Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nandi ma, 19:29
Előzmény: #43485  Placi82
Én ugye nem értek hozzá, de ha 5K a várakozás meg 6K vagy 8K fél éven belül meg rakéta, akkor nem mindegy, hogy 4K vagy 4,1K a vétel?
Placi82 ma, 18:09
Előzmény: #43481  Nandi
Nandi nem bonyolult. 4000 alatt zöld jelzés van. Ennyi. 
Placi82 ma, 18:02
Előzmény: #43479  keeper
Nem számít. Egy dolgot megtanultam a történelemből. Hitler  se azért került hatalomba mert, oly csodás szónok volt,francokat, hanem azért mert a Weimari koztársosagban es a  a gazdasagi válságban, az eletszinvonal esés és a nyomor és a dekadencia, és bizony már akkor is ment a neoliberális eszmék, Európai rasssztol eletidegen tukmalasa, mindig azt a sajnálatos reakciót váltja ki, hogy a szélsőségek, vagy a most kivételesen reméljük  normálitast kedvelok újra hatalomba  kerülnek.
Dél Amerikában ez lesz. EU ban is. 
Kavarhatjak a szart, és huzhatjak az időt, atbaszhatjak a változásra éhes csoringer fiatalokat. De előbb utóbb eljon az igazsagvpillanata. Na nem azért mert a társadalom okos, mert sajnos totál elhulyitettek és birka módon vezethetőve tettek. De a gazdasagi vilagvalsag és munkanélküliség, szegénység az fájni fog és semmilyen szép szavak nem pótolják majd  hogy nincs lakás., pedig ígérték. Rosszabbul élnek mint 4 éve, :), nincs munkahely, sot a jolmeno  informatikusokat, gazdaszokat, ilyen olyan menedzsereket, PR, és marketingeseket etc... rúgják kifelé tizezerszamra . Már látom EU ban, USA ban, es itthon is hogy bizony a fehér galléros, elit kerül most először kivételesen utcára, aztán pedig az olcsó kis adminiszttratotok es aktatologatok, és utána a dolgozók, fizikaiak és pincérek etc... Sokan pislognak már EU és USA szerte is. De nincs kire szavazni, Biden féle, Macron demokrata neoliberális woke, LMBTQ s csapatra akik falnak csaptak a gazdaságot vagy azokra  akik most per pillanat csapjak falnak a gazdaságot, és a nyugati jólétet, lásd. Mertz, Leyen és társai, ahogy új vilagrend, úgy új penzrend és új valuta rendszer, és politikai rend is lesz.... 
Mert szolidaritás és willkommenn kultúr, stb csak akkor van, es működik ha tele a has, és jó dolgában megvesz már  a nép. Ezért vezettek be anno 2010 top a QE t szerte a világban USA, EU, Magyarország, etc.. 
Mert kellett a helikoptetpenz hogy az általános jólét legyen, és ne következzen be a Weimari időszak és utána annak következményei szerte a világban....  Ja csak hát Bazki 40 évre előre felettük a jövőt....... De most nyakig ül a világ a szarban, mert az új QE megjosolhatatlan katasztrófát hozzna  a mostani pénzügyi, és monetaris, rendre, és valutatendszerre. 😉😉
Egyetlen megoldás a háború, csak hát ez az EU népe polak Lengyelek kivételével elég nehezen lenne  kapacitalhato egy új világháborúba..... 
Nem azért mert okosabbak vagyunk mint a nagyapaink, csak sokkal carpe diem stilisuak lettünk. 
Azaz jobb fapadossal repülni hétvégente fillérekért  varoslatogatni mint loveszarokban a dronok hangját hallgatni sz.ros gatyában a hideg esőben.... 
Nagyon megy most is a háborús pszichozis, de hal istennek  nem nagyon jött össze, amit akartak " valakik" 
Szóval hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer fennmaradjon hosszútávon az esélytelen. 
Bpali2 ma, 17:54
Bankok után mindennek annyi lesz kb . Majd srvznek , nem hiteleznek . Államkötvényt vesznek . Simán túlélik . Kérdés mikor unják meg az esést .Azt repül minden .,
Bpali2 ma, 17:51
Holnap valószínű mindent adok azt beülök  teljes tőkével MOLba legalább fizet osztalékot . Azt befejeztem az itteni ténykedésem .  Ez nekem már unalmas illetve az én “ modellen” szerint omlás jön , a pénz meg elsőre megy olajosokba . Akik kb 3 év múlva lefeleznek…
Nandi ma, 17:49
Előzmény: #43480  Bpali2
Pont ezt mondom hónapok óta. A vonatra majd felugrunk, ha a vasutas zöld jelzést ad. Addig minek üldögélni rajta? Ki tudja mikor indul.
