Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi ma, 22:08
Előzmény: #14704  TheSnake2020
Leegyszerűsítve: Ha belép egy új szereplő a piacra akkor az a DT-nek nem jó. Ha csak pletyka és ezt megerősítik akkor lehet emelkedés. Bár a pletyka nélkül is a DT mai árfolyama az én véleményem szerint enyhén túlértékelt. Az elmúlt majd 2 évben túl volt húzva. Erről egyébként pár napja tettem fel ide egy SA elemzést. A szerző szerint is túlhúzott volt. Vissza lehet itt olvasni.
todi ma, 22:02
Előzmény: #14704  TheSnake2020
Miért vizsgáljam a spacex-t? Eddig a tőzsde legnagyobb buborékja a Tesla volt szerintem. Most már a SpaceX. Musk részvényeit a fanatizmus hajtja. Ezt mindenki tudja. De ennek mi köze van a DT-hez? Semmi.
TheSnake2020 ma, 21:57
Előzmény: #14703  todi
RSI naposon 20. Meglatjuk. Ez itt lehet egy támasz.  Az mondjuk furcsa,  hogy csak a funda egyik oldalát vizsgálod.  Mint a másikba is írták SpaceX egy kamu ezen az áron.  Elon Musk maga egy kamu,  de annál el kell ismerni zseniális . Persze lehet, hogy többet ér mint Svájc,  meg Szaud-Arabia,  de azért el fog jönni az igazság órája.  Ettől DTE mehet még le.  Hónapos long rendszerem szerint nem sérült.  
todi ma, 21:42
Előzmény: #14702  zeppelin
Nem. De ez nem okoz gondot nekem mert nincs mögötte fundás ok. Ez az amiről már többször beszéltem.
Egy Iránnak őszintén mi köze van egy német ingatlanos céghez? Semmi. Kevesebb lesz ettől a bevétele? Nem. Több lakás lesz ettől Németországban? Nem. A kamat kérdést is többször levezettem már ( bár az is csökken vissza). Ha a bevétel jobban nő mint a kamatköltség akkor minden ok. Ami a Vonoviánál van az egy félreárazás. Majd megoldódik. Ha viszont belép a piacra egy konkurens na az már gond. Mert az belőlem fog kiharapni valamennyit (nem tudni mennyit). Ez most persze még csak pletyka. Azért esett csak ennyit. Ha tény lesz akkor jobban fog. Persze ez csak az én egyszerű véleményem. Nem vagyok érdekelt benne se pro se kontra.
zeppelin ma, 21:34
Előzmény: #14701  todi
Hát a vonovia eddig sem adott túl sok okot az örömre.
todi ma, 21:21
Előzmény: #14699  zeppelin
Ha felmerülne a pletyka, hogy Musk Németországban 1 millió bérlakást tervez építeni én Vonovia részvényesként nagyon ideges lennék.
todi ma, 21:18
Előzmény: #14699  zeppelin
Akkor jó vételt kívánok. Bár egy lehetséges veszély a bevételem csökkenésére nem tudom miért jó alkalom?
Az együttműködés ha tavaly óta van akkor már rég be lett árazva. Az már nem fog pluszt hozni. Ha viszont a negyedéves jelentésekben a bevétel és az Ebitda stb esni fog azt garantáltan érezni fogják a részvényesek.
zeppelin ma, 21:14
Előzmény: #14696  todi
Az esés jó alkalom lehet vételre. A várakozás az időtávtól is függ. A starlink tavaly óta együttműködik a T mobillal, amely most mond föl minden régebbi -nem 5g - csomagot, és lehetőség szerint köti újra 5g-re. A DE együttműködik az Nvidiaval európában, benne van a 6g fejlesztésben és a szabványok alakításában. Ezek bíztató tények a jövőre nézve, a jelen jövedelmezősége mellett.
todi ma, 21:09
Előzmény: #14697  TheSnake2020
A DT fundájáról beszéltem. Annak esik az ára. És ha létrejön amiről beszélnek akkor a bevétel is.
TheSnake2020 ma, 21:06
Előzmény: #14694  todi
Elon Musk cégek funda? Ne nevetess. 
todi ma, 20:48
Előzmény: #14695  zeppelin
Persze. Mindent lehet. Csak miért? A DT értékeltsége az elmúlt időben túl lett húzva. Erről a túlhúzott csúcsról esik. A mostani hírrel az a fő gond, hogy nincs bizonyosság. Márpedig a tőzsde nem díjazza a bizonytalanságot. A következő hetek hónapok szerintem arról fognak szólni, hogy lesz megegyezés vagy mégsem? Szerinted ez jót tesz a DT árfolyamának?
zeppelin ma, 20:42
Pletyka arra is van, hogy a Musk féle Space X felvásárolja a T mobilt. Mindenesetre esik a DE, akár venni is lehet.
todi ma, 20:32
Előzmény: #14671  bpp
Amiért a Deutsche Telekom esik:
A SpaceX és a Charter Communications Smartphone kínálatról tárgyal, kvázi starlink előfizetés. Ez felveti a T-Mobile US jelentős bevétel visszaesését ami viszont nagyon fog fájni a Deutsche Telekomnak mert az ő bevételének jelentős része (fejből talán Ebitda 60%-a)  a US-ből származik.
Ha ez így lesz akkor ez egy nagyon kemény fundás tényező lesz ami nagyon fog fájni (megint a funda ugye).
Ki tudja, hogy hol lesz az esés vége.
buythedip ma, 19:39
Havi gyertyák:
Adidas szép lett, bár valóban nem olcsó, a havi chart ígéretes, valami pullback vehető benne, 150-160?
BASF szerintem megy még lejjebb, bennfentesek veszik de amikor 34 euro volt, nem vették, de 40 és 50 felett szívesen veszik.
Lufthansa is jól teljesített, 6,5 éves csúcson van, emlékszem mennyit tartogattam és csak esett és esett. Most meg 2 hónap alatt +37%
Novo is negyedik hónapja zöld, de itt már nem vennék, csökken a forgalom az emelkedésben, de nem ígér esést a havi
P911 - csúnya
Pandora - szép, de már itt nem vennék
Polytec - ellenállással küzd, ez a szint egy évig fogta meg az esésben, felfelé se megy át rajta olyan könnyen
Puma se szép, 6 hónap alatt megduplázódott és most oldalaz-esik, a heti zárót nézném meg.
Vonovia jó lehet, ha olyan, mint 2023ban. Március nagy forgalmú esés, 3 hónapig tartja a padlót és a negyedikben, ami július, kilő, és másfél év alatt +100%
buythedip ma, 18:09
Előzmény: #14674  lukskypoker
Jónak tűnik. De nekem már van Zumtobel, mint kínlódó, csak esni tudó világításos cég.
TheSnake2020 ma, 18:06
Előzmény: #14687  simonzoli13
Azért ha Japán benyog egy rendkívüli kamat emelést,  akkor Huston
TheSnake2020 ma, 17:48
Előzmény: #14527  Uhura
Most vettem.  Hulló kés. Törte az 50 hónapost,  de illene visszatesztelni. 
todi ma, 17:47
Előzmény: #14685  simonzoli13
Mostanában nem követem de eddig így ment a játék:
5-6 fwd P/E vétel 7-8 fwd P/E eladás.
A gond a fwd E-vel van. Nem tudom, hogy Irán mennyire ütötte meg a bizniszt.
A legjobb marzsú üzletáguk a Cruise és a Hotels.
2 hajójuk 2 hónapot állt a Perzsa öbölben. Omán és Emirátusok kuka.
A millió dolláros kérdés: mennyire veti vissza sz eredményt?
bpp ma, 16:54
Van egy sanda megerzesem hogy vissza fogjak huzni legalabb 26-ra, egyszeruen szerintem amit most latunk az egy hirtelen panik eladas. Vagy valamifele taktikazas a nagyoktol...Ilyen esetekben mindig a "vedd meg es tartsd ha jo a ceg" mondas jut eszembe. Persze ra lehet fazni, de en jelenleg itt nem erzem hogy hosszu tavon ebbol egy VARTA vagy SAP eses lenne.
simonzoli13 ma, 16:45
Előzmény: #14686  TheSnake2020
23,6- on szintén zenész..
TheSnake2020 ma, 16:43
DTE tulajdonos lettem. 
simonzoli13 ma, 16:31
Előzmény: #14684  todi
A Tui-hoz mit szólsz, 7.1 körül van.
todi ma, 15:53
Előzmény: #14683  TheSnake2020
A beszállóra nem kell a TA. Értékeltséget nézek és az alapján szállok be vagy sem.
Itt vannak pl az autósok. Hiába tűnnek olcsónak. Az értékeltségük csak stabil eredmény esetén kedvező.
Mivel nem ez várható (BMW már megadta a jelet) ezért valójában “nem olcsók”.
TheSnake2020 ma, 15:18
Előzmény: #14663  todi
Ez mind szép és jó.  Csak egy lufi tetején ülünk.  Senki nem tudja mikor pukkad, ki. Szóval igen kell a funda,  mert ha nincs vilagvege akkor meghozza az eredményt.  De ugye az us igaz, hogy azért nem mindegy, hogy milyen átlaggal vagy benne és maradt e tőke a beszallasra akkor, amikor tényleg be kell szállni.  Na ezért kell a TA.
todi ma, 14:56
Előzmény: #14680  todi
A pár héttel ezelőtti kamat világvége hangulattól eljutottunk oda, hogy az EKB már lehet nem is emel több kamatot, a BlackRock szerint az európai emelkedő kamatvárakozások eltúlzottak közben az infláció meg nem emelkedik hanem esik.
TheSnake2020 ma, 14:46
BASF érdemes nézegetni.  Hetes fehér gyertya esetén go.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek