Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 12:06
Előzmény: #15424  buythedip
Sanofi
Hát igen...nem lett az igazi... megvették...ha 70 re lement volna akkor próbálkozam volna ilyen sávozós féle tréddel v minek is hívják. :) 
Novo
Szép be... khöm ..leöntés. Kellemetlen egy kilink 3 bukta. Sok pénz van már benne ilyenkor.  De cég egészére nézve: Nem vitás h tartom. S valóban Pharma szektorban ez nem ritka -sőt én kb ilyenekre vadászom -beszállók remek cégekbe (Persze chart funda elemzések mellett). Most azt mondom a Novo túl sokat ment fel h lerontsam az átlagáram egy mostani vétellel ..s sztem gyorsan felfelé lesz irány -tipp. Ha ebben tévedek akkor bővítés. De sztem ez rövid hatású hírnek gondolom. Kollégák írták sztem helyesen h a foyi cucc és a további fejlesztések a nagy sztori nem ez. Ezért is inkább tartás v beszálló lentebb nekem a novo.  :) 
todi szombat, 10:21
kérdés Berneckernek
Bernecker tőzsdei levele
1) A TKMS visszaesése vételi lehetőséget jelent?
A technikai visszaesések a TKMS hosszú távú trendjének részét képezik. Nincs más mód arra, hogy ezt megfogalmazzuk: A tengeralattjáró-üzlet ilyen mértékű és ilyen időkereten belüli kiépítése nagyon hosszú távú perspektívát igényel. Ez ellentétben áll a jelenleg még szerény, körülbelül 5,2 milliárd eurós piaci kapitalizációval. Ezért akár 10 milliárd eurós értékpotenciálra is lehet számítani, de legalább négy-öt éves időkereten belül.
2) Elérte már a DAX az éves csúcsát?
Az év végére vonatkozó DAX célértékek közel 30 000-et érnek el. Ez mostantól majdnem 20%-ot jelentene. Ennek előfeltétele egy politikai fordulat, ahogy azt már széles körben kifejtették. A koalíció jelenlegi programjai még nem elegendőek. Döntő fontosságú a németországi közvélemény megváltozása egy új, egyértelműen jobbközép fókuszú kormány szükségességével kapcsolatban, függetlenül attól, hogyan jön létre egy ilyen kormány. Ez egy erősen spekulatív elvárás, de reális. A döntő tényező a magánszektor és a fogyasztók értékelése arról, hogy mit jelentene egy új kormány a valóban új kilátások szempontjából. Kérjük, figyeljen a jelenlegi tőzsdére is.
3) Hogyan értékeli a 10 éves amerikai kamatlábak emelkedését a kritikus 4,5%-os határ fölé?
A világ összes iparosodott országában az adósság gyorsabban növekszik a korábban vártnál. Ez magában foglalja a hasonlóan emelkedő kamatláb-trendet a hosszú végén, azaz a 10 vagy 30 éves amerikai kötvényeknél, illetve a 10 éves német kötvényeknél. Nincs hatalmas kötvénygyengülés, hanem a kötvényárak tartósan alacsonyak, ami a növekvő hozamokat tükrözi. Minden iparosodott ország el tud élni ezzel, feltéve, hogy gazdaságpolitikájuk elegendő a GDP növekedési ütem folyamatos növeléséhez vagy stabil fenntartásához. Az Egyesült Államok esetében ehhez 3,5 és 4% közötti ütemre van szükség. Ezzel szemben a 4,5%-os államkötvényhozam még nem jelent közvetlen veszélyt sem az ország egészére, sem a Wall Streetre nézve.
oxylant
oxylant szombat, 10:00

E.on:
Paks aktuális gondjai felerősíthetik a kedvezőbb kamatkörnyezetben a kiegyensúlyozott/dinamikus energiamix
[Szél+napelem]beruházásait, ami miatt (szerintem) az érdeklődés középpontjaba kerülhet  20€ alatti értekű részveny....👍😊
[...ez csak egy szombati eszmefuttatás a 35°C-ban...🤣]
thinkpositive
thinkpositive péntek, 21:56
Előzmény: #15435  buythedip
Megharagudtam rá, mert év elején nem volt fenn egy friss financial calendar a honlapjukon, pedig nem január 1-én néztem. Azóta nem nagyon figyelem, de az árfolyamot látom azért, jó hogy elengedtem.
Belenéztem most a fél évesbe és ez a rész nem túl meggyőző:
"STEICO was confronted with massive cost increases in the second quarter as a result of the US–Iran conflict and the related supply chain disruptions. There are currently no signs of a sustained easing of the situation, and costs are continuing to rise in many areas. Price increases already implemented to offset the cost rises are taking effect with a time lag, which is having a strong impact on margins for the first half of the year. EBITDA after six months therefore stands at €29.0 million, representing a decline of 22.1% compared with the same period last year (PY: €37.2 million). EBIT, at €14.7 million, is 30.8% below the previous year’s figure (PY: €21.2 million)."
A második mondat különösen rosszul hangzik. Emiatt most nem szívesen nyúlnék bele, pedig a termék portfólió továbbra is tetszik és hiszem, hogy valamikor ezekre nagy kereslet lesz.
buythedip péntek, 21:39
Zumtobel: 3 évig az 50 heti mozgóátlag mentén csúszik le, és most fölékerült, visszatesztelte eredményesen, és fülescsészét rajzol. 4.9x a célár.
Volkswagen megpróbálható olyanoknak, akiknek előre definiált SL/TP szintjük van, és nem a reménykedés a stratégiájuk.
P911 viszont nem néz ki jól, a 100 hetit nem tudja átvinni, az 50es még tartja, de szerintem elveszti, mert a naposon csúnya a mai nap.
Medios, csatlakozom Thinkyhez (vagy Zoltanovitsch hogy nevez?), a vámpánik aljban megvette Chuck Norris, 10 megsértésére én is vétellel reagálnék.
Lenzing: Az EU szabályozás-Berenberg csúcs €28.55, a mostani gyárbezárós pánik 19.64, szerintem az év hátralévő részében ezek közt fog mozogni. 
Kering nagyot ment a héten, és még menni is fog ahogy látom
Carl Zeiss 27.ről fordult és a 38at célozza
Adidas, egy évig terrorizálta a 20 heti mozgóátlag, most ez támasztja az emelkedést.
7C Solarparken nem néz ki jól.
buythedip péntek, 21:13
Előzmény: #15434  thinkpositive
Steicoról lemondtál, vagy 17nél az is jó lesz?
thinkpositive
thinkpositive péntek, 20:42
Formycon
Érdemes figyelni rá a következő hetekben, hónapokban. 
A számok javulnak és az évet a várakozások szerint pluszban zárhatja: https://www.formycon.com/wp-content/uploads/2026/05/FormyconAG_EarningsCall_Q1-2026.pdf
A célárak nagyon magasak, ez például 51 EUR: https://www.finanzen.net/analyse/formycon_outperform-rbc_capital_markets_1083692
Fél éves jelentés jövő hét után.

Én első körben 27-ig várnám, de ehhez mindkét csatornából ki kellene törnie: https://invst.ly/1j3sui
Április óta viszont alacsony a forgalom, most júliusban pedig különösen az volt. A mostani 19 körül szint nem tűnik ideális belépési pontnak. Ha marad a kisebb csatornában, akkor 17,5 vagy 16 lehetne az, ha viszont kitörő forgalommal indulna meg felfelé, akkor akár ennél magasabban is utána lehet nyúlni.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 19:31
Előzmény: #15337  thinkpositive
Medios
Enyhén csökkenő elemzői célárak mellett továbbra is vételi ajánlás mindenkinél, jelentős upside potential mellett.
Warburg Research         20,00 EUR     +82.15%     30.07.2026
Deutsche Bank AG         18,00 EUR     +63.93%     29.07.2026
Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)         25,00 EUR     (from 26,00 EUR) +127.69%     29.07.2026
https://www.finanzen.net/kursziele/medios

Technikailag viszont elég csúnyán néz ki: https://invst.ly/1j3rl5
Napi/heti/havi alj közelében zárt (10,980), ami a tavalyi vámparás napokat leszámítva 9 éves minimum. A rés betöltésre komoly kísérlet sem volt. Valamilyen kedvező hír nélkül nem várok gyors fordulatot. Innen pedig nem nehéz belelátni az egy számjegyet. Jelentés csak jövő hét után. További bővítést tervezek, de nem akarom elkapodni.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 18:51
Előzmény: #15040  thinkpositive
Carl Zeiss
A csatornából kilépett, a támaszt is letörte, a héten mégis talpra állt. Ma 31,5-ig ment, de nem tudta tartani és "csak" 30,5-en zárt. A havi gyertya jól néz ki, a forgalom is kedvező: https://invst.ly/1j3qxo
Csütörtökön jelentés, amitől viszont tartok, tekintve, hogy sokmindent megütöttek a héten ilyen-olyan hírekre.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 18:32
Előzmény: #14827  thinkpositive
DAX
A lefelé hullám megvolt, majd az aljáról ismét elpattant, úgyhogy még mindig a csatornában. Hétfőn gap up-pal kezdett és eszében sem volt visszatesztelni, annak ellenére az amerikai és ázsiai indexek is rendesen pirosodtak a hét közepén. Ma már nagyon közel volt egy új ATH-hoz és a jövő héten valószínűleg meg is lesz, hacsak Trump nem mond valami hülyeséget addig, amire minden esély megvan.
https://invst.ly/1j3qme
buythedip péntek, 17:58
Előzmény: #15418  TheSnake2020
Köszi, agyonvert részvényekért nem kell messzire menni, van a portfolioban, pl. Douglas, Alfen :)
Electrolux:
Jó nagy volt a havi forgalom, és kalapács.
Durva, hogy feleennyi volt májusban.
Majdnem 5 éve nyomja le a Bollinger közepe.
Naposon érdekes a múlt pénteki gyertya, volatilitás nincs, óriási forgalommal zöld, valakit nem lepett meg a jelentés.
buythedip péntek, 17:37
Előzmény: #15412  fenytkerek
Azért majdnem 20%-ot emelkedett a Hensoldt hó eleje óta, lehet hogy ez a jó jelentés is be volt árazva.
Meg ma negatív a hangulat, és újabban ami jelent, azt ütik. Viszont a nap végére megvették, szép alsó kanóca lett.
buythedip péntek, 17:32
Előzmény: #15403  thinkpositive
Novo, én a DKK chartot nézem.
A 4 havi emelkedés után fordulós gyertyát csinált.
A forgalom csökkenő volt az emelkedésban.
Hetin az 50es mozgó megfogta, ez egy nagyforgalmú szint.
A naposon a 200as fogta meg, a mai nap nagy volt a forgalom és a nagyforgalmú piros gyertya csak akkor jó, ha mélyen van, ekkora emelkedés után nem szép.
245DKK-ra van beállítva értesítés, ezt egy hónapja állítottam be.
Ez is jelent jövő héten.
buythedip péntek, 17:15
Előzmény: #15385  andras-80
Június 9én 20 alatt volt, a 10 éves német hozam ma magasabban van, de a Vonovia feljebb, ezt én merem divergenciának nevezni.
De jövő héten jelent és mindenki okosabb lesz.
buythedip péntek, 17:02
Előzmény: #15374  todi
Puma: margin és FCF emelkedett, a veszteség jelentősen csökkent, de a bevétel és a profit csökkent.
Még mindig tartják a 2026ot előrejelzést, vagyis a következő negyedévtől várják a javulást (ahogy évek óta mindig a következő negyedév lesz jó.)
Puma -2.39%
Adidast tegnap szépen megvették, június elején állítottam be 147re értesítést, és nem triggerelte meg: 147.05ről fordult.
oxylant
oxylant péntek, 16:51
Előzmény: #15423  TheSnake2020
Zöldhasú számlám 0-ás....
buythedip péntek, 16:49
Előzmény: #15369  Zoltanovitsch
Sanofi 72ről 75re pattant, de nem az igazi.
A havi chart azt mutatja, hogy nem veszti el a 100 havit, de március óta azon pattog, szóval szerintem elveszti.
A jelentés jó lett, de a pipeline-ban lévő gyógyszerek miatt esik.
5.6% osztalékkal lehet várni, mi lesz vele.
TheSnake2020 péntek, 16:41
TLRY óráson 
oxylant
oxylant péntek, 16:15
Előzmény: #15420  TheSnake2020
Igen, valóban volt, 28.-án....
oxylant
oxylant péntek, 16:13
Előzmény: #15420  TheSnake2020
Köszi!

Topik gazda

buythedip