Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Várakozásom egyértelműen lefele, jó esetben nem szakad. Az emelkedésnek részemről JELENLEG semmi alapja. DXY up, BOJ lépése, USA 10Y, GLD ETF flow, halálkereszt, TA, stb... stb... Semmi nem támogatja továbbra sem az emelkedést, csak a mélyben meghúzódó titokzatos, jelenleg csak kivételezettek számára látható folyamatok. :-) Aztán ha a mozgások mégis másképp alakulnak, nos, akkor fordulok én is. Egyelőre nem látok erre okot.
Köszi! :) Nézd meg a forgalmakat, most hiába bekötnek nagyokat nem zuhan tőle.., 1H MA100-at épp most lépte át.. egy fordulat azért valamikor így kezdődik, nem (persze lehet bikacsapda simán)? vagy Te hogy várod? ettől is lassabban hónapokon át? vagy short még 1 évig?
A mintázat elég ismétlődő. Hajnali szakadás után lassú, erőtlen emelkedés, aztán ahogy jön USA nyitás ismét dél az irány és még mélyebb szintek és a mélypont közeli zárás. Érdemi erőnek semmi jele. És igen, ha a rv piac is kap egy sallert....
Lassan egy platformra kerülünk. Legalább is a lefele elképzeléssel. :-) Az özönvíz utáni időszakot meg meglátjuk. Hogy is mondta Gandalf? Fussatok, bolondok!
Pont hogy most van lehetőség hosszú távra is építkezni… Játszunk a számokkal legnehatívabb forgatókönyvekkel ..3400.. elsőre..De ez már tényleg minden rosszat bekalkulál 👀😂. .. Viszont ebből 1 éven belül 5 K köré mutatnak a jelek … kb ennyi ..
Ez most nem erről szól . Ázsiában mindig is a fizikai arany ezüst tartás volt a jellemzőbb . India , Kína megszigorította , hogy a kisbefektetők ha lehet minél kevesebb aranyat , ezüstöt tudjanak vásárolni ., Minél nagyobbat esik annál meredek ebben emelkedik majd .. JP Morgen és társai szerint.. Short pozíciók számát növeltem .. Az rv piacra tesznek fel mindent ahogy látomUSAban .. Nem lesz elég jövedelmezőség nyersanyag stb .—> cash arány megnövelve . Ha korrekció lesz mindent érint . Érdemes lehet lassan indexahortokkal is barátkozni .
Ismétlem: azok a tényezők, amik az arany (ezüst) árfolyamát lehúzták, ugyanúgy fennállnak. Annyi történt, hogy a 4K-n nem átzuhant, hanem átsétált. Ezek nem változnak meg holnaptól sem. Semmi jele, hogy érdemes lenne long pozíciókat felvenni. Hacsak valaki nem akar már most pár évre építkezni bizonytalan magas bekeráron. Ez nem az arany/ezüst long időszaka.
Mivel az arany/ezüst a félév egyik legnagyobb vesztese, a portfóliómenedzserek a félév végi "feltisztítás" során likvidálhatják a pozíciókat. Senki sem akarja a június 30-i ügyféljelentésekben kimutatni, hogy pl. egy 25%+-ot zuhanó eszközt tart a könyveiben. Szóval most ésszel a longokkal... Persze ez csak egyetlen faktor.
Megnézem, csak segíts hol és hogyan érdemes. Bpali, találtam az FB-n vietnámi elemzőt, aki lelkesen foglalkozik az arannyal és rajzolgat is. Valszeg ez nem a te embered, mert itt már 3900 alatti árakról értekeznek (long 3600-3800, short 4350) :-) Annyit elismernek mintha enyhülne a nyomás az aranyon, de az esést kiváltó tényezők ugyanúgy fennállnak.
SHFE prémium és leasing ráta adata fényévekkel elorebb jelez, csak szólok mint a papír arany kamu szar. Nézhetned nekem, mert én mar meguntam, várni. És szólhat al ha van valami. KGST. Segítsük egymást elvtársak!! :)))
SHFE és a COMEX arainkkotz már nagy difi volt... Mert nyomták le papír arannyal az árát a "illetékes alapok", csak Ázsia főleg Kína, 2s India meg kérte fizikailag leszallitasra. Kína bepucsitotz a marha Xi nagytőke ék. India meg emelet a vámon szintén bepucsitotz. Ezert van prémium eltűnt es a leasing ráta is lecsokkent... Volt egy Minsky pillanat mikor a Comex nem tudott volna teljesíteni a fizikai Registered és Eligible készlet le csökkent a gecibe, és akkkor egy jó nagy lehivassal bebeoritottak volanaaz egész kartyavarat. De akkor jött Trump és a Deep State és Kína és India vissza vett a fizikabarqny halmozasi rohambol. Mert ugye senki se hisz a Kínai hivatalosbstatisztikakaknak ugye????, Hogy csak annyi volt az annyi vásárlás. De ez hosszú mese lenne. Lehet hogy meg élni akartak az öregek egy kicsit, 🤣
Azért robbant fel, mert a papírarany irányba állt. Nézz ETF flow-t, folyamatos volt a beáramlás, ami támaszt adott. Ami itt Nyilván az árfolyam előbb jelemost kiment csak az utóbbi 4-5 hét alatt, az anno a stabil emelkedésben több hónap beáramlása volt (emlékeim szerint, most nem látom...). Ez nagy különbség. Szóval amíg itt nem lesz érdemi változás, addig árnyjáték az egész. Szerintem. Ha erre alapozol, valszeg az árfolyam előbb jelez és lemaradsz az első pár %-ról.
De mi van ha ez a papír arany és a valós arany mozgása nem követi egymást, ha az amit te látsz az bábjáték és elfedi a mélyben történő dolgokat? Kb. 2 éve volt egy kimutatás, arról ki és milyen arányban veszi az aranyat... akkor csak a bankok vették alig volt ioari, vagy lakossági vásárlás. Aztán még is felrobbant.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)