Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Kína ezüstexportőrből ezüstimportőrré vált : - Kína 528 tonna ezüstöt importált 2026 márciusában, ami a legnagyobb egyhavi nettó beáramlás. - Ez éles fordulatot jelent az elmúlt 5 évhez képest, amikor Kína nagyjából nettó ezüstexportőr volt a globális piacon. - A fémforrásból a vevővé való hirtelen elmozdulás szűkíti a globális ezüstkínálatot egy olyan időszakban, amikor a kulcsfontosságú piacokon a fizikai készletek már így is nyomás alatt vannak. - Kína nem túl gyakran válik jelentős ezüstvásárlóvá, és a történelem azt mutatja, hogy amikor mégis, az árak általában követik ezt...
Lehet itt ideig - óráig megmagyarázni infláció ide oda de nagyon komoly pénzek vannak a data centerekben. Itt nem a lakosság fektet be . Van pénz bőven .Kína novembertől belengette újra a ritkaföldfémek korlátozását. A hadiipar , elektromos autózás / lásd olajvâlság miatt is/ chipgyártás, napelemek mind egy irányba mutat . Arccal a réz , ezüst felé..
Eccer valaki azt mondta, hogy majd ha us 10y bond 3,5% lesz, meg dollar index 97 lesz, akkor fog majd szárnyalni az arany meg az ezüst. Ezektől mintha egyre távolodnánk.
71 körül a sáv alja, onnan indult a rally is. Odáig simán. Ha áttöri jönnek a 65 meg a ki tudja milyen szintek. Az USA 10Y ma ugrott 3%-ot. Kicsinál mindent ha nem fordul....
Ezért van olyan abszurd helyzete hogy. Közel Kelet ég,olaj 100+,és az arany MÉGIS zuhan ezüst dettó. Papirarany mozgat, papír likvidacio...., és papiraranybol és papír ezust öl kurva sokat teremtett a nagytőke ám, nagyon sokat..... 1:100
Kína nem adott semmit se sztem. És nem is fog. Hagyja hogy USA nagytőke belefulladjon saját szarába.... Elege lett belőlük a világ nagy részének. Majd meglatod....
Megmondtam. Ez az egész piac arany/ ezüst, most egy szetmanipulált langyos libafos. Ugyan mit akarunk nézni, TA?, makro?, fundamentum?. Ugyanmat ne vicceljunk. Ja akkor már 6200 nal kellene lennie, mert akkora a szar cunami. Kína se viccből halmoz folyamatosan..... Kina évtizedekre a nyugati tőke percekre és órákra tervez már csak. Tulelesre játszik. Látszik is.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)