Amiért a Deutsche Telekom esik: A SpaceX és a Charter Communications Smartphone kínálatról tárgyal, kvázi starlink előfizetés. Ez felveti a T-Mobile US jelentős bevétel visszaesését ami viszont nagyon fog fájni a Deutsche Telekomnak mert az ő bevételének jelentős része (fejből talán Ebitda 60%-a) a US-ből származik. Ha ez így lesz akkor ez egy nagyon kemény fundás tényező lesz ami nagyon fog fájni (megint a funda ugye). Ki tudja, hogy hol lesz az esés vége.
Havi gyertyák: Adidas szép lett, bár valóban nem olcsó, a havi chart ígéretes, valami pullback vehető benne, 150-160? BASF szerintem megy még lejjebb, bennfentesek veszik de amikor 34 euro volt, nem vették, de 40 és 50 felett szívesen veszik. Lufthansa is jól teljesített, 6,5 éves csúcson van, emlékszem mennyit tartogattam és csak esett és esett. Most meg 2 hónap alatt +37% Novo is negyedik hónapja zöld, de itt már nem vennék, csökken a forgalom az emelkedésben, de nem ígér esést a havi P911 - csúnya Pandora - szép, de már itt nem vennék Polytec - ellenállással küzd, ez a szint egy évig fogta meg az esésben, felfelé se megy át rajta olyan könnyen Puma se szép, 6 hónap alatt megduplázódott és most oldalaz-esik, a heti zárót nézném meg. Vonovia jó lehet, ha olyan, mint 2023ban. Március nagy forgalmú esés, 3 hónapig tartja a padlót és a negyedikben, ami július, kilő, és másfél év alatt +100%
Mostanában nem követem de eddig így ment a játék: 5-6 fwd P/E vétel 7-8 fwd P/E eladás. A gond a fwd E-vel van. Nem tudom, hogy Irán mennyire ütötte meg a bizniszt. A legjobb marzsú üzletáguk a Cruise és a Hotels. 2 hajójuk 2 hónapot állt a Perzsa öbölben. Omán és Emirátusok kuka. A millió dolláros kérdés: mennyire veti vissza sz eredményt?
Van egy sanda megerzesem hogy vissza fogjak huzni legalabb 26-ra, egyszeruen szerintem amit most latunk az egy hirtelen panik eladas. Vagy valamifele taktikazas a nagyoktol...Ilyen esetekben mindig a "vedd meg es tartsd ha jo a ceg" mondas jut eszembe. Persze ra lehet fazni, de en jelenleg itt nem erzem hogy hosszu tavon ebbol egy VARTA vagy SAP eses lenne.
A beszállóra nem kell a TA. Értékeltséget nézek és az alapján szállok be vagy sem. Itt vannak pl az autósok. Hiába tűnnek olcsónak. Az értékeltségük csak stabil eredmény esetén kedvező. Mivel nem ez várható (BMW már megadta a jelet) ezért valójában “nem olcsók”.
Ez mind szép és jó. Csak egy lufi tetején ülünk. Senki nem tudja mikor pukkad, ki. Szóval igen kell a funda, mert ha nincs vilagvege akkor meghozza az eredményt. De ugye az us igaz, hogy azért nem mindegy, hogy milyen átlaggal vagy benne és maradt e tőke a beszallasra akkor, amikor tényleg be kell szállni. Na ezért kell a TA.
A pár héttel ezelőtti kamat világvége hangulattól eljutottunk oda, hogy az EKB már lehet nem is emel több kamatot, a BlackRock szerint az európai emelkedő kamatvárakozások eltúlzottak közben az infláció meg nem emelkedik hanem esik.
Az Európai Központi Bank (EKB) idei portugáliai fórumán egészen más hangulat uralkodik, mint négy évvel ezelőtt, hiszen a döntéshozók ezúttal magabiztosan és a sürgetettség érzése nélkül kezelik az újabb inflációs sokkot. Bár egy újabb kamatemelés még elképzelhető, az árnyomás már mérsékeltebb, az európai gazdaság pedig ellenállóbbnak mutatkozik a megrázkódtatásokkal szemben - számolt be a Bloomberg. Négy évvel ezelőtt, az ukrajnai háború kirobbanását követő tanácskozáson még a bizonytalanság volt az úr. Miközben a spanyol infláció éppen elérte a 10 százalékos szintet, és az euróövezet egésze sem járt messze ettől, az Európai Központi Bank döntéshozói csupán a következő ülésre jeleztek előre kamatemelést. Más jegybankok gyakorlatával szemben az irányadó kamatok ekkor még mélyen a negatív tartományban tartózkodtak, így az euróövezet jelentős lemaradásban volt az események mögött.MA MÁR TELJESEN MÁS A HELYZET, HISZEN AZ ÁRNYOMÁS MESSZE ELMARAD A 2022-BEN LÁTOTTÓL, JÚNIUSBAN RÁADÁSUL MÁR AZ ENYHÜLÉS IS MEGKEZDŐDHETETT.Mindez azt jelentené, hogy a kezdeti bizonytalanság után új korszakba lépne az EKB infláció elleni küzdelme. A spanyol mutató 3,6 százalékon, a francia 2 százalékon, a vártnál kedvezőbb olasz adat pedig 3,1 százalékon alakult, miközben az euróövezet egészére 3 százalék körüli értéket vetítettek előre. A korábbi bizonytalanságot önbizalom váltotta fel, ráadásul 2022-höz képest az Európai Központi Bank ezúttal a G7-es jegybankok közül elsőként hajtott végre kamatemelést az iráni háború kitörése óta.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2026. 06. 11.Megszületett a döntés, közel 3 év után ismét kamatot emelt az EKB2026. 06. 10.Elérkezett az igazság pillanata: nem hátrálhat tovább a döntés elől az EKB▾hirdetésA korábbi, majd később visszavont lépésekkel ellentétben ez a szigorítás egy olyan gazdasági környezetben gyűrűzik tovább, amely képes elviselni a terheket. Erre utalt Christine Lagarde, az EKB elnöke is a sintrai konferencia megnyitóján, amelyen a résztvevők között ott volt Kevin Warsh, a Fed elnöke is.MÉG TÖBB GAZDASÁGNagyot esett a német inflációTöbb fronton támadja a forróság az áramhálózatot: van rá megoldás?A NIS2 a digitális érettség mérföldköve, de a valódi verseny július elsején kezdődikBár megnőtt a valószínűsége annak, hogy az inflációs céltól eltérítő sokkok érnek bennünket, az Európa által kiépített ellenálló képességnek köszönhetően ezek hatása már mérsékeltebb a gazdaságunkra– fogalmazott Lagarde. A döntéshozók ugyanakkor sem azt nem szeretnék sugallni, hogy az inflációs nyomás teljesen megszűnt, sem azt, hogy lezárult volna a kamatemelési ciklus,ÁM 2022-VEL ELLENTÉTBEN MOST EGYÁLTALÁN NEM SÜRGETI ŐKET AZ IDŐ.Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ülésről ülésre döntsünk, és ne kössük meg a kezünket a kamatlépésekről szóló találgatásokkal– mutatott rá Philip Lane főközgazdász. Kollégáival együtt arra utalt, hogy alaposan meg kell vizsgálni, miként csapódik le a fogyasztói árakban a négy hónapja megemelkedett energiaköltség.A korábban szigorításpárti álláspontjáról ismert belga Pierre Wunsch is lényegesen nyugodtabb, mint négy évvel ezelőtt. Mint mondta, elképzelhető, hogy szükség lesz még egy kamatemelésre, és a piac is ezt árazza, de ennek mértéke elmaradhat a júniusban várttól.
Óvatosabbá vált a feltörekvő piaci részvényekkel szemben a BlackRock kutatórészlege, miközben kedvezőnek ítéli meg az euróövezet rövid és középtávú államkötvényeit, írja a Bloomberg. Mindez a vállalat 2026-os év közbeni globális befektetési kitekintéséből derül ki. A világ legnagyobb vagyonkezelője szerint a feltörekvő piacokon a mesterséges intelligenciához kapcsolódó koncentrációs kockázatok jelentik a legfőbb veszélyt, az euróövezeti kötvényeknél ugyanakkor eltúlzottnak tartják a kamatpályával kapcsolatos aggodalmakat.
A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes fogyasztói áradatai szerint júniusban ismét lassult az infláció Németországban. A banki közgazdászok azonban változatlan inflációs rátára számítottak.
Német infláció csökken: Németországban az inflációs ráta júniusban 2,3 százalékra csökkent az előző év azonos hónapjához képest, szemben a májusi 2,6 százalékkal. Ezek a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai. 17 perceRövid hírNémetország: A harmonizált fogyasztói árindex (HICP) júniusban 2,4%-kal emelkedett éves szinten, meghaladva a 2,5%-os növekedésre vonatkozó várakozásokat. Első becslés. 19 perceRövid hírNémetország: A harmonizált fogyasztói árindex (HICP) júniusban 0,2%-kal csökkent az előző hónaphoz képest, ami a 0,0%-os előrejelzés alá esik. Első becslés. 20 perceRövid hírNémetország: A fogyasztói árak júniusban 0,3%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest, ami a vártnál nagyobb visszaesés (előrejelzés: 0,0%). Első becslés. 20 perceRövid hírNémetország: A fogyasztói árak júniusban 2,3%-kal emelkedtek éves szinten. Az első becslés szerint 2,6%-os növekedésre számítottak.
frissítve a múltkori csárt, egy újabb havi gyertyáva, így néz ki most. A meglátásom, hogy a cég egy fundamentális fordulaton ment át, kilábalva a posványból. Ha a következő gyj-ben egy impozáns gross margin adat jön, az tovább igazolhatja a long trend indulását. Véleményem szerint a német válogatott leszereplése nem fogja érezhető mértékben befolyásolni a tőke beáramlást, ha a funda adatok hozzák az elvártat. A magam részéről várom a hírt a nyugdíjalapok, komolyabb investorok visszaszállásáról. Az buyback program pedig további pozitív megerősítés. https://www.tradingview.com/x/IHovcNqS/ ... ha egy trend elindul, nem feltétlen ér véget másfél két hónap alatt
Deutsche Telekom mergalni akarja a T-mobile US-t. Es ebbol most befektetoi panik van, mert mind2 fel befektetoi mas miatt panikolnak. Az US fel azert mert lassan novekszik a DTE a DTE resz meg elon-fele uj modbil szolgaltato letrehozasa miatt (merge). plusz srv is kezd kifutni...a fej vall ismet bejott ahogy lattam, egy pont a TA-nak :(.
Na ennyire figyelem a focit. Semennyire. Adidas kapcsán német elemzők írtak erről. Onnan vettem. Bár csak felületesen olvastam mert nem az én részvényem.
Ez függ a mindenkori alternatív lehetőségektől. Ha pl az üzleti életből adódik egy kihagyhatatlan lehetőség akár a mostani szinten is ki lehet szállni. Nálam a számok döntenek. Jelenleg az osztalékkal és a kilátásokkal elégedett vagyok. Persze a negyedéves jelentések után mindig átszámolom a dolgokat. Amîg azok egybevágnak az elképzelésemmel addig maradok. Jelen adatok ismeretében az Epra Nta 80%-ig biztosan tartom. Ez kb 38€. Ha a számok tovább javulnak akkor ez persze mehet feljebb is. A teljes hozam a lényeg amiről itt szinte senk sem beszél. És ezt nem rövid távon értem. Vonovia P/FFO/FY=0,9 ami nagyon alacsony tehát alulértékelt a cég. Ha felmegy csak egy mérsékelt 1,5 szintre az már 1,5/0,9=1,667 tehát 66,7% hozam. Ha ezt csak 3 év alatt éri el az is évi 18,5% hizam. Ha ehhez hozzáadom az évi 4-5% növekedést és a 5% osztalékot akkor ez évi 28% teljes hozam. Ez nekem több mint jó. Az én hozamelvárásom évi 15-% felett van. De ez én vagyok. Van időm és türelmem várni. Nem hetekben hónapokban gondolkozom. Ebben különbözök a fórum több mint 90%-ától.
Eurós részvények vitasarok