Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
XesNEMisX csütörtök, 14:40
Előzmény: #16718  todi
Távolkeleti hatás nyilván itt is volt hisz minden hat mindenre'
 Ai.
A kínai alapok és a kínai tőke német lakóingatlan-piaci jelenléte teljesen átalakult

Történelmi mélypont a kínai lakás- és lakóingatlan-vásárlásokban
  • Intezményi lakásfelvásárlások: A 2016–2017-es milliárd eurós lakóingatlan-csomagok (mint a 16 000 lakásos BGP-portfólió felvásárlása) kora teljesen lezárult. Kínai tőkealapok és állami befektetők gyakorlatilag már nem vásárolnak német lakóingatlan-portfóliókat.
  • Kínai ingatlanválság hatása: A kínai hazai ingatlanpiac megingása (a fejlesztők csődhulláma és a szigorú tőkekontroll) miatt a kínai alapok és tőkeerős holdingok kivonultak a tengerentúli ingatlanpiacokról.
Stratégiai fókuszváltás (Zöldmezős beruházások)
  • Ipari jelenlét növekedése: Bár lakóingatlant nem vesznek, a kínai vállalati direktbefektetések (FDI) összességében csúcsot döntöttek Németországban. 2025-ben Kína lett a legnagyobb külföldi beruházó az országban (228 projekttel), megelőzve az Egyesült Államokat.
  • Nem lakóingatlan, hanem gyárak: A befektetések 100%-a ipari és technológiai területekre (akkumulátorgyárak, elektromos járművek, K+F központok, automatizálás) összpontosul a lakásüzletág helyett.
​A kínai alapok jelenléte a német lakáspiacon megszűnt, a tőkeáramlás pedig átterelődött a közvetlen ipari zöldmezős beruházásokra.
Bolondmatt csütörtök, 13:47
Sziasztok! Kezdő vagyok, kis pénzzel játszom, de régóta olvaslak már Benneteket! Először is köszönöm az esetleges jó tippeket. A Diageo és a Ferrari részvénnyel már sikerült pozitívan zárni. Kereskedésem során az OTP és HOLD Alapok féléves és éves jelentéseiben szereplő részvényeket veszem fel a figyelőlistámra és ha TA alapon megfelelő beszálló lehetőséget látok vásárolok. Így került a Vonovia is a figyelőlistámra. Gondoltam elárulom nektek, hogy az OTP EMDA Alap - 2026. június 30. jelentése alapján - a Vonoviában növelte a részesedését. Részvényeim jelenleg: Shell, BP, RWE, Hannover Rueck, Andritz, ING, Hugo Boss, Bloom Energy. Nagyjából a jelenlegi árfolyamon vettem meg őket, 1-2 % plusz, minuszon van, valamivel nagyobb hasznom a Bloom Energyn van egyelőre.
todi csütörtök, 13:45
Előzmény: #16717  Ishar
És ebből mit akarsz kihozni?
Ishar
Ishar csütörtök, 13:29
Előzmény: #16715  todi
Csak a kíváncsiság kedvéért, Volkswagen vs. Vonovia (1 éves): https://stooq.com/q/?s=vow.de&d=20260916&c=1y&t=l&a=lg&b=0&r=vna.de
oldrider csütörtök, 13:24
Előzmény: #16711  XesNEMisX
Én sem úgy gondolkodom, mint az átlag. Ha én elférek itt, akkor Te is! 
todi csütörtök, 12:58
Előzmény: #16714  todi
Kína gyakorlatilag rommá veri. Ezt semmilyen per nem oldja fel. Meg azért Trumpot se hagyjuk ki a vámjaival.
todi csütörtök, 12:55
Előzmény: #16713  buythedip
De igen. Ezért is ütötték le anno 20€ alá. 
Viszont ez a perek kimenetétől függő fundás probléma amit a kedvező ítélet feloldott és a kockázatokból így kiárazódott.
A VW-nek más jellegű problémái vannak.
buythedip csütörtök, 12:29
Előzmény: #16712  todi
A perekben felmerülő gigantikus kártérítési igény nem fundamentális probléma?
todi csütörtök, 12:14
Előzmény: #16707  buythedip
A Bayer problémája a perek voltak. Amikor jött a kedvező ítélet akkor ugrott meg. A VW-nek fundamentális problémái vannak.
XesNEMisX csütörtök, 12:09
Előzmény: #16709  oldrider
Ez megtiszelő volt. Kószönöm.😃😃😃
XesNEMisX csütörtök, 12:02
Ilyen ez a világ. Szeretik összenyomni, hogy a kulcslyukon kiférjen egy cég. 
oldrider csütörtök, 12:01
Előzmény: #16700  csova
Részemről semmi gond vele.- Egy hülyével többen vagyunk! 😂
Ishar
Ishar csütörtök, 11:57
Akkor már értem mi a gond: a Vonoviával kapcsolatban meg mindig azt olvashatjuk, hogy minden f@sza. :)
buythedip csütörtök, 11:53
Előzmény: #16705  Zoltanovitsch
2 éve a Youtube feldobott egy videót, amin a Bayer problémáit elemezték, semmi se jó és mindennek vége.
Azóta megháromszorozódott.
Most olyan videókat ajánlgat, amiben arról van szó, hogy a Volkswagennek van vége.
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 11:25
Előzmény: #16703  Guznyuc
Köszi 🙋 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 11:13
Előzmény: #16688  todi
Á értem köszönöm! :) 
EU Autóipar:
Sajnos én még most is nagyon "félek" a kínai nyom(ul)ástól!! Hosszú távon nem vagyok derűlátó sőt főleg úgy nem! Egy nagyobb diszkont esetén gondolkodnék el vételen -de ott sem biztos  Korábbi aljak (kb VW 69, Merci 42,5 BMW 56,40)  alatt nem is kevéssel.  S én is magamévá tettem azt amit Todi lehet épp te mondtál? - Nem veszek semmit ami Kínával versenyez! (Vagy ha igen -mert pl a várárok szélyes mély és nehezen betemethető) akkor valami brutál diszkontot várok el..ha az sem jön elengedem) :) 
buythedip csütörtök, 11:08
Lanxess - 13ra állítottam be értesítőt, 13.06ig ment le, megvolt az alja? :)
XesNEMisX csütörtök, 11:02
Előzmény: #16700  csova
Ubisoft +20%/hét. ilyen a póker alul. Ez a mozdíthatatlan kard meg csak nem enged VNA kőbe zárt trendjéből. Ki fogja kihúzni a kardot? Ahh.. lehet csak pókerezek inkább. Eutelsat röppályáját számolom. Más is számolja?
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 10:22
Raiffeisen-ről jött valami hír? Mi ez a zuhé? 🫩 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek