Csak azt szerettem volna érzékeltetni hogy nem szenvedélyből fekteti be a pénzét az állampolgár, hanem a kamatért! A BMÁP 8% - ot fizet pl. A MOL 10- et , stb. Itt egy SZIT státuszú ingatlan holdingba fektettek sokan a múlt hónapban akiknek sikerült kapásból -20%- ot realizálni! Hol lesz itt bizalom az árfolyamnövekedésre a többi kockázatot nem is említve?
Azt nem is hallottam, hogy a Schadl Gyurit kiengedték házi őrizetbe, de jó , hogy mondtad. Azért ezekben az ügyekben is megjelent a Btk., még ha kicsit késve is, de reméljük, hogy hatékonyan fogják alkalmazni. Mondjuk az köz tudott, hogy kicsit nem érdemes lopni.:)
Felhívnám a figyelmed arra hogy épp a múlt hónapban rabolták ki az MNB- t különböző ingatlanalapok felhasználásával,átértékelésével. Most " büntetik " meg az MBH- t mert elfelejtette közölni a betétesekkel hogy van- e pénz a számlájukon! Milyen Btk- ról beszélsz, mikor a Shadl a balatoni nyaralójában tölti az előzetesét? Vagy Matolcsy a Dubai lakosztályából olvassa az itthoni híreket?
Igen erre írtam, hogy a törvény jó, a jogalkotó nem számolt azzal, hogy a strómanok mennyi részvényt birtokolnak, ha itt van ilyen egyáltalán. Ha van ilyen és ez kiderül arra már akkor nem a SZIT tv. hanem a Btk. fog vonatkozni.
A korrupció és ez a jogszabályi környezet termelte ki a stróman és baráti kéz típusú tulajdonosi szerkezetet! Ezért is szakadt be az árfolyam azonnal Jellinek javaslatára! Ha egy 1% körüli kisbüfi terjesztette volna be akkor még lehetett volna reménykedni!
Egy tulajdonosnak sincs annyi részesedése, hogy egyedül tudjon dönteni. A többség akarata a döntő. A két nagy tulajdonosnak sincs annyi tulajdonrésze, hogy egyedül tudjon dönteni, ez védi a kicsik jogait. A törvény szerintem jó.
Ezt persze lehetne csavarni a végtelenségig. Hiszen ez csak úgy érvényesíthető az összes résztvevőre, ha likvid formában bocsátja rendelkezésre a tulajdonosok számára a megtermelt jövedelmet, amiről minden tulajdonos saját maga rendelkezhet, a másiktól függetlenül. Jelen esetben a kisebbségi tulajdonos csak korlátozott formában vagy sehogy nem dönthet a felhasználásról.
Nem kisírás volt, hanem összehangolták a Ptk-val, ami azt mondta ki, hogy a tulajdonost az ingatlanai által megtermelt jövedelem őt illeti meg és annak felhasználásáról saját maga dönthet, jogszabály nem korlátozhatja a tulajdonosi jogokat.
Appeninn Holding Nyrt.