sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Igen, de szerintem van egy várakozás ezzel kapcsolatban, pl. A saját részvény vásárlás elmaradása szerintem negatív lenne, úgy is, hogy eddig se volt a piacon.
ugy ertem SRV-ben meg bux kosarnal van 1 allapot. Nincs/nincs benne. Ennel nem lehet szarabb, ez 1 biztos talaj, a döntesnek nincs rajta hova rontani. Az atveteli arnal akar lehetne...remeljük nem lesz.
Saját részvény is sajnos, BUX kosár is az. Kosárba kerülés nem egzakt. A szabályzatban nem írják le pontosan, hogyan lehet ki, bekerülni. Annyi, hogy miket vizsgálnak majd döntenek valahogy, nincs automatizmus.
Igen, legkésőbb szerintem is, bármelyik pillanatban megindulhat amúgy. MVM lezárás, pénzügyi jelentés jön, bux bekerülés esetleg, saját részvény vásárlás végre megindulhat, új rekord célár. Átvételi ár változás is hamarosan jön.
15 éve csinálja ezt a Pannergy Berekfürdőn. https://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap 2024-ben 121M Ft bevételből 85M az adózott eredmény. 2023-ban 356M bevétel, 283M adózott eredmény.
"A Berekfürdő Energia Kft. beruházásával a Berekfürdőn található
termálkutak metán kísérőgázát villamos- és hőenergia előállítására
használja fel, majd az így előállított energiát értékesíti: a villamos
energiát az országos hálózat számára, a hőenergiát pedig a strand és a
környező középületek fűtésére. A beruházás keretében a 90-95%-ban metánt
tartalmazó kísérőgáz leválasztásra kerül a termálvízből, majd zárt
belső csővezetéken keresztül a kiserőműbe jut, és ott elégve termeli az
energiát. A berendezések egy erre a célra épült, környezetébe illeszkedő
épületben helyezkednek el, így a lehetséges zajszint is minimális. A beruházás célja, hogy a szennyezés megelőzésével párhuzamosan
hazai, környezetbarát forrásból származó energia előállítás történjen. A
beruházás megvalósítása által az üvegházhatású gázok kibocsátása
csökken, a hasznosítóból csupán vízgőz, és a metánnál a klímát
lényegesen kisebb mértékben károsító szén-dioxid kerül a légkörbe. A
Berekfürdő Energia Kft. a PannErgy Csoport tagjaként a geotermikus
forrásból kinyert metánból állít elő villamos energiát, valamint hőt
értékesít a helyi fogyasztóknak."
Az lenne jó, ha a 3 tervezett projektből egyet el tudna hozni a apnny, de erre elég kicsi esélyt látok, hiába van bekötve Rencsáron keresztül a NER-hez a cég.
PANNERGY - moderalt