3 főre mozi 10e alatt kihozni varázslat, akkor nem ettetek, ittatok és nem fizettetek a parkolásért ;) És tuti nem Bp, mert Bp-en nincs 2e-ért mozijegy.
Lean fire realitás más nem Szerencsére itthon olyan nagy igények (még) nincsenek igaz nem nagyok a gyerekek majd ha megnőnek igaz..... Egyenlőre még nem léptem Fire ba lehet nem is fogok sose csak mindig filózok rajta :) Na léptem örültem a szerencsének csak kíváncsi voltam itt a véleményekre szabad e ennyivel FIRE ba lépni...
Nekem valahogy nem esik le, miért akar bárki hamarabb nyugdíjba menni, hogy élje az átlag 65+os fűtésere kuporgato, csirkefarhátért sorba állo nyugdíjaséletet (jó, a lustaság persze elég erős erv). De ha ez a terv sztem raer 65 felett is. Ha már volt annyira jó valaki hogy osszeszedett 1-2 millió dollárt akkor alap hogy azt a (két) 20 éves feleségére locsolja ki pezsgő formájában a yacht-ján
Minden új filmet megnézhetek a nagy TV értelmetlennek tartom a mozit igaz van feelingje. szinház múzeum ilyesmi meg nem érdekel minket. Discó lehetne de már kiöregedtem belőle.. Talán ha nagyok lesznek a gyerekek velük még elemegyek majd 10-15 év múlva :)
Ki mondta nem viszem magammal a gyerekeket sportolni? Motorozás pont nem játszik jelenleg az nem családi program.Kajakozunk is az is egy jó családi program.
Az menő lesz. Apa mennek moziba a haverokkal, - kuss, tül drága, ott a tv az m1el, na csá, mentem sportmotorozni a siklóernyős snowboardpályára. Apa, jucit elvinnem a mekibe… - francokat, anyad csinált krumplistésztát, azt egyétek legalább szem elött vagytok. Ki kell hoznom 4-5 kilóból a csládi költsegvetést hogy a nyolszázból meg is maradjon valami. Ha keresnek búvárkodni mentem! Tiszta életszagú.
Oh ha ilyen helyekre kellene vinnem az egész családot egy fillérem sem lenne. Én valószínűleg lean fire be gondolkodom .. Moziba nem járok étterembe sem túl drága helyette ott a 4 K TV . Szinház koncert sportesemény se hoz lázba tudom ez elég unalmas élet.. Helyette sportolok Siklóernyőzöm - Búvárkodom esetleg snowboard régen sportomotoztam , de már nem viszont még lehet előveszem a régi tudást.. stb
Na itt jön be nagyon a személyiség kérdése. Nekem a fire azt jelenti, hogy moziba, színházba, koncertre, sporteseményre, étterembe is járok, pont ugyanúgy, mint előtte. ezeket ha lehet inkább vmi nagyvárosban tenném, mint Kiskunlacházán. :)
Törölt felhasználó2024. 12. 14. 12:50
Ha FIRE vagy egyébként akárhol élhetsz ha már a munka nem köt Pesthez. A munka követeli meg a drága ingatlant egyébként
Eladok mindent és veszek egy ilyet... :) Aztán kezdődhet a mókuskerék előlről.. Biztos hogy nem költöznék ilyen méregdrága ingatlanba... ;-) Jó nekem a csepeli Sorház is az is sok és drága...
Szó sincs sajnálatról, de ezzel a plusz 80 millióval kb. ugyanott vagy: voilá! (Persze Budapesten kívül is van élet, de még egyszer: egy nagykanizsai 80 milliós sorházból szerintem felesleges azon aggódni, hogy majd az te "FIRE rétegedtől" elvonva teszik rendbe a költségvetést.)
Konfuciusszal nem mernék vitába szállni 😀, de személy szerint nálam az bizonyult humbugnak, amikor elhitettem magammal, hogy van munka, amit szeretek. Elég sok mindent szeretek csinálni, ezek közül sok mindenért még fizetek is, hogy művelhessem, de ezeknek a neve hobby. Ha ezekből bármelyiket is megpróbálnám pénzért, fizetségért csinálni, akkor alakulna át munkává. Megjelennek a határidők, kötelezettségek és benne is vagy a mókuskerékben. Pedig valójában csak a pénz kifizetés iránya változott. Valójában egy egyszerű kérdést kell feltenni: ha holnap egy fillért sem kapsz azért a munkáért, amiről azt hiszed, hogy szereted, akkor ugyanúgy folytatod-e. Ha nem, akkor az elmélet szép, de nem igaz. Utána kellene néznem Konfuciusznak fizettek-e 😀.
Tehát úgy érzed csak a kényszerűség miatt mond le a haza építéséről. Nem pedig a pénzugyí szükség miatt dolgozik amíg csak bír. Mert azokról beszélünk akiknek van döntéshelyzetuk, nem azokról akiknek nincs. A többi meg csak humbug.
Mert már nem tudja megfelelően, az elvárt módon ellátni a munkájából fakadó feladatokat. Aki meg tovább szeretne és tud dolgozni, az simán visszaalkalmazzák vagy elmehet máshova járulékmentes fizetésért.
Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)