Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ja még valami .. Egyszer be kell lépni a piacra . Úgysem tudsz mindig ideális belépést végrehajtani . A lényeg azon van , hogy tudjad mit akarsz , miért lépted meg . Egy korrekcióban főleg nehéz kitartani de emlékeztesd magadat miért vagy abban az eszközben . Pozíciót menedzselünk - bakker ne felül kezd sose -.. Amúgy a TA segít aki hajlamos rá .
Laci okos lexikálisan csak egy ócska piacon hülyére veszi Weiss meg Schwarz .Aki ért , érti . Amúgy ott az all time chart . Kinyílt Pandora szelencéje agyő 35-40 .. 😳
Jó hogy Te beírsz gyakorlati dolgokat is . Mert egy profi pl. azért is profi mert a bonyolultabb összefüggéseket össze tudja kapcsolni akár a minden napi utcaképpel . Kostolányi ismerte a bankárok véleményét de szeretett az emberek közt járni ötletelni . Egyébként a Data centerekbe használni kívánt csúcskategóriás chipek érzékeny technológia . Családban van villanyszerelő van fogalmam mit okoz némi feszültségingadozás mondjuk 0,,1 Volt egy kazánvezérlésnél adott esetben . Megáll azt csókolom . Elég egy nem megfelelő kötés , vezeték stb . Tehát nem lesz az egyszerű történet a folyamatos megbízható energiaellátás . Minden is számít . Javaslom réz , nickel , urán etfeket is . Neked szerintem vannak is .
Azért erre ne vegyél mérget . Nem véletlen Kína finomítsa az ezüst 60 százalékát . Tudod nagy tétel. Illetve akinek kereskedelmi többlete van annak van pénze innovációra csúcskategóriás gépekre . Másik előny az USAhoz EUhoz nézve nulla bürokrácia . Hagy ne kelljen maguaráznom . Tudod 2 tömbben odébb már ott lehet a napelemgyár . Nulla szállítási ktsgek szinte . A legtöbb arany hivatalosan az USában van . Most lehet ezen vitatkozni igaz nem igaz . De a WALL Street meg a City ok London ugyanaz a kör . Én úgy tudom a legtöbb aranya a City öt Londonnak van 😂 2. A Vatikán . 3, Svájc . Lehet vitatkozni de lényegtelen a sorrend ..
Azért itt fontos szerintem az időtáv is. Még a 40-50 is elég magas ár ha mondjuk több éves távlatban nézed az árakat. Kell idő az új bázis építésre és visszaeshet innen még. Ha kijönnek a 2025-ös év végi adatok és azok nem csak becslések lesznek már, jobban fog látszódni, hogy alakult a kereslet akkor majd kiderül. Addig is mindenki spekulálhat kedvére én inkább a bányászokat preferálom jelenleg, maga az ezüst nekem túl volatilis ehhez nem vagyok elég, de ha bevernék mondjuk 40 környékére valszeg már nem tudnék ellenállni és vennék.
Azon filóztam, hogy a nagy pénteki szakadás előtt is esett vagy 10%-ot, de akkor visszahúzták. Vagyis lehet az a verzió igaz, hogy többször próbálták lenyomni, csak akkor pénteken sült el a nagy short, előtte meg nem? Továbbá ha akkor megcsinálták, miért ne csinálhatnák meg kb. bármikor? Azóta teszteltük is az aljakat újra. Ilyen környezetben mi ad támpontot a reális árak belövéséhez? Lehet egyáltalán reális árakról beszélni? Ha sokáig 50-60 USD körül voltunk, lehet ez támpont? Vagy azóta nőtt a reális kereslet? OK, hiány van, meg bányanyitások sokára, de mégis le lehetett tenni a pincébe az árat.
Azt, hogy én is épp azt írtam nincs garancia az emelkedésre, pláne nem rövidtávon. Viszont az eddigi módszer az árak lejjebb tartására nem működik. Vagy a kerseletnek kell csökkenie, vagy a kínálatnak bővülnie ( újrafelhasználás is benne van ). Persze lehetnek még más kreatív módok. mint pl. EDF állmosítása franciáknál ( ezért ez jutott eszembe, mert annó fájt, volt belőle és minimum duplázást vártam tőle, de azt stratégiailag behúzták, el tudok képzelni hasonlót, bányászokra is, vagy valami nyakatekert módját a kereskedésre ) Ezért is nagyon fontos a pozícióméret. És igen valószínűségekről beszélünk, használtam is feltételes módot, de lehet nem eleget.
Ezt a jobb helyeken már úgy csinálják, hogy az újrahasznosításért is kapnak támogatást. Én ezt a mezőgazdaságban látom, mikor az összes lebomló szemetet eladják a parasztnak, miközben arra kapnak egy csomó pénzt, támogatást, hogy eltüntetik. Az egyik ilyen, mikor a csirketollat nem tudták már hova tenni, óriási pénzeket fizettek a megsemmisítésért. Aztán valaki kitalálta, hogy a humín sav jó a növényeknek és a tollban van. Így ledarálták, kifőzték és a levét eladták lombtrágyának. Aztán granulálták a kifőzött anyagot és bebizonyították, hogy az meg talajjavító. Most már arról beszélnek, hogy az állati eredetű humín savat nem hasznosítja a növény, pedig akkor 10% feletti terméshozam emelkedést mutattak ki.
Ja és szerintem is a retail/mi húzzuk az árfolyamot ... Én (is) voltam olyan mohó hogy még 01.27-en is vettem hogy ezt a hetet még kibírja aztán felreállok ... Nem bírta . :-) (és persze a legfölsőt)
mikor $40-50 volt az ezüst mondták hogy $100- nál kezdődik majd a gondolkodás hogy újra kellene hasznosítani . Japán videók vannak a youtube-n hogy szerelik szét a napelemeket . De ott is inkább az alumínium a gyors hasznosítás , meg az üveg . A többi megy a raktárba mert így kisebb helyet foglal. Itt kiraknák az erdő szélén. Nekem most a $100 elérhetetlenek tűnik . Ha $70-et megtartjuk akkor boldog leszek, mert azért van a számlámon még $25 KO-ju és $0 KO-ju is rendesen .
Fél éve voltam egy előadáson, ahol a ritka földfémekről is volt szó. Ott a szakértő azt mondta, már most hegyekben állnak a lítium akkumulátorok, újrafeldolgozásra várva. Természetesen mindig kell a plusz mennyiség, de a piacon egyre több reciklált jelenik meg, főleg ha felmegy az ára. Szerintem ugyan ez van az ezüsttel is, az ipari felhasználásnál. Ez nem kőolaj, amit elégetünk, hanem valamilyen szinten megújuló is. A műanyagoknál is meg van a technológia, hogy visszaalakítsák kőolaj szerűvé, amiből üzemanyag készülhet. Csak ez még drágább, mint a mostani kőolaj.
Nagyon jo kis spreadsheet letoltheto ingyen, amiben minden GDX, GDXJ, SIL es SILJ banyasz benne van, megtermelt mennyisseggel. Elvileg Macbook-on automatikus frissulnie kellene, arra lett keszitve. En talaltam online konvertert es azzal atraktam Excelbe. Az adat benne van. Nekem nagyon hasznos lesz. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy szerintem az igazan jo befektetsek azok a banyak, akik most fogjak a kovetkezo 1-2 evbe tudni emeleni a mennyiseget.
Nincs garancia rá. Sőt most eljatszom az ördög ugyvedjet. Van ezust (alma), csak valakinek a tulajdona, nem a kereskedőke, hanem burkolt "" magánszemélyek "" a birtokában van . És hogy kimentsek a két zs. kereskedőt. Betolnak több tartalyláda Eligible márkájú almát az uzletbe ami kihuzza a két kereskedőt, nem hagyja őket" csődbe "menni. Mert van alma, csak nem tudod ki a tulajdonosa csak a ,mennyiseget tudjuk, hogy nagy..... Itt csak Valószínűséggek vannak.!! És valószínűségszámítás. Kedvenc tantárgyam volt anno, a mindkét mérnöki diplomám megszerzése eseten tanultam anno...... Van egy 3ik diplomám, de az se közgazdászi, én csak autodidakta módon képzem magam közgazdásagbol és makro kozgazbol..... Szoval sok változó van amit még nem tudunk.. Na erre mit mondasz....? Ez a baj!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)