Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Érdekes, hogy a fizikai fémhez való kötődés, szaktudás is hozzájárul a velük való kereskedéshez. Nekem kb 150 tonna alumíniumom és 250 tonna vasam van. Fémipari cégem van. Valamit konyítok a fizikai fémhez én is.
Ipari szinten úgy hamisítanak ezüstöt és aranyat, hogy belül más fém van. Kívül annyi ezüst vagy arany van, hogy a klasszikus savas vizsgálaton, karcolási próbán ill. kézi XRF vizsgálaton megfeleljen. Nálunk nem fő profil a munkahelyemen a nemesfém vizsgálat, de szervetlen analitikával foglalkozunk. Egy ismerős megkeresett, hogy lóg neki egy cég pár száz millával, cserébe adna ömlesztett ezüst golyókat. Szemre jó, XRF szerint pipa, de gyanús volt honnan van egy veszteséges cégnek több száz kiló ezüstje. Megolvasztottunk pár darabot és újra mértük, az ezüst lement a béka segge alá, mert belül ólom volt.
Én csak véletlenül találtam ezt a fórumot és titokban másoltam amiket mondtál. Az arany és a commerzbank hozott nekem is :) Köszönöm szépen!
Törölt felhasználó2024. 09. 21. 03:20
Na ma a reggeli sutásomkor nem találkozom mormotával, de m van őszi sok aktív süni az úton! Csak szegények szúrósak és az utón mászkálnak ami számukra életveszély! . Szombat jön és nem lesz gazdasági hír!
Törölt felhasználó2024. 09. 21. 02:17
Nagyon jó most! kalkulálgatok ...... aki úgy kereskedett ahogy mondtam az piszkosul jól járt! HIHI megadom a címem és meghívhat egy tálca sörre! -vicc de elfogadom! Aki berakta pénzét egy kettő hétre Commerz bank Certi ajánlatomba, majd átrakta biztonságos arany tl 21-be az majdnem négyszerezte a pénzét augusztus eleje óta! De lehet ötszöröződött....Főleg ha közben longot nyithatott / diverzifikáltan SAP-ra kereskedésre re is ! (És ha volt aki figyelt és betartotta az ukázt az egy hónap alatt minimum 8x pénzt gyártott aranyon, miközben a BÉT áll mint a cövek!)Bizony nulla BÉT kereskedés és 1 hónap alatt nulla hozamot gyártott....... Na itt a gond a hazai piaccal! .
Törölt felhasználó2024. 09. 21. 01:45
1g Au 29688Ft Akkor kb 20 g lapka 593760Ft de ez még a régebbi áron most adja a 20 g lapkát 660000Ft-ért a magxar pénzverő Húúú ez drága de az tuti olcsóbb nem lesz!
Aranynál meg teljesen jogos a félsz! Be is lehet csapni könnyen az embert! Amire volt is példa! (mint az olmozott paprikára) De ha kell én segítek! Nekem semmi érdekem nincs abban, hogy Ti jól vagy rosszul járjatok csak én talán többet tudok a fémekről mint egy betévedt impulzus vásárló! De szívesen adok tanácsot, sőt! Inkább kételkedjetek és kérdezzetek! Én ilyen esetben max tudásomat bevetve segítek!
Köszönöm Beze ! Párhuzamban írtunk de mivel nem a magyar éremverdéből vásároltál először így bizony leellenőriztük a valódiságát! Magyar érdemverdéből nem kell az ok.
Beze kollega külföldi forrásból vásárolt ezüstöt. Segítettem neki analizálni.
Ha itt bárki aranyat vesz nyugodtan kérje segítségem! Tudom sok az átvágás de hátha van aki tud ajánlani vásárál előtti tippet mert látott már fémet az életében!:)
Ezt itt nem én hoztam fel. Csak valaki ijeszett itt valakit, hogy nehogy wolfram os aranyat vegyen. Erre reagáltam, hogy ezt csak b.sszott nagy tömbel tehetik meg.kb 12 kgossal. Meg a fél kilós kiszerelessel is szinte lehetetlen. És szerintem már nem is fordulhat elő. Kereskedelmi forgalomba biztos nem. https://privatbankar.hu/cikkek/szarmazekos/mar-az-aranyat-is-hamisitjak-250914.html
A wolfram nem nemesfém de ritka. Felhasználása meg igen nehéz a magas olvadáspontja miatt nagyon nehéz. Ezért inkább meg se próbálják olvasztani hanem porkohászatban használják. Sőt! Wolfram ötvözethez egy előzetes un. segédötvözetet kel készíteni. Ez általában oldással megy. Utána ezt a segédötvözetet keverik pl acélba. De ez is nagyon durva folyamat ! Arannyal wolframot lehet ötvözni de drágább lenne a végtermék! Nagyon sok energia és technológia kell hozzá!
Akkor Te is tévedsz. Mert a történelmen belül van a gazdasagtörténelem. És az utóbbi különösen a 200 év reszletes, (nagyon - nagyon részletes) ismerete, hatalmas segítség hogy összefüggéseiben. lássuk jelenkorunk torteneseit. Nekem legalábbis az. Például Nelson Elliott, aki végigmatekozta a nagy világgazdasági válságokat,és a kilabalas okát is, emberi reakciokat. Azaz visszament a történelemben, hisz a múlt gazdasági valsagaibol vont le matematikai kovetkeztetest(aranymetszes is kifigyelheto) !És úgy vont le kovetkezteteseket amiket ti is használtok.!! 😉😉 Történelem bolcselet mely példákkal tanít. Oka az emberi termeszet állandó es kiszamithato.😉😉 Ebből kifolyolag botorsag a (gazdasági) tortenelmet lenezni.
Valóban pár tized választja el csak a két elem moláris tömegét ! De a wolfram szinte csak oldással ötvözhető nagyon magas az olvadáspontja! Ez nagyon nehéz folyamat! Ha az aranyat szeretném utcai módon fogalmazva felütni akkor nem wolframmal tenném sőt! Ott az ólom. Kiválóan oldódik az arany fürdőben de az ezüst is! meg sok más fém is, hogy elérjük a 14 karátot amiben szinte alig van arany.....
A "termel" fogott meg engem elsőre. A kitermel-en lehet, hogy átsiklottam volna! :) Bányászatban még annyira sem vagyok jó mint, a vas-szén ötvözetek állapotábrájában, így készséggel elhiszem amit írtál! A történelem, mint tantárgy sztem teljesen felesleges, (90 %-ban nézőpont kérdése, 95%-ban pedig nem is igaz) főleg nem számonkérni, úgy osztályfőnöki óra keretében elmenne mint kiegészítő foglalkozás. (a gyurmázás sokkal készségfejlesztőbb) A tárgy neve lehetne inkább: "lehet, hogy így volt de valószínűbb, hogy nem" Én nem fejből nyomtam, az asszony diktálta!! További szép estét!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)