Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az OTP topikban bezzeg kiadod magadból a tudásod. Én vettem MOL TL 69-et (2600 környékén)van egy kis Richter TL 42-m (10700 környékén), ezüst TL 25. (31 környékén)Múlt héten nem adtam el semmit. Persze ezüstöt sem a legjobb ütemben vettem,abban azért kis pluszban vagyok.
Itt vagyok napi szinten csak nem kommentelek :) Volt egy kis shortom, az esésben eladtam, azóta nem nyitottam semmit (sajnos). Ha lesz egy kis visszaesés beleveszek longba, mert szerintem is becélozta a 33 körüli árat.
Lesznek ezekből problémák. Nem erre mondom azaz a brokercegre, hanem globális altalanossagban mondom. Olyanok vannak megint a piacon mint anno a CDO k és a szintetikus CDO ok voltak csak most ETF ék be és egyebekbe vannak csomagolva.
X.Y vagy akár az XM (nagy broki cégek ) hivatalosan nem közli nyilvánosan, hogy kik a likviditás szolgáltatói, mivel ez gyakran iparági titoknak minősül. Az ilyen brókerek általában több likviditásszolgáltatóval dolgoznak együtt, beleértve nagy pénzügyi intézményeket, bankokat és más likviditásszolgáltatókat, akik árai alapján alakítják ki a kereskedési feltételeiket. Az XM (pl) , mint az egyik nagyobb forex és CFD bróker, valószínűleg több globális bankot és pénzügyi intézményt használ a likviditás biztosításához, hogy a legjobb vételi és eladási árakat tudja kínálni a felhasználóinak. Mivel Market Maker modellben működnek, egyes esetekben a likviditás közvetlenül a bróker saját belső pool-jából is származhat.A pontos likviditási partnerek megismeréséhez ajánlott közvetlenül felvenni a kapcsolatot az XM (akár) ügyfélszolgálatával,
nem hát...DD)) CFD (Contract for Difference) kereskedés során a brókercégeknek különösen fontos a fedezeti stratégia, mivel az ügyfelek pozícióit és kockázatait kezelniük kell. A CFD-k lényege, hogy az ügyfél egy adott instrumentum árváltozásából profitálhat vagy veszteséget szenvedhet, anélkül, hogy birtokolná magát az eszközt. Az árjegyzés, amit a brókercég nyújt, nagyban függ az eszköz valós piaci áraitól, de sok bróker saját belső likviditáskezelő rendszert is alkalmaz. Belső árjegyzés: Ebben az esetben a brókercég nem helyezi ki az ügyfél pozícióját a piacra, hanem saját könyvében tartja meg. Ha több ügyfél nyit ellentétes pozíciókat, a brókercég ezeket "összepárosíthatja" (netting), így csökkentve saját piaci kockázatát. Ez a bróker szempontjából költséghatékonyabb lehet, de magas kockázattal járhat, ha a pozíciók egy irányba tolódnak el. DE külső árjegyzés:A bróker azonnal továbbítja az ügyfél pozícióját a mögöttes piacra vagy egy likviditás szolgáltatóhoz. Ebben az esetben a bróker nem vesz fel piaci kockázatot, mivel a pozíció valós eszközben fedezett. A brókercég általában valamilyen spread-et vagy jutalékot alkalmaz, hogy így termeljen nyereséget. ÉS Sok brókercég hibrid modellt alkalmaz, ami azt jelenti, hogy kisebb volumenű vagy alacsony kockázatú pozíciókat saját könyvükben tartanak, míg nagyobb kockázatúakat továbbítanak a piacra vagy likviditásszolgáltatókhoz. Ez egyensúlyt biztosít a kockázatkezelés és a költséghatékonyság között. https://www.youtube.com/watch?v=xARmQvFnMVA
XM-rõl Nem tudom tisztában vagytok azzal, hogy ez egy CFD trading broker, azaz mindig a céggel nyitsz és zársz pozikat? Azt is jelenti, hogy a te nyerességed vagy vesztességed egyben a cég vesztessége vagy nyeressége. A cég határozza meg, milyen marginnal vegyél/adjál cuccokat. Mellesleg pl. az amerikaiaknak tilos a CFD kereskedés... Nos, így kell megközelíteni amikor döntöd, hogy számlát nyitsz-e náluk.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)