Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Mindenki tudja iszonyatos mennyiség kell meg hiány van a piacon meg bányákat nyitni évtized, mégis képes brutális esésekre, most is 89-->76 .... eddig. Rommá manipulált cucc, képtelenség belőni a reális árat. A technikai elemzések is mehetnek a kukába amikor megindítják.
Ki mit vár mennyi HUF-t visznek ma el az OTP-ből? Ha az ezüstből -7,83% és aranyból -2,75% ennyit elkellet adni? Én azt mondom hogy sokat, így szorosak a stoppjaim. US500 és NDX alig esett 1-1,5% és a VIX egyből +6,3%
Szerintem sokan a Trump-Xi talalkozotol vartak megoldast az irani konfliktusra. Eddig nem latszik semmi eredmeny, vagyis en nem lattam semmit. Most visszaadja az elozo rallit, meg egy kicsit. Foleg, ha a hetvegen nem jon vmi pozitiv fejlemeny Iran felol. Sajnos egy ideje kockazati eszkozkent mukodik az ezust es reszben az arany is. Ha Iran elkezdi atengedni a hajokat a Hormuzi-szoroson en nagy ezust es arany rallit varok.
Indiai margin emelés verte vissza . Figyelj a datacenterekhez iszonyat mennyiség kell . Legjobb buli a réz lehet.. A nemesfémeket meg szintenként gyűjteni kell . A hadiipar id zabálja. Eddig egy gyors korrekciónak Is vehető a 105 előtt . Kiderul
Ha jobban előtérbe kerülnek az inflációs felelmek, a nemesfémek nem fogják jól érezni magukat. Szerintem nagyjából ennek az indulását látjuk. Vagy ez már nem is az indulás.
Az arany a világ 1. az ezüst a 4. Legnagyobb piaca . Tehát ezzel arányos a volatilitásuk. Vannak rövid távú gazdasági illetve TA alapú hatások. Az olajválság miatti inflációs nyomás miatt a jegybankok egy része pl a leglikvidebb eszközökhöz nyúln, hogy legyen devizája , illetve az emelkedő kötvényhozamok sem az aranyna K kedveznek…
A viharban nem éppen az aranynak (azzal ezüstnek) kellene erősödni? Agyf@sz, hogy amikor emelkedik, akkor mindenki nyomja a mantrát, hogy "az ezüst kicsit az arannyal mozog, meg hiány van belőle, meg amúgy is ipari fém is, meg eleve a rézbányászat mellékterméke "csak"" Amikor csökken, akkor az a mantra, hogy "nagy a baj, adják az aranyat is" Egyszer jó lenne, ha nem a South Park Utólagmegmondó Kapitányaként nyomná minden szakértő az éppen ahhoz igazodó, oda beillő magyarázatot. Két napja még az ment, hogy "5 évnyi ezüsthiányt görget maga előtt a világ", meg "a rézbányák nem nyitnak", stb. Most akkor hirtelen megszűnt a hiány és tegnap óta, vagy váratlanul kinyitott 320 bánya kínában, ráadásul a solar ipar felfedezett egy ezüst helyettesítő technológiát? Gyűlnek a viharfelhők. Tök jó. Az jó, mert akkor a menedék instrumetumok erősödhetnek, vagy rossz lehet, mert az ipar a földbeáll és nem lesz kereslet és a jegybankok aranyat adnak, ami húzza magával az ezüstöt? Dögöljek meg nem értem. A legjobb a technikai magyarázat lehet sztem, mondjuk fordított pöcs alakú mintázat miatt szakadt be :D
Az én általam olvasott elemzők szerint még belefér . Akár gyors korrekciónak is tekinthető. Mészárlásról nem beszélnék . India emelte a margint. Módi mindent elkövet , hogy ne vegye a lakosság a nemesfémeket.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)