Ha a hozzád hasonlókat is kirázzák, ott talán el lehet kezdeni figyelni.
Bpali2 ma, 17:46
Előzmény: #43478  Nandi
Én nem idegeskedek ha 4100 alá megy BÉT időbe kiszálltam mert nincs időm itt szórakozni . Attól persze meglesz valamikor az 5 K csak keresek valami gyorsabb vagy kevésbé unalmas eszközt helyette . Ezüst holnap repül mert nincs 60-ön azt pont leszarom hogy 2  hónap múlva 70.. nem bírom ezt az egy helyben baszakodast . OTP igaz esett de legalább mozog ..
keeper ma, 17:30
Előzmény: #43477  Placi82
"Brazília rosszabbul jár USA val, mert még lejjebb van az érdek érvényesítesi képessége mint az EU nak."
.
Az nem számít, megy a titkosszolgálati játszma, ahogy Argentína esetében is, chat botfarmok, merényletek, poliitikai gyilkosságok stb, ha már nem megy máshogy, esetleg Trump fenyegetése. Amerika az amerikaiaké...
Ajánlom figyelmedbe:
https://youtu.be/hqIJDC5gsl8
.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20261008/tobb-mint-5-szazalekot-zuhant-ma-az-otp-868424
"A befektetőket a magas kötvényhozamok és az ismét dráguló olaj aggasztják"
Ismét dáguló olaj XD az olaj az utóbbi pár napban csak Trump kijelentése és a lobbi kezében lévő hírcsatonák és manipulált statisztikai cégek (Kpler) adatai miatt csökkentek....ez a dízel és lng cirkusz évekig fog tartani, ami be fog gyűrűzni a mezőgazdaságba is a műtrágyával együtt + felmelegedés és vízhiány, akkor leszünk nagy sz@rban.
Nandi ma, 16:38
Előzmény: #43473  Bpali2
Nem kell idegeskedni, Mester, 5K-n majd együtt örülünk.
Placi82 ma, 16:14
Előzmény: #43475  keeper
Brazília, már jobban függ Kinatol mint az USA tol. Majd akkor a nép harag elsöpri, és el kergeti  és újra lesz a RiCS bol BIRCS.
Brazília rosszabbul jár USA val, mert még lejjebb van az érdek érvényesítesi képessége mint az EU nak. Es én csak bizony pislogok, hogy mennyire önző USA, a legjobb szövetséges gazdasági kárára azaz az EU szempojzjaira és gazdasagra magasan tojik. Csak, a a lényeg USA hegeomiaja maradjon meg. Na akkor Braziiianak mi jutna?? :)) elég sanyarú sors.
Placi82 ma, 16:08
Előzmény: #43471  Nandi
Sose feledd. A muszáj nagy Úr!!! Ha venni kell, akkor venni kell
keeper ma, 14:04
Előzmény: #43470  Placi82
A külön pénzügyi rendszer már így is úgy is létre fog jönni, ahhoz meg arany kell....2-3 hét múlva lesz a  brazil választás 2. fordulója, ott még alájuk vághatnak, ha Ifj. Bolsi kilépteti őket a Brics-ből, de alapvetően ez sem fogja megakadályozni a folyamatot. 
Bpali2 ma, 13:46
Nem is érdekelne ha nem monden 4. topikbanem  ezt olvasnám . Faszsagokat . s
Bpali2 ma, 13:44
Előzmény: #43472  Bpali2
Ha lesz is 4 K alatt rövid ideig akkor szerencséd volt. De majd 5 Knál nem tudom hova lesz a nagyképű tegnapi szar duma .. Csend lesz erősen
Bpali2 ma, 13:43
Előzmény: #43471  Nandi
 Nem értesz Te kb semmit..
Nandi ma, 12:57
Előzmény: #43469  Ripple-Rónai
Ahogy látom Festő úr rózsaszín korszakában alkot. :-)
Egyébként teljesen egyetértünk, elvileg a 4020 (XAUUSD) nem szabadna törni. De hát nem szabadott volna sok mindennek törnie, aztán csak megtört. Ugye.
