sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
A 3%-kal magasabb árak + a napelempark miatt alacsonyabb villamos energia költségek. Gondolom. Majd a KGY-n kiderül. Minden bejött, amit vártam! Rekord értékesítés, a tervnél magasabb EBITDA, és 2026-ra további EBITDA-emelkedés. Jönni is fog egy céláremelés már most januárban, márciusban pedig visszakerül a BUX-ba. Ezt kellene még megtolni a maradék srv elköltésével, illetve egy szép osztalék megszavzásával. Reményekkel telve várom a következő 4 hónapot.
mert az új árak mindig október 1től érvényesek. Kvázi az év egy negyede ketyegett csak azon 2025ben. 2026ban minimum 9hónap fog ennyin, ezzel már lehet számolni.
Idénre ˘8%-al magasabb EBITDA a 2025-ös előrejelzéshez képest. Vajon mi indokolja ezt, mikor ugyanazt a hőmennyiséget várják 2026-ra, mint amennyi 2025-ben végül lett?
PannErgy, a jelen termelési jelentésben bemutatott információk figyelembevételével, a korábban (2025. január
15.) publikált 2025-ös üzleti évre vonatkozó, konszolidált 4 000 - 4 150 millió forintos EBITDA terv tartományához
képest, 4 150 - 4 200 millió forintos tartományba eső mérsékelt tervtúlteljesítést vár.
A Társaság vezetése a 2026. üzleti évre vonatkozóan 4 300 – 4 450 millió forintos konszolidált IFRS szerinti EBITDA
terv tartományt határoz meg, melynek középértéke a 2025-ös üzleti év várható eredményéhez képest organikus
növekedést képvisel. Rekord célár jön ismét.
Köszi a mentést. Még az Erstés Miró József korszakban ragadtam, otpre gondoltam természetesen. Miró nyomhatna egy elemzést a rajongóknak, kutak nélkül repkedtek a több ezres árak. Most kihoznak egy 8000-t :)
"...Magyarország
Európa egyik legjobb helye erre, 3-5 km mélység között az Európában
technikailag megvalósítható potenciál 12%-át birtokoljuk, és akár
részleges kihasználása is 100%-ban kiválthatja a teljes
energiafelhasználásunkat! Ellentétben számos, az elmúlt években érkezett gyárral, ebben valóban
komoly komparatív előnyünk van. Ha sikerül a szabályozásban támogatólag
fellépni, akkor jó esélyünk van arra, hogy ez komolyan hozzájáruljon
Magyarország növekedéséhez a 2030-40-es években."
Ez nagyon jól hangzik, de ha a szabályozás adott lenne, akkor sem tudom a panny jelenlegi vezetéséből kinézni, hogy ilyen kaliberű projektnek a részese legyen.
Saját bevallásuk szerint 2-7 fok között optimális, és az elmúlt évek beruházásaival ez talán tágult is. A tavalyi Q4 viszont tényleg nagyon jól alakult hömérséklet szempontjából.
Ezen mindig mocorgunk, hogy milyen jó ha hideg van. Valószínűleg jó, de legjobb arányban +6-7 foknál dolgozik a rendszer, legalábbis ezt tanultam itt. Szóval lehet az jobb, mint a hideg.
Ami sztem az eddigi legjobb lesz, hihetetlen kedvező időjárás volt,kérdés,hogy mit kezdenek az eddig összegyűlt pénzel,bàrmi történik ez a célàr alulértékelt,többet ér,még a Wabi-és az AW- van mélyen àr alatt,idén ez a 3- év lesz a befutó,nekem nagyrészt Pannym van és hosszú távon bízok benne..
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2026/01/energia-lantos-smr-lng-szel-paks Az Európában a legnagyobbak közé tartozó szegedi geotermális rendszerben az ottani földtani adottságok miatt egy termelő kútra három-hat visszasajtoló is jut. A nyíregyházi Lego is beadta már az engedélykérelmét, 2028-tól az egész gyárat a föld hőjével fogják fűteni. Jó minőségű vizet találtak továbbá Tökölön vagy a Miskolc melletti Mályiban. A győri geotermikus projekt a kúttól 15 kilométerre fekvő Audi gyárat látja el. A víz ekkora távolságot megtéve is mindössze 1 fokot veszít az induló, 95 Celsius-fokos hőmérsékletéből, olyan jó a szállítóvezeték szigetelése. A geológiai kockázat sokrétű. Ebből az, hogy találnak-e meleg vizet, csak az első. Fontos a víz hőmérséklete és összetétele, ezek a visszasajtoló kút szempontjából sem közömbösek.
Hiába lesz rekord termelési jelentés, ha egyre biztosabb, hogy valamelyik nagyobb részvényes pakkját vásárolják majd meg. A lassú csorgásból is erre lehet következtetni.
Én azt várom, hogy mikor és mire költik a meglévő 350MFt SRV keretet? A korábbi gyakorlatokat figyelembe véve a tőzsdén van kb. 1 hónapjuk elkölteni. Milyen kár, hogy a napi szintű kemény munka mellett már nem marad idejük az srv-t is intézni. De van egy olyan sejtésem, hogy ezt vagy nem költik el, vagy megint valamelyik nagytulajt vásárolják ki belőle.
Szentlőrinc! Pannergy. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260108/szemetet-es-nedves-fat-tuzelunk-es-ez-sokkal-nagyobb-baj-mint-hinnenk-809623# A második pillér a tisztább fűtésre való átállás. A tehetősebb háztartásokat a gázárak fokozatos és tervezhető emelése, valamint a korszerű technológiák – például a hőszivattyúk – támogatása ösztönözhetné. A szegényebb családoknak jó minőségű tüzelőanyagra, korszerű kályhákra és elérhető felújítási programokra lenne szükségük. A fűtési technológiák közösségi szintű cseréje is hatékony lehet: erre jó példa Szentlőrinc, egy hatezer fős település, ahol a távhőszolgáltatás teljes egészében geotermikus energián alapul.
PANNERGY - moderalt