Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mal22 szombat, 11:23
Előzmény: #38115  Placi82
Üdv,
Miert Báró? :D Nem nagyon tudok mit reagálni csak annyit, hogy a tapasztalataim alapján az ilyen hirtelen nem fundamentumon alapuló mozgások (lásd japan jen probléma tavaly augusztus talán) rövid életűek és hamar visszakorrigálunk. Plusz ugye market szeret pánikolni és minden irányba kilengeni, és van a mean reversion teória, szóval mindent egybevetve, én inkább arra számtok hogy nemesfémek hamar visszamásznak ATH közeli szintekre, vettem is, nem sokat portfolió 10%-a kb, kockáztatni meg nem szeretek szóval no margin vagy tőkeáttétel, ezeket a csodás certifikéteket amikkel meggazdagodott mindenki :D én meg nem érem el sajnos (IBKR-en nem láttam).
Mindenkinek jó hétvégét, kitartást, szerintem jobb jövőhét lesz, ettől függetlenül a világ elég veszélyes rizikós hely idén (s tavaly is) én egyaltalán nem vagyok nyugodt, így próbálom magam valamilyen  szinten ne ma legnagyobb hozam irányába, hanem inkább biztonság, tőkemegőrzés irányába pozícionálni. Mid term mindnig rizikós, új FED elnök, Trump száguldása, háborúk, stb stb... 
DD
DD szombat, 11:20
Előzmény: #38167  cashattack
Zárva van?
Fortunee szombat, 11:06
Előzmény: #38177  Placi82
jo meglatasaid vannak es biztosan "erted" a piacot. Szerintem ott a problema nalad, hogy a piaci mozgasok statisztikai alapon kisebb resze a fundamentumok kovetkezmenye, foleg rovidtavon. A hangulat/TA/egyebek nagyobb hatassal lehetnek a mozgasokra, ez pedig nalad nincs kalkulalva.
Az pedig, hogy ilyen reakciot valt ki beloled egyertelmuen tulmeretezett pozicio kovetkezmenye lehet.
Placi82 szombat, 10:59
Előzmény: #38174  Fortunee
Tévedsz. És megmondtam előre nem vagyok tanarbacsi, nem magyarázom, ezt tovább senkinek.... Nem gyozkodok senkit innentől. Akit komolyan érdekel a mozgatorugok a rendszerben az utána néz,amit írtam, nem csípőből tüzelve  tagadja le...
A sajat jövőbeni saját tredelesi, és tőzsdei adás vétel  erdekeben. 
Udv
Ui. Léptem, hétvége van semmi kedvem ezzel foglalkozni. 
FR73 szombat, 10:58
Előzmény: #38175  Placi82
Te nyertél.
Placi82 szombat, 10:54
Előzmény: #38170  FR73
Én nyertem. Én már 1800-2000 között, vettem.. :) 
Fortunee szombat, 10:53
Előzmény: #38172  Placi82
Itt szerintem te nem erted, hogy mi tortent, te lepodtel meg a leginkabb, hogy mekkorat esett a piac es manipulaciora fogod - manipulacio termeszetesen mindig van, de az ok, hogy ilyen gyorsan esett es ilyen sokat az pont az, hogy tul gyorsan emelkedett es tul sokat. Tipikus nyersanyagpiaci rally volt, ahol a felelem, hogy nem lesz eleg panikvasarlasokat szul, a vegen pedig osszeomlik. Kulso beavatkozas nelkul is pont igy omlana ossze.
Udv,
F
Placi82 szombat, 10:51
Előzmény: #38169  Bpali2
Bpali mi altalaban egyetértünk. Bizony vonom le a tanulságot....
Pontosan tudom mi történt. És miért ,!!! ha nem jövök rá, hogy mi az az anomália és jel a Signal, ami előre jelzi, a deaerek a beavatkozásat a piacba... 
Ha nem jövök rá....  Akkor hétfőn reggel eladom a megmaradt  60%at a az
........ banki Brokers kitettsegemnek. És fogom a a megmaradt  maradék  tisztes profitot és futok. 
Placi82 szombat, 10:42
Egyszer mondom el. Aki nem fogja fel a rendszert vagy vitatkozni akar úgy hogy, ő maga k rvara  nem érti, azokra nekem nincs  türelmem.!! 
Itt nem az Erste rol van szó aki csak egy csavaralazet a gépezetben ő nem csinánakl semmi rosszat. 
Na de ki a nagy  bábjatekos függöny mögött , az igazi nagy halak? 
A nagy derivativ dealerek. Azaz a fő billion /derivativ dealer bankok. 
Továbbá a market markerek az  arany  ezust határidős és opció piacon. 
Kik ők? 
JP, , CITY, UBS BoF  és végül a Goldman. 
Amikor túl sok az arany és ezüst long, magasra szaladt érthető környezeti okból, akkor ők törik  le az árat. Kirazzak a longosokat.  Én így látom... 
A Hunt testvérek storyt azért hoztam fel 50 evvel ezelottrol  mert ők is  észrevették a papír ezust *gyengeseget" a rendszerben, kihasznaltak jogszerűen, aztán, pedig menet közben megtiltotrak nekik  az eladást. Osszemlottak. 
Ez igen..... Tisztes üzleti magatartás. 
Kicsit lejt a pálya?? Nem? 
Na pá 

Tujafa szombat, 10:37
Jó beírás!
FR73 szombat, 10:35
Ami van arany ETC, annak 2/3-át 2200-as árnál, 1/6-át 2800-nál, 1/6-át 3400-nál vettük.
Nagyon nem mindegy, mikor szállsz be egy piacra.
4000 felett nem fogok venni, eladni pedig csak sokára tervezem. Ez a hosszútávú portfólió része.
Bpali2 szombat, 10:19
Ide nem kellenek nagy szavak . Sem “ okosságok” . Pl. Tudni kell kiszállni , persze én is írtam már , de azért egy majdnem 24 órás világpiacon ; ez nem olyan egyszerű . Váliz is írta , hogy a TL50 halálra volt ítélve . Ja igen . Csak az nem mindegy , hogu valaki 60 ön várja még mindig a beszállót . Vagy ha csetlett - botlott is folyamatosan - még mindig pluszban lehet . Visszatérve kiszálló : Úgysem fogsz tudni mindig mindenből jól kiszállni . Eleve esik az aranyad , az ezüstöd , az USA részvények . Na melyikkel kezd . Mire egyikből lépsz már 5 USD/t buksz máson. Az meg , hogy ki hogyan kereskedik erősen befolyásolja az anyagi helyzete . Volt odő amikor csak certiztem . Most már van részvények , állampapírok fizikai ezüstöt , aranyam .. Vajon miért ?.. Nem csak okosabb lettem .. Ugyanakkor már kezdek vigyázni a pénzemre ami néha inkább árthat mint használ . Viszont egybe hiszek - ne azt nézd , hogy mennyi az annyi : egy fizetés egy ház stb árát buktad . Nem . Lényegtelen. Azt nézd hogy van egy árfolyamszint ; egy szituáció , egy bizonytalanság , lebénulsz .. Na akkor ki KELL lépni . Ha nem érzed az irányt . Lépj hátra . A másik amiben hiszek : ilyen helyzetben mindig le KELL vonni a tanulságokat . Kaptál a piactól egyrészt egy leckét; másrészt felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot - ami egyszer visszahozza a bukódat . / Ha csak tönkre nem mentél közben / . Az meg hogy manipulált piac - nem kötelez senki hogy részt vegyél a játékban . 
FR73 szombat, 08:38
Előzmény: #38167  cashattack
Még nem. Záróárat nézel tegnapi helyi idő szerint.
cashattack
cashattack szombat, 08:30
Előzmény: #38165  Milan
És az hogy van, hogy a shaghai spot ezüst ár nem vàltozott? 
cashattack
cashattack szombat, 08:30
Előzmény: #38165  Milan
És az hogy van, hogy a shaghai spot ezüst ár nem vàltozott? 
Milan
Milan szombat, 08:27
Előzmény: #38164  FR73
Épp ez az hogy nem keresem ki a hibás főleg az aany és ezüst krach esetén mert ezek a termékek hosszútávú befektetők kedvence mert ezek a termékek mindig nyerők évezredek óta ezek nem olyanok mint a kripto és a kriptotermékek és a kriptóbányászat és kriptobányászok amely piaca itt a példa rá hogy szinte 0nulla értékszintre le tud esni pillanatok alatt főleg piaci manipuláció esetén mert az arany és az ezüst mindig érték szinte csak ez volt az érték háborúk idején is a történelemben de tózsdei történelmi távlatokat mindig a tőzsdei szereplők mindig keresték a bűnbakokat brutális zuhabások idején
Tőzsdei krach esetén és midig mégis találták és mégis nevezték a bűnbakokat a sajtók és pénzpiaci szereplők .. 
FR73 szombat, 08:10
Előzmény: #38163  Milan
Ilyen helyzetekben csak spekulatív tőke van a piacon. Tőkeáttételes pozíciók.
Teljesen megszűnik a valódi termék iránti vételi erő. Logikusan. Mert várhatóan 10 perc múlva olcsóbb lenne, miért vegyem meg most?
Egyszerűen le kell esni oda, ahol kirázzák a spekulatív tőkét, és jöhetnek a "fundamentális" befektetők.
Keresed, ki a hibás. Senki. Az árjegyző azért tűnik el, mert nem tudná kinek eladni azt, amit tőled most megvenne. Nincs az a spread, amit bevállal. A korlátárat pedig már régen lefedezte, tehát saját vesztesége nincs
A modellbe be van építve, hogy a spekulánsnak kell elvinni a balhét.
Milan
Milan szombat, 07:50
Előzmény: #38138  Beze
Beze teis tudod ilyen nag,obb mozgások idején hiába lett volna nyitva a BÉT és az erste az árjegyzö ilyenkor amikor érdekes mozgások vannak semmi árat nem jegyez az árhegyzöjük inkább elmegy fosni a kávézás utan 
De azért azt nem gondoltam hogy pl a jelenlegi mozgásban a szinte a többi nagy külföldi app is ezt csinálja hogy bizonyos oldalakról eltünik a vételi vágy épp az eladási lehetőség és a pozíció zárási lehetőség..!
Ez most amit csináltak olyan nemesfémpiaci manipuláció volt mint néhány hónapja a kripto kényszerlikvidálási kaszkád ahol mindenki az összes pénzét elvesztette akinek épp pozíciója volt mert nem működtek a stopplimites megbízások sem..ezek a manipulációk szerintem bűncselekmények szintje. "az épp a kínai 100%os vámok bevezetésére fogták most a nemesfém krachot az új usa jegybankelnök megnevezését fogták"
Most az a kérdés hogy mikor omlanak össze a pénzügyi tökepiacok úgy mint az 1929 és tőzsdei összeomlás és a világkrachot aztán kire fogják?Mert az 1929 és tőzsdekrachois ráfogták arra nagybefektetőre aki  hatalmas sport pozíciókat nyitott az usa tőzsdén amikor csúcson voltak az árak!
A 2020 as tőzsdekeachot a kowidra fogták a 2022 tőzsdekrachot az orosz ukrán háborúra fogták a 2024 es tőzsdekrachot a vámokra fogták de már 9 hónap után ismét az egekben vannak az árak világszerte főleg a magyar BÉT Tőzsdei indexe megelőzés szinte a világ tőzsdei indexeit és most ebben az esetben kire vagy mire fognák a krachott a bekövetkezése esetén??Talán az arany és ezüst egynapos brutális krachjára??
Milan
Milan szombat, 07:26
Előzmény: #38161  Kisfiatal
BÉT zárás utáni kiütik az erstések csak attól függ  korlàtár hogy a termékük melyik mögöttes termékük árát követi! 
Kisfiatal szombat, 07:04
Előzmény: #38142  Milan
Nem csak akkor ütődik ki, ha BÉT kereskedési időn belül esik alá az ár? Én egyszer vmi certivel így jártam, az is bezuhant kint a korlát ár alá, de a BÉT már zárva volt, és meglepve tapasztaltam másnap h nem ütött ki..
Ha jól emléxem :)

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek