Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nandi ma, 22:50
Előzmény: #41005  Beze
Meglátjuk. Szerintem a gravitációt nem érdekli a hó vége. :-)
Mondjuk csodálkoztam is nap közben, hogy DXY emelkedik, jen gyengül, bond emelkedik, arany meg zöld. Most már épp csak volt.
Nem gondolnám, hogy holnaptól szép új világ jön. De mondjuk pl. a BoJ lépése eléggé nagyot szólhat.
Beze
Beze ma, 21:21
Hóvegi zárás van, havi negyedéves féléves, minden szar kifutott végre 
Nandi ma, 21:00
Trendvonal Invest:
Ismétlődhet a történelem az arany piacán, beszakadás helyett hosszú oldalazás jöhet
Amikor az arany legutóbb ilyen technikai formációt rajzolt, a következő 18 hónapban csupán oldalazott az árfolyam.2019-ben az arany grafikonján egy úgynevezett aranykereszt rajzolódott ki, a jegyzés pedig lendületesen 1200 dollárról egészen 2075 dollárig ralizott.Amikor 2021 közepén megjelent a halálkereszt, a nemesfém piaca nem omlott össze. Ehelyett mintegy 18 hónapon keresztül oldalazott, és stabilan az 1700 és 1900 dollár közötti sávban konszolidálódott.A jelenlegi grafikon kísértetiesen hasonló technikai struktúrát mutat.2024 elején ismét felbukkant egy aranykereszt, amelynek nyomán az árfolyam 1900 dollárról 5600 dollárig lőtt ki. Most azonban újra egy halálkereszt van kialakulóban, miközben a jegyzés 4060 dollár körül mozog.Ha a jelenlegi piaci ciklus a korábbihoz hasonlóan alakul, akkor az arany jó eséllyel a mostani szintekről sem fog beszakadni.Ehelyett sokkal valószínűbb, hogy az elkövetkező 12-18 hónapban egy újabb oldalazás vár ránk a 3900 és 4500 dollár közötti ársávban.
Nandi ma, 20:29
Előzmény: #41000  Bpali2
Hát vagy nincs ehhez erő vagy jelenleg nem ez a cél... 4k fölé visszahúzzák, amíg tudják, de ennyi.
Beze
Beze ma, 16:53
Gyerünk még tovább 70$-ig meg se álljon
Bpali2 ma, 16:28
Igaz ápenines faxfej ?..😉
Bpali2 ma, 16:18
De ahhoz minimum 4100 fölé kellene záratni ..
Bpali2 ma, 16:17
Ami az emelkedés mellett szólna a szokásos . Ha mindenki értené túl egyszerű lenne . …
Nandi ma, 14:09
Előzmény: #40997  Gaben1
Várakozásom egyértelműen lefele, jó esetben nem szakad. Az emelkedésnek részemről JELENLEG semmi alapja. 
DXY up, BOJ lépése, USA 10Y, GLD ETF flow, halálkereszt, TA, stb... stb... Semmi nem támogatja továbbra sem az emelkedést, csak a mélyben meghúzódó titokzatos, jelenleg csak kivételezettek számára látható folyamatok. :-)
Aztán ha a mozgások mégis másképp alakulnak, nos, akkor fordulok én is. Egyelőre nem látok erre okot.
Gaben1 ma, 13:11
Előzmény: #40996  Nandi
Köszi! :) Nézd meg a forgalmakat, most hiába bekötnek nagyokat nem zuhan tőle.., 1H MA100-at épp most lépte át.. egy fordulat azért valamikor így kezdődik, nem (persze lehet bikacsapda simán)? vagy Te hogy várod? ettől is lassabban hónapokon át? vagy short még 1 évig?
Nandi ma, 10:49
Előzmény: #40995  Gaben1
Őszinte részvétem.
Gaben1 ma, 09:28
Előzmény: #40994  Nandi
A mintázat szerintem 24.-e óta kicsit megváltozott, bár én ökör-longos vagyok, de mintha azóta máshogy nyomnák le, és pattintják vissza...
Nandi ma, 08:10
A mintázat elég ismétlődő. Hajnali szakadás után lassú, erőtlen emelkedés, aztán ahogy jön USA nyitás ismét dél az irány és még mélyebb szintek és a mélypont közeli zárás. Érdemi erőnek semmi jele.
És igen, ha a rv piac is kap egy sallert....
Nandi ma, 08:07
Előzmény: #40992  Bpali2
Lassan egy platformra kerülünk. Legalább is a lefele elképzeléssel.  :-)
Az özönvíz utáni időszakot meg meglátjuk.
Hogy is mondta Gandalf? Fussatok, bolondok!
Bpali2 ma, 07:47
Előzmény: #40990  Nandi
Pont hogy most van lehetőség hosszú távra is építkezni… Játszunk a számokkal legnehatívabb forgatókönyvekkel ..3400.. elsőre..De ez már tényleg minden rosszat  bekalkulál 👀😂.  .. Viszont ebből 1 éven belül 5 K köré mutatnak a jelek … kb ennyi ..
Bpali2 ma, 07:43
Ez most nem erről szól . Ázsiában mindig is a fizikai arany ezüst tartás volt a jellemzőbb . India , Kína megszigorította , hogy a kisbefektetők ha lehet minél kevesebb aranyat  , ezüstöt tudjanak vásárolni .,  Minél nagyobbat esik annál meredek ebben emelkedik majd .. JP Morgen és társai szerint..   Short pozíciók számát növeltem .. Az rv piacra tesznek fel mindent ahogy látomUSAban .. Nem lesz elég jövedelmezőség nyersanyag stb .—> cash arány megnövelve . Ha korrekció lesz mindent érint . Érdemes lehet lassan indexahortokkal is barátkozni . 
Nandi ma, 07:40
Előzmény: #40989  Beze
Ismétlem: azok a tényezők, amik az arany (ezüst) árfolyamát lehúzták, ugyanúgy fennállnak. Annyi történt, hogy a 4K-n nem átzuhant, hanem átsétált. Ezek nem változnak meg holnaptól sem. 
Semmi jele, hogy érdemes lenne long pozíciókat felvenni. Hacsak valaki nem akar már most pár évre építkezni bizonytalan magas bekeráron.
Ez nem az arany/ezüst long időszaka.
Beze
Beze ma, 07:04
Úgy látom Ázsia még volt amit nem pakolt ki. Reméljük hó végével befejezik végre a baszakodást....
ASR hétfő, 15:20
Előzmény: #40987  Nandi
Igen, és az is, hogy mennyit pakolták már ki előre.
Nandi hétfő, 15:05
Előzmény: #40986  ASR
Ez jó észrevétel! A kérdés, hogy mennyi csúcs körül vagy alatta vett pozi van még a könyvekben, ami vacakul mutat.
ASR hétfő, 14:59
Mivel az arany/ezüst a félév egyik legnagyobb vesztese, a portfóliómenedzserek a félév végi "feltisztítás" során likvidálhatják a pozíciókat. Senki sem akarja a június 30-i ügyféljelentésekben kimutatni, hogy pl. egy 25%+-ot zuhanó eszközt tart a könyveiben. Szóval most ésszel a longokkal... Persze ez csak egyetlen faktor.
Nandi vasárnap, 21:16
Előzmény: #40984  Placi82
Megnézem, csak segíts hol és hogyan érdemes.
Bpali, találtam az FB-n vietnámi elemzőt, aki lelkesen foglalkozik az arannyal és rajzolgat is. Valszeg ez nem a te embered, mert itt már 3900 alatti árakról értekeznek (long 3600-3800, short 4350) :-)
Annyit elismernek mintha enyhülne a nyomás az aranyon, de az esést kiváltó tényezők ugyanúgy fennállnak.
Placi82 vasárnap, 20:42
Előzmény: #40982  Nandi
SHFE prémium és leasing ráta adata fényévekkel elorebb  jelez, csak szólok mint a papír arany kamu szar. Nézhetned  nekem, mert én mar meguntam, várni.  És szólhat al ha van valami. KGST. Segítsük egymást elvtársak!! :))) 
Placi82 vasárnap, 20:39
Előzmény: #40981  Uhura
SHFE és a COMEX arainkkotz már nagy difi volt... Mert nyomták le papír arannyal az árát a "illetékes alapok", csak Ázsia főleg Kína, 2s India meg kérte fizikailag leszallitasra.
Kína bepucsitotz a marha Xi  nagytőke ék. India meg emelet a vámon szintén bepucsitotz. Ezert van prémium eltűnt es a leasing ráta is lecsokkent...
Volt egy Minsky pillanat mikor a Comex nem tudott volna teljesíteni a fizikai Registered és Eligible készlet le csökkent a gecibe, és akkkor egy jó nagy lehivassal bebeoritottak volanaaz egész kartyavarat. De akkor jött Trump és a Deep State és Kína és India vissza vett a fizikabarqny halmozasi   rohambol. Mert ugye senki se hisz a Kínai hivatalosbstatisztikakaknak ugye????, Hogy csak annyi volt az annyi vásárlás. De ez hosszú mese lenne. Lehet hogy meg élni akartak az öregek  egy kicsit, 🤣 
Nandi vasárnap, 16:30
Előzmény: #40981  Uhura
Azért robbant fel, mert a papírarany irányba állt. Nézz ETF flow-t, folyamatos volt a beáramlás, ami támaszt adott.
Ami itt Nyilván az árfolyam előbb jelemost kiment csak az utóbbi 4-5 hét alatt, az anno a stabil emelkedésben több hónap beáramlása volt (emlékeim szerint, most nem látom...).
Ez nagy különbség. 
Szóval amíg itt nem lesz érdemi változás, addig árnyjáték az egész. Szerintem. Ha erre alapozol, valszeg az árfolyam előbb jelez és lemaradsz az első pár %-ról.
Uhura vasárnap, 15:35
Előzmény: #40980  Placi82
De mi van ha ez a papír arany és a valós arany mozgása nem követi egymást, ha az amit te látsz az bábjáték és elfedi a mélyben történő dolgokat? 
Kb. 2 éve volt egy kimutatás, arról ki és milyen arányban veszi az aranyat... akkor csak a bankok vették alig volt ioari, vagy lakossági vásárlás. Aztán még is felrobbant. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek