Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Talleyrand francia Machievelli típusú nagyformatumu politikus mondta ezt:) Ha valamit nem tudsz legyozni, akkor állj az élére. De itt speciel nem igaz. Oka :Ezeknek az arany az ellenség. Miért? Mert nem lehet nyomtatni. És most figyelj, amit mondok, mert evvel megerted az egész rendszert!!!!!! „Nem érdekel, ki ül a trónon, amíg enyém a pénznyomtatás joga.” Nyomjon 1 pluszt aki érti az összefüggést. 😉
Az ingatlan már kezd lecsengeni .. Lásd Trump USA , illetve Németország . Nálunk még megyeget de az árak lassan tetőznek . Annyira mondjuk nem követem de a jjól értesültek kezdik alulsúlyozni. Nálunk még pár évig elketyeg a dolog . De mint minden omlás ez is hirtelen fog jönni ..
1)Igen egyre több embernek nyílik fel a szeme, én is igyekszek rásegiteni!:) 2) Igen túl jól él ez az ország ahhoz képest amilyen a munkamoral és az egy munkaorara eso teljesítmény es értékelőállítás. 3)Ingatlanban pedig ha a 3 szobás paneled ami 10 éve 10 milliot ért most meg 90 milliót, az a "vagyonhatas" nak nevezett gazdasági effektust generál, és az fogyasztásra ösztönöz.!!! Tulajdonképpen a pénz mennyiségi aggregatum növekedése eredménye ez a hatás!! Magyarul papirpenz nyomtatás....... Először a tőzsden, később az ingatlanban, később az elelmiszwrben és a szolgáltatásban okoz (eszkozár) inflaciot. Amugy jól látod a dolgokat, ne szerénykedj, meg Nándi is még Pali is, etc...
Szerintem egyre többen dolgozunk ellenük, egyre nehezebb a csordát irányítani. Ami jó is meg rossz is. Egyre nagyobbak a lengések. Ha jó irányba állsz akkor jó nagy a nyereség ha rossz irányba jó nagy a veszteség. Aki nem vett ingatlan hanem ide jött tőzsdézni az Magyarországon eddig az időpillanatig bukott. És ez meg is látszik a GDP-n. Senki nem dolgozik, csak nézi hogy az egy darab ingatlana mennyit ér HUF-ban. De új pénz nem érkezik az országba, és ez nem tudom hova vezet, nem jártam olyan iskolába ... és podcast-ok is nagyon hallgatnak, kiderül minden alapkezelőnek ingatlanba végzi a fizetése ...
1)Elolvastam . Tudomásul vettem. De..Szerintem magyarázkodás. Lehet tévedek ....de ahogy Dr House mondana mindenki hazudik.... Fogadjuk el hogy máshogy gondoljuk ezt az egész storyt. 2) nyugi FRESSNILLO t én 1200 nal magasnak gondoltam. Elég magas. P/e ráta és egyebek a nem népszerű bányász szektorhoz képest, azóta több mint triplazott, Kedves Nedden barátom , írt róla sokat..... 3)bárki valszolhat. Érzem, hogy ""megfognak megint trükközni",megpróbálják a cionnagytoke , jobban mondva meg akarja trükközni a nemesfém piacot. Össze akarja szakajsztani, ha rajta múlik, ahogy írtam Régebbi kommentembol másolva """A dilemma hogy, mire észreveszem hogy osszeskuves szottek szereznek 20.000 tonna fizikai ezüstöt, és/vagy ujra leállítják a COMEX szervereket, etc, fedezeti követelményeket harmadjára os megemeltezik úgy visszaverik a nemesfem piacot hogy kettőt se lesz időnk pislogni....."" Megèrzèsem csak... Ismétlem, megérzés csak...Valamit megint akarnak, amit majd megmagyarázzák ,hogy nem nemesfém piac letörésére szolgalt, hanem.......ártatlan kiigazatuas, és közben a lof.szt. Ismerem a cion nagytőke London City zseniális urait. Doktoralhatnèk az elmúlt 240 éves történelmükből ......nagy rajongója vagyok a gazdaság történelemnek. Nekik meg főleg , sokat olvastam róluk..... Valamit ki fognak találni,amit szépen becsomagolva nyomnak le a torkunkon,hogy ez nem a piac megerőszakolása volt hanem normális "" ügymenet......""és nincs semmi látnivaló... De én nem így gondolom. És elfogadom más gondolatát ha nekem is jogom van az én gondolat szabadsagomhoz. :;)
ebben Neked teljesen igazad van - de inkább legyen egy bénult (kereskedni nem merő) ember, mint egy templom egere, akinél egyszer ott volt a mézesbödön, csak sajnos az egészet elbukta
persze az egyik legfontosabb dolog, hogy ismerd magadat és tudd kezelni a saját hü**eségeidet
Pali, tök jó dolgokat írsz mostanában, elképesztő fejlődésen mentél keresztül szerintem ;-)
Én erre azt mondom hogyha meg mindet eladja , akkor adott esetben az bénítja le , hogy nem mer lépni mert félti . Ilyenkor a leghelyesebb ha egy részt megtart hosszúra egy részt realizál . Ja és mindig konkrét trdekben kell gondolkodni . Azért vettem pl , hogy 86- ig tartsam . Vagy b verzió nem törődik az egyenlegével hanem ugyanúgy ahogy a szintek igénylik ad vesz . Egy profi azt kérdezné tőle .. Mennyire kell a pénz ? Illetve mennyit vagy hajlandó bukni ? .,.
szerintem ha k**va nagy nyerőben vagy, akkor adj el mindent és a pénz legyen a számládon egy ideig, semmiről nem fogsz lemaradni
gondolkodj egy pár napot, hogy most mit vennél belőle és persze, ha mindent visszavennél, akkor vedd meg újra - de ez hidd el hogy más lesz, mert most nem érzed, hogy mivel játszol - ha a pénz a számládon van, akkor nem akarod majd elveszteni és jobban fogsz rá vigyázni
én pl most azt csinálom, hogy a tavalyi teljes éves nyereségemből különleges ingatlanokat veszek - mert az tuti megmarad (lehet, hogy kevesebbet fog érni, de nem lesz NULLA az értéke)
nem tudom, hogy mekkora összeggel kereskedsz és nem is szeretném tudni, de ha annyi pénzt kerestél, amit nem tudsz már felfogni a saját életedben, akkor viszont legalább a felét "mentsd" ki a tőzsdei kereskedésedből - vegyél tartós befektetési javakat (ingatlan, fizikai arany, befjegy stb)
nem akarok okoskodni, de amikor túlnyered magad, akkor kicsit meghü**ülsz, és nem tudsz értelmes döntéseket hozni
soha nem gondolhatod azt, hogy Te már mindent tudsz - ha viszont azt gondolod, hogy mindent tudsz, akkor sajnos nem tudsz semmit és veszélyben van a pénzed - védd meg magadtól!!!
jó spekit Neked és gratula a nyerőhöz - mindig kiszállni a legnehezebb
Meg amit sokan nem értenek . Nem lenne nekünk min kereskedni , ha nem lenne manipuláció . Kivezetnék a papírokat az ezüst ára meg 2-3 USD eltéréssel mozogna ide oda 5 èvig ..
Köszi.. Story, hogy"" kiszaltam" csodás vizioju olajból, mindenkit próbáltam rabeszelni akkor az aranyra, aki emlékszik az tudja, Financial forecast, és fától az erdo topikba, mert tudtam hogy jön az új vilagrend. Kaptam kígyót békát, ezért a fejemre, hogy ez konteozas. Aztán kidwrukt hogy a konteo végül igaz lett. A viziom, ha akarod belinkelem az 4000 usd volt 1870 $/uncia arany árnál. Ez egy külön regény lenne miért jutottam erre a "furcsa " következtetésre 2022 végén . Visszakeresheto, linkelem a bejegyzéseket abból az időből , hogy nem utólag parasztvakítok.:)) Leirtam, kikersehetem és ide berakom ha igényled. De sztem Te emlékszel is ezekre még ..... Lehet. A mostani helyzet az, hogy tulment az arany 4000$on és talán még az 4800 körüli belefer, de tudom hogy milyen ""erők ""nem akarnak erős aranyat,, hisz az a vilag tartalék valuta szerepet kérdőjelene meg. És ez veszélyes dolog........ Ergo, elerkeztunk egy határhoz a GSR ratio miatt kezdtem el foglalkozni az ezustel, és ástam bele a mozgatorugokba magam. Itt is elértunk a határhoz 86 dollárral, ha ezt atviszi akkor 100 lesz , és az már túl erős ár az iparanak. Szóval a dillemam, hogy utelágzashoz érkeztem, és nagyobb a kockázat hogy nem realizálom a profitot a mi igen szabad szemmel látható összeg meg nekem is, vagy benne maradok hogy látom elegni mondjuk az 50-70% át. Vagy higyjek az idáig elméletemben, és makro politikai vilagmeglatasomban és vizioban és folytassam tovább.? Tudom hogy ki a COMEX és tudom hogy kik vannak az LMBA mögött!! nem hivatalosan. És hozzájuk képest Putyin és Trump együtt is egy kis senkik.. De ez egy megint hosszú regeny lenne. Na nekik nem érdekük a magas nemesfem ár. Ezt hidd el... Feloluk lehet a BTC akár 1 millió dollár is, hisz mögötte USDT van, de az arany tényleg független. Ergo vissza akarják verni. Ezüstöt dettó. A dilemma hogy, mire észreveszem hogy osszeskuves szottek szereznek 20.000 tonna fizikai ezüstöt, és ujra leállítják a COMEX szervereket, etc, fedezeti követelményeket harmadjára os megemeltezik úgy visszaverik a nemesfem piacot hogy kettőt se lesz időnk pislogni..... Edddig tudtam mit csinálok, hisz nem ok nélkül tartottam részvény portfólió is közel bo 2 évig és magabiztos voltam. Most van az hogy "gondolkodunk és merlegelunk, és, igen, lehet kiszallok all in... Mindenből. És elsetalok félig emelt fővel. :)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)