Amúgy vicces olvasni itt a fórumon, hogy egyrészt a háttérhatalom gyűjtögeti 4K-n, ezért nem megy, másrészt eladni akar 5K-n. Némi ellentmondást érzek.
Az én földhözragadt, kevésbé összeesküvéselméletes megközelítésem az, hogy jelenleg senkinek sem érdeke egy arany rally. A vevők örülnek (Kína, Ázsia, jegybankok), a petrodollár védők más se akarnának kevésbé, mint egy arany rallyt, a spekák pontosan látják (minusz Pali :-) ),hogy nincs uptrend, sőt a feltételei sem jelenleg, ergo nem fognak pozit, nem kell nekik a nagy arcraesés. 
Így hát szenvedés, lecsúszás.
Kérdés ezek a szintek megfogják e, pláne ha a részvénypiacon is elkezdene kopogtatni Mr. Margin Call.
Az ellenszélhez képest a jelenleg is bikaerős.
De azt is elfogadom, hogy a helyzet akár nagyon gyorsan is változhat.
Vajon Bessent miért lapít? DXY, US 10Y továbbra sem ismer más irányt, csak felfele. 
Placi82 ma, 12:54
Előzmény: #43461  Nandi
Szerintem jönnek a Kínaiak, felmentosereg Nem kell nekik a 10 y Bond sőt, szabadulnanak  tőle. 
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai ma, 12:23
Előzmény: #43464  Ripple-Rónai
Egyébként ezzel az aljjal meg is lenne a 4140-es a 23,6%-os fibo szint likviditássöprése is.
Bpali2 ma, 12:20
Arany remélhetőleg megvolt az alja ./ úgy tűnik nekem: Az ezüst 57.8 még benne lehet azt ennyi ..
Bpali2 ma, 11:37
Igen én is XAU/USD-t nézek mindig ..
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai ma, 11:33
Előzmény: #43465  Bpali2
Én a futures (GC) értékeit értettem a számok alatt (mondjuk a legtöbb elemző valóban a spot árfolyamra hivatkozik). Nagy különbség nincs, kb. 30 dollár, akkor a XAU-ra olyan 4020-4030 jöhet ki kb. a tippem szerint.
Bpali2 ma, 11:20
Előzmény: #43464  Ripple-Rónai
Tegnapi 4060 meg volt . Én úgy láttam 4040 lehet az alja vagy 4020 . Nagy szerepe nincs . Elliottilag dac kb 5300
Jön ki . De van hozzáértőbb ..
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai ma, 10:56
Előzmény: #43452  Bpali2
A korábbi meglátásomat pontosítanom kell a tegnapiak alapján.
Úgy tűnik, még egy mélyebb aljat fog képezni az arany, azt 4050, 4060-ra teszem, ahol kisöprik a maradék longos stopokat.
Továbbra is arra számítok, hogy egy-két héten belül emelkedésbe fog fordulni az arany, mert az 5000 körüli szinteken akarnak a nagyobb befektetők teríteni (túl hamar elhagyta azt a sávot tavasszal az azt megelőző huzamos emelkedés mértékéhez és hosszához képest), ezért addig szerintem még visszatér az árfolyam, mielőtt a 3000-es szintet elérné.
A mostani konszolidációs sáv a vártnál szélesebb lesz valószínűleg, 4050 és 4250 között. És még legalább egy hétig fog tartani. Szerintem az eső trendvonalból ki fog oldalazni az árfolyam.
Ezzel teljesül a korábbi 4700 és 4330 közötti zászlórúdú nagyobb medve zászló és a 4300-4150 közötti medvezászló is, és ez jelöli ki a tényleges aljat.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai ma, 10:47
Előzmény: #43461  Nandi
"És az aranyborjú levágatik." :D
gyula1971
gyula1971 ma, 10:37
-Private Banking friss:-Ezüst.-Korrekciós fázis folytatódott az új swing mélypont miatt.  Mivel letörte a görbe a 62,5-ös fontos támaszt így egyelőre a long jelzés tolódik. Amíg a csökkenő trendvonal alatt van, addig emelkedésre fogadni nem ajánlott. A korábbi mélypont, 56,25 körül lehet a következő fontos megálló.  
Ellenállások: 75; 81,25; 87,5; 93,75; 100.
Támaszok: 56,25; 53,13; 50.
Nandi szerda, 22:25
Csapataink a mai harcban jelentős veszteségeket szenvedtek. A következő súlyos csapások a front átszakadását okozhatják. Napi 5x ima szükséges a felmentő seregek üdvéért.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek