Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2026. 01. 01. 22:18
Előzmény: #37319  Nandi
Akkor nézz utána, tajekozodj, a googli a barátod, a cikk alapja az amit én is mondok itt egy ideje, alakítsd ki a saját  aviziodat. (A forumtarsaknal azt látom nincs viziojuk, valahogy fura módon mindig egy vezertol várják a "tutit", mint polrej a amaik fórumban és TA alapon egyre kevésbé jön be..))
Továbbá kutass  milyen arcvonalak vannak egymással szemben, nyugati osszefugo bankrendszerreknek mi a az érdeke a nemesfem piacon. Egyre mocskosabb módon nyúlnak bele a piab a - lásd a tőke követelmények részt-, etc.. ) 
Velük szembe áll egy új erő .
 És hétfőn megbeszéljuk.. Mert kell egy elképzelés, anomaliakutatas, hogy a jövő viziojaban az arupiacon, a tokepiacon, milyen folyamatok zajlanak a háttérben a FED lepeseit értelmezni. Mindenki le van ragadva a a kamatemeles el és senki nem nézi a repo piacot és a jelzaloghitelekbol álló MBS eket ami a az USA gazdaság likviditasi uzemnyaga, anélkül lefullad. 
Na majd hétfőn a többit, és akkor kiterunk az ezust árának  jovojere, alakulasara.... 
Nandi 2026. 01. 01. 21:49
Előzmény: #37318  Placi82
Azt leírja mi történt. Na de hogy ezek alapján minek kell(ene) történnie, azt nem...
Placi82 2026. 01. 01. 21:12
Előzmény: #37316  mcham
Pontosan ezt írtam le én is pár napja  aki visszaolvassa az láthatja. Ott a nyoma. És az összefüggéseket is.
Aki pénzt akar keresni. 
Annak már új világ, új módszerekhez kell alkazmakodni. Sőt mivel a részvény piacon sokkal nagyobb volumenbe vagyok, de nem AI szektor  sem egyéb jövő csodás igeretével hitegeti részvénybe. Így vegyétek komolyan ezt a cikket, mert ahogy itt is leirtam ezeket, sőt a szerző meg csak a felszínt kapargatja, de az is brutális..... 
Nagy gatulácio  a szerzőnek, ez "stílus" veszett el, a gazdasagi mainstream médiában, az hogy utána nézett, ha olvassa ezt, a fórumot, akkor esetleg adok meg neki plusz infókat pár nap múlva . 
Ami már már osszeskuveselmetnek neveznek majd  a tájékozatlanok. :)) 
Jó lenne ha a portfólió is így oknyomozna az anomáliakat. Nem pedig a külföldi irányított  mainstreambol  gazdálkodna.... 
Onnalo gondalotok, onnalo logikus  következtetések..... 
És ami legfontosabb, a "" Cui prodest" állandó  keresése. Az ad igazi választ. Az ad a az ujvilagban a trédelesben nekünk pénzt. 
A többi csak tömjénfüst..,. 
Bpali2 2026. 01. 01. 18:52
Előzmény: #37316  mcham
Nagyjából tudjuk , értjük  már ; hogy mi miért és hogy történik. Itt az a kérdés hogyan kereskedjük vagy ne kereskedjúk le . Engem ami igazán zavar ; hogy egy “ műpiac “ lett az ezüst piac . De lassan az összes nyersanyag piaca . Nagyon sok mindennel számoltunk, sok mindent megtanultunk mègsem vettünk figyelembe mindent  Mégpedig azt , hogy mennyi az a konszenzusos / az ipari felhasználók , kitermelők, kereskedők számára egyaránt megfelelő ár. Pár napja tippeltünk itt páran . Én akkor a 35-40 USD-t írtam . Hosszabb távon .. Számomra bebizonyították az elmúlt napban , hogy el tudják intézni akár ezen árszinteket is . Elég volt a likviditást kicsit ! csökkenteni . Másik ami látszik hogy az ezüst mint a világ második legnagyobb piaca- s egyben az egyik , hanem a legkiszámíthataanabb- képes magával rántani eztrém helyzetben minimum az árupiacot , de áttételesen a részvénypiacot is . Szóval óvatosnak kell lenni . A magam részéről maradok egyenlőre még tartok de nem nagy hosszabb távú pozíciót . Viszont a hangsúly a napizásra tolódik át .. Érdekes volt látni azt is , hogy az ezüst egyik leszúrását egy az egyben követte le az Ngas is 👀
randomly 2025. 12. 31. 23:07
OFF Bocsi hogy BLOG-nak használom e remek topikot ...  vegyen mindenki elektromos áramot! nem tudom melyik topik lenne a megfelelő ennek a kijelentésnek :-) ... most hagytam abba munkát, az egyik GPT-vel "beszélgetve" műszaki pdf-ket feltöltve képekkel ... 3 óra alatt több mindent értett meg mint a kb 50 ember akikkel beszéltem 8 év alatt egy műszaki problémáról ... és kikeresett minden adatot amit én 1-2 óra alatt se találtam és legyintettem rá hogy én tudom aki kételkedik keresse meg ... Szóval Én nem értem hogy működik.  DE MŰKÖDIK!  Ha még arra is rájövök hogy lehet vele pénzt keresni a tőzsdén, jajj a piacnak. Vagyis kezdem azt gondolni hogy lemaradtam sok lépéssel a többi tőzsdézővel szemben! És ez a legalapabb napi 100HUF-os változat és van napi 3500HUF-os is . BUÉK!
randomly 2025. 12. 31. 16:49
Még semminek sincs vége !Boldog közelgő új évet mindenkinek. Hozzon 2026 több örömöt, mint a távozó év. Mindenkinek erős egészséget, gyémántkezeket, acél idegeket, szeretetet az otthonaikba és jólétet! Viszlát az új évben. Sok szeretettel minden @followers https://ibb.co/TB88nMp7 ------ TOP POST, Facebook Cashalot csatorna :-) :-) :-)
Bpali2 2025. 12. 31. 10:29
Nálunk sem térül meg sose a napelem mizéria , azért építőiparra itthon több a rálátásom mint amire vágyók 👀… Itt ami fontos a pontos méretezés , de nehéz előre belőni . Annyit tudok viszont hogy a sok gány munka rossz telepítés miatt szaporodnak a tüzek . Mondjuk abba se vagyok biztos hogy ez  nyáron 45 fokba mennyire egézséges dolog a tetőn..
randomly 2025. 12. 31. 10:24
Előzmény: #37310  Bpali2
:-) Igen. Én fedezem a téli fűtésem is NG pozícióval, meg az autós kirándulásaimat is WTI vásárlással ... mondjuk WTI pont nincs volt töke az 55USD-re. Persze csinálhatnák fűtésrendszer korszerütést is de az kosszal zajjal jár ... inkább kifizetem a fogyasztás többletet a hozamból :-) így gondoltam a fedezetet, ha emelkedik a napelem ára akkor az ezüst is emelkedni fog, így vagy nullában leszek vagy még nyerhetek is. :-)
randomly 2025. 12. 31. 10:20
Előzmény: #37308  szkrik
Majd fog ha úgy esik a bevételük mint nekem, augusztus óta ... vasutas videókban azért hallani már furcsa dolgokat ... még nem MÁV, de DB arrafelé is inkább pejoratív mint követendő példa.
Bpali2 2025. 12. 31. 10:19
Előzmény: #37307  randomly
Érdekes dolog ez a fedezet . Mert egy portfóliót úgy alakítunk ki ; hogy a klf eszközosztályom fedezzék egymást Hm. Ha ez megvan úgy választunk pozit hogyha bebukik vállalni tudjuk - é a lelki ill anyagi terhet 😂.  Ilyen volatilis és bizonytalan piacon mint az ezüst most . Csökkentjük a hosszútávú pozíciókat és átállunk rövid távokra . Day trade-re jó lehetsz a 71,2 vell. Nekem nehezebb dolgom van mert nekem január 5.-e 9 órára kellett spekulatív pozíciót felvennem . Azért irigylem aki tud kereskedni 😂👍 
randomly 2025. 12. 31. 10:17
Kína bezárt idénre .. a hangulat a GPT szerint. A mai cikkeikben óvatosan utaltak rá, hogy a "piaci likviditás szűkülése" (értsd: margin call) okozta az esést, nem a kereslet hiánya.
szkrik 2025. 12. 31. 10:11
Előzmény: #37306  szkrik
Javitanek: uj epitesu hazaknal mar 2023 ota kotelezo a szolar telepites bajororszgban, baden wurtenbergben, es  tobb tartomanyban, berlinben az ipari letesitmenyeknel. Ezt egeszitik ki azzal, hogy holnaptol mar a teljes teto felujitasa soran is nepelemet kell telepiteni baden wurtenbergben, amely elkepzelheto, hogy sosem fog megterulni.. mint ahogy vsz a szelkerekek sem,de ez senkit sem erdekel.
randomly 2025. 12. 31. 10:05
Előzmény: #37306  szkrik
Nálam már kezdett kialakulni hogy rendelek egy napelemes rendszert az alibaba-ról ... vagy szerbiából .. vagy mindegy csak ne EU-s áron legyen. Erre az Ezüst belerondít az elképzelésbe ... Na de veszek fel fedező pozíciót és jó lesz ez :-) r71,12 ez most támasznak látszik ... de Én már semmit nem értek :-)
szkrik 2025. 12. 31. 09:39
Előzmény: #37304  Bpali2
Nemetorszag egyes tartomanyaiban holnaptol kotelezo lesz az uj epitesu hazak, vagy a haztetok komplett felujitasa soran a napelemek telipitese. Nem hiszem, hogy az ezust ar emelkedes miatti plussz kb 200-300 e ft miatt allna le az epitoipar, vagy a teto felujitas. Az ipar majd szepen atharitja a plussz koltseget a vasarlokra. Kb 5 honap mulva, 2026 majusban jelenik meg az eves worldsilversurwey jelentes, amelybol megtudhatjuk, volt-e, mennyi volt az eves ezust deficit 2025 ben, mely iparagak mennyi ezustot hasznaltak fel, beindult-e a recycling, mennyi volt a befektetesi ezust vasarlas, stb.
Bpali2 2025. 12. 31. 08:32
Előzmény: #37301  rratfai
Ez a beírás akkor ér valamit - ha van konklúzió , konktrét tipp az árfolyam mozgására ? Mit jósolsz ? Milyen távon ? Egyébként itt az európai finomítók ami lényeges nekúnk .  Ja : nincs olyan hogy óév egy szinte folyamatos piacon  . BUÉk amúgy - jó újra olvasni👍
Bpali2 2025. 12. 31. 08:25
Előzmény: #37303  randomly
Nagyon gyorsan bejött amit tegnap este írtam . Hamarosan 😂látunk ilyet . Pár napot tévedtem vele . Ebből is tanulunk . A tegnap előtti trade zárása jó döntés  ha a mai napot nézzük .  Kis pozíciót benthagytam mert ilyenkor azért  mindkét lehetőségre “ kell “ játszani . De úgy számoltam ha 15 USD-t esik akkor is belefér a veszteség .Van aki szerint addig avatkoznak be még az iparnak elfogadható árakon lesz. Amit utoljára linkeltél napelemes elemzés hasznos máris . Lesz itt még csavar ..
randomly 2025. 12. 31. 07:45
Előzmény: #37302  Nandi
Pedig azt csinálja amit "gondoltunk". :-) Vajon hányan fogják mondani az utóbbi egy hétre ... Hulyeség ez a tőzsde rá se nézek többet. :-) futures r$70,975 Kínát majd később tudom megnézni mennem kell dolgozni :-)
Nandi 2025. 12. 31. 00:36
Leasing ratio ide vagy oda, nekem ez a silver grafikon nagyon nem tetszik...
rratfai 2025. 12. 30. 21:23
Javaslat az óévben.Nézzetek utána, hogy az afrikai ritka földfém bányák kinek a tulajdonában vannak.Európa lassan teljes mértékben elveszti az afrikai ( volt) gyarmatai felett az ellenőrzést.Zömmel kínai kézen vannak, így a beteges merkantilisnek tűnő vergődések okafogyottá váltak. Amíg európa fürdött a pénzben, dicsőségben / nem fizetve a nato költségeket évtizedekik/ addig kína 500-800 millió ember munkáján keresztül /1-10 dollar/hét/ szíven szúrta a nyugati, nagyképű gazdaságot és működtetőit.Ráadásként a szerencsevadász(multi patkányok) cégek kína kezére játszottak.Kiszervezték az az előállítás, részmegoldások folyamatait, amit  okosan saját előnyükre fordítottak.Europa nagyhatalmai tönkre mentek,Trump ha akarja észreveszi, ha akarja nem.A folyamat irreverzibilis.A probléma jóval nagyobb mint gondolnátok.Számoljunk közösen, az európai unio a tagállamok befizetéseiből, adóterheiből akarja elodázni a kapitulációt! Ez nem politika,ez tény!

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek