Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 csütörtök, 23:25
Előzmény: #43486  Nandi
Valami sarokszamot, úgymond padlot mondtam 4000 el. . Ha 4200 át mondtam volna az most hülyén nézné ki, de mivel erre számítottam rovidtavon a derivatív piac  "jellegzetessege  miatt" ezért adtam meg egy alsó padló számot és nem most hanem sok sok hónappal ezelőtt . És stimmelt is az a padló érték. 😉 Ugye? 
Placi82 csütörtök, 23:18
Előzmény: #43490  Valiz
Kedves Valiz. Nagyreszevel egyetértesz. Örülök. :) Amivel nem arra ott, a No. 4 és válaszom. ASR nek. Ne hagyd magad elterelni, sokszor tisztaztam már hogy nem altalanositok. Nem zsidozok. Isten őrizzen. Komolyan.!!! Csak történelem tudásom alapján alig pár inkognítós  családról és kirakat politikai vezető  sameszeikrol beszélek. Semmiképpen sem az értékes 20 milios  népcsoprtrol.  Szóval antiszemita beálllitasom, semmi más mint úgymond "" karaktergyilkolas, "" okosan😉 
Placi82 csütörtök, 23:12
Előzmény: #43499  ASR
No1. A QE vel akadalyoztak meg anno 2009 után a globális  a bankrendszer  a rendszerszintu kollapszusát. Ami azért hozott volna egy tisztító tuzezes RESETET. Aki ezt nem tudja, az nezen utána
. No. 2 A monteris illúzió ott bukik meg sztem , amikor majd a pénz találkozik a fizikai valósággal. Eljon.
 No. 3 elmúlt évtizedek alacsony inflációja nem a monetáris politika MMT  zsenialitásának, hanem az olcsó orosz energiahordozóknak, amit eruropa elkúrt végleg totál értelmetlenül. az olcsó kínai munkaerőnek  volt köszönhető. Ezt sose feledjük majd el, mikor jön a córesz.... 
No. 4. Én nem zsidozok. Az hogy a kb 20 millió zsidót osszemosol az általam globális  neoliberális nagytőket képviselő par  nagy tortenelmi multal is rendelkező rejtőzködó bankár dinasztiaval, az tipikusan szandekos, és sertésnek is  veszem.  Na jo meg ide vehetjük a kirakatba tett politikai vezető  kozmopolita  kiszolgalo, megfizetett (kazar) sameszeiket  is. Tehát max pár száz ember. Nem altalanossagban 20 millio, nem a kibucban dolgozókra, vagy orvosokra, művészekre stb re gondoltam. 
De hát ezt az osszemosást, már mástól is megszoktam.😉 
Ez olyan mint anno az Oroszokra kenni a bolsevista kommunista eszmeket és bunoket. 
Ja, Lenin, Kamanyev, Zinojev, Rosa Luxemburg,vagy  Trockij, vagy a szörnyen brutális  Ukrán  holodomoros  Lázár Kaganivich, soroljam fel az összes "nem echte" Orosz politikai komiszart így fejből, és. It tettek az Orosz néppel, rájuk szabadít a a bolsevizmust megvezetve azt az írástudatlan társadalmat?  És ki pénzelte, sok százezer arannyal? 
Ugorjuk át. 😉 
Mi maradt ki? Igen a modern háború.. . Hát is - is. Abban igazad van amit írtál de kihagytad a társadalom számára figyelem elterelő szerepét ami nagyon fontos lesz , ugye? de reál értéket nem hozznak létre csak tovabbib adósságot. De az se utolsó szempont. 
Valiz
Valiz csütörtök, 22:43
Előzmény: #43499  ASR
Ez nagyon szépen megfogalmazza a valóságot. Befektetési szempontól is végtelenül átgondolandó. 
ASR csütörtök, 22:24
Előzmény: #43484  Placi82
A QE nem "jólétet hozott", hanem a pénzügyi rendszer azonnali összeomlását akadályozta meg - az ára viszont a vagyoni különbségek gyors megugrása és a társadalom súlyos polarizációja. A QE nem "élte fel a jövőt", mert a pénz csak egy könyvelési absztrakció. Összekevered a papírt a fizikai valósággal. Az erőforrásokat a populáció növekedése és az egyre intezívebb túlhasználat élte fel.
A liberalizmus és a neoliberalizmus összekeverése alapvető tévedés. A neoliberalizmus lényegében a korlátlan rablógazdálkodás szabaságát adta válaszul arra a problémára, hogy a növekedés a korábbi modellben megrekedt. A gazdaság nem a pénznyomtatás miatt megy a falnak,  hanem mert fizikai egységekben számolva a termelés költsége robban fel. A tartós infláció bele van kódolva a planetáris korlatokba. A pénznyomtatás nem hiba, hanem a hitelexpanziós kényszer matematikai következménye.
A háború régen valóban erőforrásokat osztott újra, ma viszont már csak drasztikusan pusztítja az amúgy is szűkös készleteket. Tiszta negatív összegű játszma, nem old meg semmit, csak felgyorsítja az elkerülhetetlent.
"Európai rasssztol eletidegen tukmalasa" - WTF? Szerintem zsidózz nyugodtan, már megszoktuk.
Valiz
Valiz csütörtök, 22:19
Előzmény: #43497  Bpali2
Ez nem rossz válasz amúgy.
Bpali2 csütörtök, 22:16
Előzmény: #43496  Valiz
Nem kell túl gondolni . A művésznek volt  egy ütemterve, ami kissé elcsúszott . A művész belefáradt. Hátradőlt ivott 2 felest  és úgy döntött jó , akkor neki most erre nincs türelme , ideje azt kiszáll .. A pozícióit zárja azt átmegy MOL részvénybe . Azt talán egyszer ha lesz kedve újra kereskedik . .. ennyi . A várakozásait leírta majd az idő igazolja vagy sem . Az már nem az Ő baja 😉😂😂
Valiz
Valiz csütörtök, 21:56
Előzmény: #43495  Bpali2
Ha nyugalmat akarsz, akkor mit keresel itt? Ez a legnehezebb terep,  te tudod, én megszenvedtem. Nyugalommal azok vannak, akik harmadáron vettek fémet, majd okosan kiszálltak, vagy tartják örökké. Néha egy újságcikk dumával teljesen más termék kell, főként certivel. Fémek örök figyelem 0-24-ben. Nem értem mit beszélsz itt össze-vissza  ellentmondásosan, de mostanában túl sok. Főként azért, mert sértegetsz mindenkit. Szektásnak tűnik nekem ez már  és vágyvezéreltnek. Ködösítés is érdekes, mert el kell gondolkodni, vajon mit gondol a művész. 
Bpali2 csütörtök, 21:31
Előzmény: #43493  Szami
Nyugalmat . Azt hogy bejön egy állandó jövedelem a fizetésem mellé és rá se kell néznem az aranyra többet , se az OTPre semmire . Néha egy újságcikk .  
Bpali2 csütörtök, 21:29
Nándi kedvéért : 2027 februárra —> 5400 nagyjából így Elliottozták ki.. Ez lett volna a terv sacc kb ..
Szami csütörtök, 21:24
Előzmény: #43492  Bpali2
Bpali2! Molba beletenni, amikor kvázi csúcson van és oszti kb 10 hónap múlva? kicsit merész, de inkább vakmerő. Szinte biztos, hogy lesz korrekció, mert kb 3000 óta megy töretlenül. Ne hamarkodd el! És mit érsz az évi bruttó 7 % osztival, ha 3 év múlva , ha nem is feleződik, de mondjuk 30 %-ot veszít? Na ne! 4750 nél esetleg érdekes lehet, 4500 nél inkább.. 
Bpali2 csütörtök, 21:17
Előzmény: #43491  Bpali2
Szóval a lényeg . Nem biztos , hogy mi fogunk a nagyobb kakiba élni.. Jól hangzik kívülről a BRICS…
Bpali2 csütörtök, 21:15
Tudod én még mindig ott tartok ; hogy Hszi Csin -Ping szabadkőműves . Szidja mindenki a rohadó nyugatot .De azért egyet vegyünk már észre . Kínában lassan minden be van kamerázva , teljesen ellenőrizni tudják a fél országot . Most vezetik be a digitális rubelt az oroszoknál …  Lassan bejön amit írtam a BTC rántja ki a szarból az USA adósságot . De hogy szerepe lesz az ténnyé alakul lásd Tech szektor + BTC ..
Valiz
Valiz csütörtök, 20:51
Nagyrész egyetértek. Kivéve az első rész bizonyos részeivel. Európai rassztól életidegen tukmálás? Zsidókra gondolsz? Mert velük annyi baj volt, hogy nem úgy működtek, mint  a mostani egyszeri ember, nem napról-napra? Persze, ha baj van, átmegyünk  a szomszédot kirabolni. Hitler nem csinált mást, mint keresett egy ellenséget, akit könnyű kifosztani, akinél még volt valami a spájzban. Többivel egyetértek. Mindig a gyomor dönt. 3 nap alatt elvágják majd egymás torkát az emberek, ha nincs mit inniuk. Most, ez a túlzott liberalizmus semmi másnak nem köszönhető, mint a jóllétnek. Nem kell menni elfáradni, nem vagy éhes, nem vagy  szomjas, sőt, midig élhetsz valaki nyakán, műköröm minimum, meg a legújabb okostelló, és elkölteni minden fillért is hó végére. (Nyilván nem mindenkire gondolok, csak  a nagyjára :-)  Mivel túl jól élünk, nem akarjuk a földet túrni, hisz káros az UV.  Jöjjenek az ostobák és a rabszolgák. De ne pofázzanak, ne merészeljenek itt semmit a munkán kívül. Csendben dolgozzanak, aztán kussoljanak a sarokban. Működik is ez egyébként világszerte. A libsik meg elcseszték, mert azt hitték még mindenki olyan, mint ők. Ezért vallásszabadságot hirdettek, és kinyitottak egy kaput, ami nagyobb, sokkal nagyobb, mint gondolták. És mindezt azon butaság miatt, amit a zsidók ellen elkövetett bűnök okán liberális gondolatvezérlésük ostobán előhozott belőlük. Na itt látom én a problémát  a liberalizmusban, ami amúgy nagyszerű dolog.   Visszagondolva, nem lett volna jobb békén hagyni őket, és inkább tanulni tőlük?  Van a mérleg. Aminek ha egyik oldalára nagyot csapsz, majd elengeded, akkor  a másik irányba is hatalmasat fog kilengeni. És ezt sok mindenre érthetjük, akár  a nők mostani félelmetes létére, kilengésére is. Húú, körbeértem, rég beszéltem veled. Előre félek mit kapok. 
Bpali2 csütörtök, 20:07
Előzmény: #43488  Bpali2
6 % a határ ott be kell avatkozni a FEDnek .. 
Bpali2 csütörtök, 20:06
ISA  bankok szinten . Most vagy ma , holnap bezöldülnek vagy szakadnak le. Ennyire egyszerű . Az egész rendszer pengeélen játszik . Most el kell dönteni vagy a kötvények nyernek vagy a többi . Nincs idő itt hetekig bohóckodni..😉
Bpali2 csütörtök, 19:58
Én nem így látom . Most vagy benne vagyunk egy emelkedésben és akkor 4 K alá “ nem mehet “ . Vagy fals az egész szituáció oszt megyünk 3800-3600 ra .. De mindennek rövid időn belül most már el kell dőlnie . Aki élt és mozgott kitárazta a nemesfémeket . Van 1-2 szereplő aki begyűjtötte a lepattanokat . Tele vagyunk kisebb nagyobb ellenállásokkal de ha beindul a verkli akkor sorban dőlhetnek a dominok . / felfelé/ 
Nandi csütörtök, 19:29
Előzmény: #43485  Placi82
Én ugye nem értek hozzá, de ha 5K a várakozás meg 6K vagy 8K fél éven belül meg rakéta, akkor nem mindegy, hogy 4K vagy 4,1K a vétel?
Placi82 csütörtök, 18:09
Előzmény: #43481  Nandi
Nandi nem bonyolult. 4000 alatt zöld jelzés van. Ennyi. 
Placi82 csütörtök, 18:02
Előzmény: #43479  keeper
Nem számít. Egy dolgot megtanultam a történelemből. Hitler  se azért került hatalomba mert, oly csodás szónok volt,francokat, hanem azért mert a Weimari koztársosagban es a  a gazdasagi válságban, az eletszinvonal esés és a nyomor és a dekadencia, és bizony már akkor is ment a neoliberális eszmék, Európai rasssztol eletidegen tukmalasa, mindig azt a sajnálatos reakciót váltja ki, hogy a szélsőségek, vagy a most kivételesen reméljük  normálitast kedvelok újra hatalomba  kerülnek.
Dél Amerikában ez lesz. EU ban is. 
Kavarhatjak a szart, és huzhatjak az időt, atbaszhatjak a változásra éhes csoringer fiatalokat. De előbb utóbb eljon az igazsagvpillanata. Na nem azért mert a társadalom okos, mert sajnos totál elhulyitettek és birka módon vezethetőve tettek. De a gazdasagi vilagvalsag és munkanélküliség, szegénység az fájni fog és semmilyen szép szavak nem pótolják majd  hogy nincs lakás., pedig ígérték. Rosszabbul élnek mint 4 éve, :), nincs munkahely, sot a jolmeno  informatikusokat, gazdaszokat, ilyen olyan menedzsereket, PR, és marketingeseket etc... rúgják kifelé tizezerszamra . Már látom EU ban, USA ban, es itthon is hogy bizony a fehér galléros, elit kerül most először kivételesen utcára, aztán pedig az olcsó kis adminiszttratotok es aktatologatok, és utána a dolgozók, fizikaiak és pincérek etc... Sokan pislognak már EU és USA szerte is. De nincs kire szavazni, Biden féle, Macron demokrata neoliberális woke, LMBTQ s csapatra akik falnak csaptak a gazdaságot vagy azokra  akik most per pillanat csapjak falnak a gazdaságot, és a nyugati jólétet, lásd. Mertz, Leyen és társai, ahogy új vilagrend, úgy új penzrend és új valuta rendszer, és politikai rend is lesz.... 
Mert szolidaritás és willkommenn kultúr, stb csak akkor van, es működik ha tele a has, és jó dolgában megvesz már  a nép. Ezért vezettek be anno 2010 top a QE t szerte a világban USA, EU, Magyarország, etc.. 
Mert kellett a helikoptetpenz hogy az általános jólét legyen, és ne következzen be a Weimari időszak és utána annak következményei szerte a világban....  Ja csak hát Bazki 40 évre előre felettük a jövőt....... De most nyakig ül a világ a szarban, mert az új QE megjosolhatatlan katasztrófát hozzna  a mostani pénzügyi, és monetaris, rendre, és valutatendszerre. 😉😉
Egyetlen megoldás a háború, csak hát ez az EU népe polak Lengyelek kivételével elég nehezen lenne  kapacitalhato egy új világháborúba..... 
Nem azért mert okosabbak vagyunk mint a nagyapaink, csak sokkal carpe diem stilisuak lettünk. 
Azaz jobb fapadossal repülni hétvégente fillérekért  varoslatogatni mint loveszarokban a dronok hangját hallgatni sz.ros gatyában a hideg esőben.... 
Nagyon megy most is a háborús pszichozis, de hal istennek  nem nagyon jött össze, amit akartak " valakik" 
Szóval hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer fennmaradjon hosszútávon az esélytelen. 
Bpali2 csütörtök, 17:54
Bankok után mindennek annyi lesz kb . Majd srvznek , nem hiteleznek . Államkötvényt vesznek . Simán túlélik . Kérdés mikor unják meg az esést .Azt repül minden .,
Bpali2 csütörtök, 17:51
Holnap valószínű mindent adok azt beülök  teljes tőkével MOLba legalább fizet osztalékot . Azt befejeztem az itteni ténykedésem .  Ez nekem már unalmas illetve az én “ modellen” szerint omlás jön , a pénz meg elsőre megy olajosokba . Akik kb 3 év múlva lefeleznek…
Nandi csütörtök, 17:49
Előzmény: #43480  Bpali2
Pont ezt mondom hónapok óta. A vonatra majd felugrunk, ha a vasutas zöld jelzést ad. Addig minek üldögélni rajta? Ki tudja mikor indul.
Ha a hozzád hasonlókat is kirázzák, ott talán el lehet kezdeni figyelni.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek