beléptem a KHÉP webes felületére, de sehol nem találtam olyan egyedi azonosító számot, amely egy adott évi TBSZ számlához tartozna. Pénzforgalmi számláról nem is beszélve, hiszen alapesetben a gyűjtőév elmúltával nem is lehet befizetni. Normál számlára is csak a Patria gyűjtőszámláján keresztül lehet befizetni, és a közleménybe jön az azonosító. A PE adatlapján közlemény rovat nincs is. Most minden ügyfél minden brókercéggel egyedileg levelezze le, hogy hova mit írjon? Más esetleg tudja, hol lelhető fel a kért adat a netes felületen?
vcsmate
vcsmate 2026. 08. 25. 14:29
A BME GPK-n induló új geotermális szakirányú képzés és a PannErgy Nyrt. kapcsolatát, illetve a képzés cégre gyakorolt hatásait több szempontból is érdemes vizsgálni. Mivel a PannErgy Magyarország és a közép-kelet-európai régió egyik vezető geotermikus energiavállalata (ők üzemeltetik például a hatalmas miskolci és győri geotermikus rendszereket), egy ilyen egyetemi szintű képzés megjelenése közvetlen és közvetett előnyökkel is jár a számukra: [1, 2, 3, 4]➡️ 1. Utánpótlás és szakemberek képzése (HR-hatás)
  • A PannErgy folyamatosan keres magasan képzett munkaerőt a mélyfúrású geotermikus rendszerek üzemeltetéséhez, tervezéséhez és karbantartásához. [1, 2]
  • A BME képzése pontosan olyan gépész-, energetikai vagy környezetmérnököket lát el speciális tudással, akikre a vállalatnak a napi működés és a jövőbeli projektek során szüksége van. [1]
➡️ 2. Saját munkatársak továbbképzése
  • Mivel a képzés „szakember” kimenetet is biztosít a nem mérnöki diplomával rendelkezőknek, a PannErgy saját menedzsmentje, gazdasági, jogi vagy projektvezetői csapata is megszerezheti a szükséges iparági specifikus háttértudást. [1]
➡️ 3. Piaci növekedés és a beruházások ösztönzése
  • A magyar állam és a hatóságok az elmúlt években kiemelten támogatják a geotermikus energia részarányának növelését a hazai távhőben.
  • Ahhoz, hogy az új projektek (például a budapesti vagy vidéki kutatások) megvalósuljanak, tervezői és hatósági oldalon is szükség van olyan szakértőkre, akik értik a technológiát. A BME-s képzés felgyorsíthatja az engedélyezési és tervezési folyamatokat a piacon, ami közvetve segíti a PannErgy terjeszkedését is. [1, 2, 3]
➡️ 4. Egyetemi-ipari K+F együttműködések
  • A BME Gépészmérnöki Karával való kapcsolat (akár vendégelőadók, szakmai gyakorlatok vagy közös kutatási projektek révén) lehetőséget ad a vállalatnak arra, hogy közvetlenül becsatornázza az egyetemi innovációkat a saját hatékonyságnövelő projektjeibe
vcsmate
Előzmény: #3497  vcsmate
vcsmate
Előzmény: #3496  vcsmate

vcsmate
vcsmate 2026. 08. 25. 14:28

szakallamigazgato
szakallamigazgato 2026. 08. 25. 14:10
Előzmény: #3490  vcsmate
Nekem 20-30 misi megér ennyit, 2-3 misi nem. Rengeteg utómunka lesz, lehet meg se éri  valamint a részvényesek azért nem lesznek elégedettek.
hAdam 2026. 08. 25. 13:43
A masik, hogy aki valamilyen oknal fogva nem jelentkezik az osztalekert, vagy nem az osszes szamlaja utan, az 5 ev utan bukta is.. Igy vegul is a ceg is jol jar vele. 
dexter 2026. 08. 25. 13:01
Előzmény: #3491  festina88

Ha ennyivel kevesebbet kapnék, akkor ennyi pénzért én rászánom azt a fél órát és beszkennelem a dokumentumokat.
Persze ez darabszám függő. 1-2ezer db-nál nem éri meg, csak akinek van néhány 10 vagy 100 ezer db, esetleg milliós tétel.
vcsmate
vcsmate 2026. 08. 25. 12:57
Előzmény: #3491  festina88
A cégnek sporolok nem magamnak, az elv, az attitűd számít.
Az üzenet. Több száz spórolásról nem is tudunk  ....
festina88 2026. 08. 25. 12:38
Előzmény: #3490  vcsmate
ha 3 millát spórol az részvényenként 0,1875 Forint. Ezt szorozd fel a darabszámoddal és döntsd el hogy megéri e a papírt töltögetni.
vcsmate
vcsmate 2026. 08. 25. 12:35
Előzmény: #3488  eszpe2
Az nem konteó, hogy költség csökkentés a cél, 2-3 Misit spórol. Nekem egy dokumentum kitöltése aláírása szkennelese megér ennyit.
Remélem a 100 misis forgalom meg lesz ma.
dexter 2026. 08. 25. 12:10
Előzmény: #3469  Shaun
Valami benéztél, mert nem netto 50Ft-ot fizet. Összesen 138Ft-ot (pl. tbsz esetén ezt tisztán).
eszpe2 2026. 08. 25. 12:02
Előzmény: #3476  eszpe2
Bocs, ha kicsit hosszú, bevallom, fogalmi zavarok is vannak itt, legalábbis számomra. :-D 
Ezt a bankszámlára utalást, a Bankszámla adatok és Számlavezető bank rubrikát nem is értettem. Eddig úgy tudtam, hogy osztalékot csak az adott értékpapírszámlához tartozó cash/pénzforgalmi számlára írnak jóvá a bef.szolgáltatónál, és nem lehet megadni erre "más", külső bankszámlát (főleg TBSZ esetén lenne ez furcsa, mivel ott teljesen zárt a rendszer, a szabályozás).
Kis keresés után most azt látom, hogy 
- ha a KELER központilag bonyolítja le a kifizetést, a brókercégnek megy az oszti utalás a brókercég által megadott számlára (néhány brókercég szabályzata megengedheti, hogy akár egyből külső bankszámlára menjen, akkor azoknál úgy kell neked rendelkezni), de 
- ha maga a kibocsátó bonyolítja le az osztalék kifizetést, akkor normál számlán lévő részvény esetén lehet kérni a bef. szolgáltató normál számláját is, vagy helyette saját bankszámlaszámot akár egy másik banknál (mintha egy Kft fizetne neked osztit bankszámlára, ott nincs részvény/ép. számla).
TBSZ esetén viszont csak az adott TBSZ számla cash számlájára mehet a kifizetés.
Kis különbség lehet még abban is, hogy ha bankszámlára jön, kb. azonnal megkapod, ha brókercéghez, akkor lehet, hogy 1-2 nap is eltelik (külföldinél ez több is lehet... pl. IBKR-nél sokan az OTP osztit sem kapták meg hetekkel később sem). 
Konteo, de lehet, hogy ez a különbség az oka a változásnak, pl. egy nagytulaj nem akar brókercégezni/továbbutalgatni bankhoz sok pénzért stb., egyből bankszámlá(k)ra kell neki és emiatt szívatnak meg mindenki mást ezzel az extra adminisztrációval. Passz. :-/
.
TBSZ esetén számlavezetői nyilatkozatot is csatolni kell, hogy valóban TBSZ-en van az adott pakk. Itt még az az érdekes szerintem, hogy ha valaki be tud menni központi ügyintézésre (pl. KH, ERSTE Bp.-i központ), ott talán értik, hogy mit kérsz, de ha csak egy hálózatos kis bankfiókba valahol, akkor a bankszámlás/jelzálogos ügyintéző valószínűleg nem érti majd, miért kérsz osztalékfizetéshez TBSZ  számláról igazolást. :) Szerintem vigyétek magatokkal majd a kinyomtatott Panny közleményeket, nyomtatványt is. Több szolgáltatónál lehet külön díja is a mindenféle igazolás kiállításának. 
(Illetve régebben a WABI-nál volt valamilyen TBSZ-es (nettót utaltak?), vagy EGT piacot nem bejelölős szocho-s (?) technikai baki a NAV felé lejelentésnél, már nem emlékszem pontosan,  ami miatt a részvényeseknek maguknak korrigálni kellett a NAV-os SZJA tervezetet, mindenesetre így nagyobb a "Gizike"-kockázat is).
.
Persze ezek csak gyors saját keresések most, ne vegyétek készpénznek, örülnék, ha valaki ezeket a találatokat alá tudná támasztani.
Biztosabb a Gyimóthy telefonvonala/e-mailje, meg a saját bef. szolgáltatóval egyeztetés...
almajazz 2026. 08. 25. 11:14
Előzmény: #3486  vcsmate
De még lesz is. (Ott)
vcsmate
vcsmate 2026. 08. 25. 10:58
Előzmény: #3485  zpatriot
Ott osztalék előleg volt.
zpatriot
zpatriot 2026. 08. 25. 10:54
Előzmény: #3484  vcsmate
A Dunahouse is két részletben fizet.
vcsmate
vcsmate 2026. 08. 25. 10:49
Előzmény: #3483  philosopher
Hehe, jogos :)
Amúgy nekem tetszik, hogy kreatívak.
Két részletben osztalék, töltögetés, szkennelés....
Mindig van valami szokatlan .
philosopher
philosopher 2026. 08. 25. 10:45
Előzmény: #3482  vcsmate
Na de most vált ismertté, hogy papírokat kell töltögetni, tanúkkal aláíratni, lehet ez vonzott be pár mazochistát a részvényesek közé :-)
vcsmate
vcsmate 2026. 08. 25. 10:42
Előzmény: #3481  Matti
Már áprilisban jóváhagyta a közgyűlés az osztalékot, a gazdasági portálok le is hozták a hírt.
Ez már lassan fél éves infó, már a közgyűlési pontokban is látható volt.
Matti 2026. 08. 25. 10:13
Előzmény: #3480  vcsmate
Üdv, legyen igazad de miből gondolod? Én az osztalékos hír+ PF "sztárpapír" hírre következtetek( magam sem értem miért, de ezeknek a felbeszélős piár cikkeknek van rövid távú pozitív hatása) R: 3100.-

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek