Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Khafafit meg kellett buktatani..Mert nem akarta dollárért adni az olajat mint Mubarak. Hanem euróért és be akartak hozni az arany dinárt ,és azért adni az olajat. . Khafafit tartotta vissza a hordak tömegeit Európátol. Nézz utána mit üzent anno az olasz és Francia miniszterelnöknek. Hogy miért akartok megbuktatni mikor én védelmek titeket a hordak milliótól......??? De hát pusztulni a kellett. Kérdezz meg pár Libiai embert most el jobban vagy 2011 előtt az arab tavasz előtt ??? De ugyan ez Ukrajnában Monaco hadtest úgy el hogy a leggazdagabb Moncoiak is csovesek hozzájuk képest,miközben Ukrajnában a többségnek gojiknal nyomor van ,pedig 400 Mrs USD kaptak.
Tudod vannak barátaim Németországban dolgozó gyártási, és projektmernokok. Akár fajtiszta Pesti akár a borsodi falubeli, ő is kitort mérnökök 30 éve Németországban élnek. kB 6 an. Tehát 2007 óta vannak kinn. És mind azt mondja tarsadalmi és szuletesinapjumtol függetlenül, hogy ez a Németország már nem aza Németország. Elkorcsosisitottak. Gondolom jártál 2010.morul Franciaországban, Párizsban, Rómában, Toscanan nagy városaiban, Brüsszelben. Szégyen mive valtoztattak a az elmúlt 16 évben. Willkimmen kultúr, a jó kúrva anyjukat azt..
Azt gondolom, hogy van igazság abban amit írsz , de a mai európa - benne a németek és talán a mienk is - legnagyobb problémája, hogy : 1.) Szélsőségek vannak , a zöldek a baloldali szélsőség, az Adf meg a jobb oldali , márha még lehet jobb és bal oldalról beszélni és nem mindenki populista , vagyis hiányzik az a középutas , pragmatimus ami képes mindkét oldalal együttműködni, kompromisszumok árán nem elfelejte a célt: a közjót 2.) A másik probléma, hogy ma a vélemény diktaturája van , tömeg mozgalmakat lehet szervezni konteokra és minden valóságot nélkülöző áll dolgokra. A szellemi elít magaskultúrája annyira magas lett, hogy kb senki nem foglalkozik vele, így marad a mélységbeli kultúra mert könnyen fogyasztható, így a tudás leértékelődik vagy erősen devalválodik. Ezáltal európa elvesziti azt amivel kitünt a tömegből erkölcsileg és szellemileg. 3.) A szabad verseny önmagában nem old meg mindent mert ha nincsenek keretek egyetlen szabályozó el a profit lesz. És lehet amerikát hypolni de mégis nézd meg mi van ott és mi van itt. Az hogy a usa tőkepiaca erősebb az az itt fórumozóknak is kösszönhrtő mert Blackrockot, stb vesznek Amundi helyett .... vagyis magunknak is kösszönhetjük. Verseny kell, már az első naptól mindenki versenyezzen mind Japánban, Szingaporban, Koreában de a versenyben kemény szabályok legyenek aki megsérti - kotupcióval, stb. - azt kapják el és büntessék meg. Aki lemarad támogassák nem úgy mind ma az agrár szektort nem túl szubvencionálva. Aki pedig vesztese ennek a versenynek azt védjék meg biztosítsák átlátható, konzekvens módon hogy olyan értékek is fennmaradhassanak amiket a tisztán szabad verseny eltörölne. Mindeközben ne felejtsük el a célt: a versenyképesség, tudás, "hatalom" egyrtlen célja a közérdek a köz felemelkedése és nem az egyén érdekének mindenekfeletissége. 4.) Integrációs és együttműködi defficit. Nem azt kell keresni miben különbözünk hanem miben hasonlítunk, és mik a céljaink. Ez nem kényelmes, nem mindenkinek fog tetszeni de ha a többség megért és elfogadja akkor igazságos és élhetöbb, magasabb életszinvonalú esg élethez vezethet.
Off téma. Tudod a portfólió fórumon főleg az FF tipusokban a neoliberalis baloldali szemléletű emberek vannak többségben. Nem csoda hisz egy gazdasági fórum, :) érted mire utalok.. lDe a neoliberaliumis, woke, pozitív diszkrimináció, onkorlatouzasok versemykepesseg megolese meg egy Németországot és több százéves Nemet minőség szinonimajaken ismert német ipart is megbuktat. És megölik, eluldozik..Nemet gyariparosok hiába sírtak a kormánynak éveken át.... . Schroder óta sajnos ignoraltak őket Felmerul bennem a kérdés Kiket szolgálnak zöldek és a balosok, esa jobb közép? Német népet és ipart.?? 🤣 Maradjon kimondatlanul gondolok valójában. Cui prodest.?? Lásd. https://www.portfolio.hu/uzlet/20260709/tortenelmi-lepesre-keszul-europa-legnagyobb-autogyartoja-szazezer-allas-es-tobb-gyar-is-veszelyben-848700 És ez csak a kezdet, és Németországnak annyi amíg ezek libsi banda van uralmon, a 2 nagypárt és a zöldek. Ezek mind egy " alom, egy kutya kolykei " az irányító kéz ugyan az. Nyomorult németek hiába szavaztak hol ide hol oda. Ezek egy"alom azaz egy brancs ". AFD t meg kicsinaljak, demokratikusan így vagy úgy.... Sajnálom a Németeket..... Lehajtjak a régi büszke fejüket.
Tudod én erre első blikkre azt mondom . Persze , hogy idejönne K a gyárak , mert egyrészt olcsó itt a terméket előállítani másrészt azt nem tudják ellopni mint a pénzt .Szerintem Kostolányi százszor nagyobb spíler volt a tőzsdén , mint mi valaha leszünk . S min ügyködöm az öreg . A jó öreg BÉTen . Csak hogy a sok proli de úgy látom végzett közgazdász sincs tisztába a tőkepiac szerepével . Nézd meg az USA-t ömlik a pénz a részvénypiacába .. Ezzel szemben egy gyár terméke ma kell holnap nem . Gondold el ha a magyar tőzsdének nem 4 hanem 24 húzó részvénye lenne . Ha egy MOL árfolyama 10 K lenne .. Mire lehetett volna képes a MOL pl ha nem nézik fejőstehénnek . Ismered a mondást : pénzt pénzzel lehet keresni munkával meg kenyeret …
Beneztem, igen, mint az Iráni háborút, hogy 2 hónap és TACO. De a R.......dok, nem ezt akarták. Pedig azt hittem aFED kamat csökkentés lehetősége uber alles , de van ami még fontosabb volt ennél is😉😉...... de már latom mi miért lett. Csak hat későn, sajnos🤣🤣. Bárcsak 6hónapja tudtam volna azt amire mostanaban rajottem.
Penzviag utalta orbanekeataz igazad van. De ha itt a nyugati penztoke ide jött volna, akku neoliberális Szdsz idején lettvola kánaán hogy stilszeru legyek. Kicsit azért ralaltok, az epitoipar rá. Itt annyi logisztuai es iparicsarnok épült az elmúlt evtizedben hogy arra nincsennek szavak. A keleti üzem és csarnokepites del Korea és Kína és Vietnám is idepumpalt annyi pénzt és tőkét stikában amit elkepzekeni se tudsz. A hülye neolibsi nemet kormány alatt, a Bosch, és a társai itt bővítettek és Németországba és nyugaton leépítettek, német autogyarakazvis dettó, BMW, Merci, etc.... és tudnék pár német céget mondani. És jopar Kinai céget aki lengyeloszag es Németország helyett minket választott. Nem volt annyi gyártói kapacitás 2016es 2025 között hogy legyartsa azt a rengeteg csarnokot üzemet, gyárat, akár francia, akár USA, akár Német akár Kínai eredetű volt. Most tudok olyan 3 olyan keleti gyár uzemepitest ami nem fog idejonni.tudom azt mondod hulye vagyok, de biztos hogy nem te tévedsz? :)) . De majd rajossz 2 év múlva. Bazki itt tudjátok miert üres a Balaton mert mindenki olaszba, szardínia rá és görögbe, törökbe van. Egyszerű magyar melosok és sormunkasok, szakmuasok teszik el fényképet 4 csillagos szallodakbol. Na hol volt ez régen??? Na 2 év mulva nem lesz itt habzsidozsi meg ringyrazas nekik.. Orulni foga melos, de a fehergallleros is hogyha a megemelt piaci rezsit fizetni tudja. Fogadok veled drága csokiba vagy borban. Majd megerted, mert van atlatasi képességed. És rajossz kb... max 1 év 😉😉😉😉
Pedig a támogatói közt ott volt Rotschildné.. Még az újságok is lehozták . Az első Trump kormány pénzügyminisztere volt FEDes volt . Tudod úgy voltunk mint a star warsba a jedik 😂. Az orrunk előtt szaladgált a gonosz . Hiába kell még a tapasztalat . Neked van víziót nekem érzékem .. De meg kell tanulni évtizedekben gondolkodni .
Nézd meg . De egyet vegyél figyelembe . Amikor a nyersanyagok ára elér egy határt az ipar új megoldásokon fog dolgozni . Hogy tudja helyettesíteni olcsóbban . Tudod arany helyett réz réz helyett alumínium . Így drágul minden sorba … Illetve a jó öreg Nikolas Tesla feltalálta a vezeték nélküli energiaátvitelt .. Vagy akár az űrben/ ből sugározható. Én ezért fektettem be űriparnak is ..
Ne sértegess, a politicival:)))) Kína nyersanyagszállító útvonalaik például a Malakka-szoros felett a mai napig az amerikai haditengerészet dominál. Ha Kína most nyílt katonai konfliktusba vagy drasztikus intervencióba kezdene, az USA napok alatt blokád alá vehetné a kínai kikötőket. Sok mindent veszek én már szamitasba, többet mint gondolnák😉 meg pótlom pár geopolitikai hianyossagokat most , és akkor egy kereskedési robottá vállok.🤣 És még aFED mozgását is kiszamitom majd, csak rakjam ki a mozaimot , nem csak Trumpét. Úristen ekkorát tévedtem mikor azt hittem hogy egy nem Deep State babu lesz az USA elnöke végre Kennedy óta. De az lett sajnos még ha akaratatlanul sodrodott bele kihasznalva a tajekozatlnasagat, megvezethetoseget, es a dignitasra, dicsosegre való vágyát. Mindenki fogható sajnos. :((
Tudod Laci így vissza gondolva sokan el sem tudják képzelni mennyi tőkétől estünk el azért mert be se küldték az országba inkább , mert a Fidesz ellopta volna .. .Piszkosul utálta a pénzvilág Orbánékat . Ment a hülye duma , hogy majd a nemzeti tőke …. Az eredményt mindenki látja . Meg a BÉT is vicc . 80 százaléka a rv-eknek szemét kategória . Lehetett volna egy komoly tőkepiacunk …. Volna …
Ha "minden" nukleáris meg vízerőműves villannyal fog menni, akkor többszörösre nőhet a villanyhoz kapcsolódó anyagok kereslete, réz, ezüst, akkumulátorba való anyagok pl. litium, villanymotorokba való anyagok, pl. neodímium, meg ilyesmik. Meg kellene már néznem alaposabban, hogy ezeket pl. Kína saját termelésből tudja önellátni, vagy befolyáa alatti Afrikából, vagy globális termelésből kell beszereznie. Habár ez nem csak Kínának fog kelleni, az összes fejlett gazdaság ugyanezzel fog szembesülni szerintem.
Azt felejtik el a zsidajok , hogy Kína még régebbi kultúra mint Ők. Aki megtanulta a leckét . Tudod így elgondolkodtam , hogy Te olyan dolgon pörögsz ; amit már kb a “ világ elit “ rég elengedett . Már 2008-ban kész terveik voltak az USA dollár sorsára .Akkor még közös Amerikai kontinens pénzben gondolkodtak . Ma digitális valutákban . Te tudod jól kinek van a legtöbb aranya .. Kína nagyon jól halad a thórium és atomerőművek kel .. 5-10 éven belül brutálisan le fog Csengeri az olajkereslete.. Megy is majd az olaj 40 digitális dollárra le ..
Ez mondjuk jól mutatna a Politicoban amit írtál .. De ha így gondolod nagy meglepi fog érni . Azért egyet ne felejtsünk el . Az USA elnöke ment el Kínába előre köszönni …
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)