A Novo szerintem egy egyszerű trade. Adott egy nagyforgalmu negyedév gyertya. Átfogó biztos nem lesz . Ha ez a negyedéves gyertya fehér, akkor érdemes hosszabb távot belegondolni. Ha fekete akkor nem érdemes. En tradeltem kétszer, most nincs.
Ugyanakkor a Novo Nordisk nem one trick pony. A legnagyobb piaci kapitalizációjú európai vállalat. Részvényhigítás nincs. Osztalékot fizet, bár nő az adósság, de mindenképp fordulni fog valahonnan. Én ezt a pontot lejjebb vártam, mint a 217DKK-s alj, de nem sokkal. Szerintem a mostani jelentéssel valamerre elindul és eldől ez a kérdés.
Ez így van. Seri figyelmét akartam felhívni egy olyan boom and bust történetre, ami gyakran megismétlődik. Én a charton az érzelmeket is látom. Az usa piacon 141$ volt a csúcs 2024 nyarán, ekkor BMO Capital, Argus Research, Cantor Fitzgerald, Goldman Sachs $160 és afeletti célárakat adott ki. Utána a következő jött az $55, $43, $35.
Ja mert jöttek az infok és kiderült. Hogy a csoda gyógyszer hozza azt amit mondanak de: - mások is tudják már - a vállalat túl lett fejlesztve - aranyáron éppen azok nem tudják megvenni akiknek szól - ha minden igaz van jobb - és hát az ozempic arcot nem gyógyitja csak a plasztika :( a többi károsodás meg veled marad Vagyis ez a csoda is .... napig tartott.
De, ez így történt, egy óriási hype volt 2024ben, 2016ban 12€ volt, 8 évvel később 124€. Aztán esett 77%-ot 21 hónap alatt. Az Ozempic egy olyan tőzsdei mánia volt, mint 100 éve a léghajók voltak. Vagy mint a kínai autógyártók 2020 és 2022 között, XPEV 70$.ról 7$ alá.
Na, most sokaltam be. Bocsánat hogy ennyire problémás vagyok, de legyen szíves valaki írja meg, hogy most valójában mennyi volt a Novo Nordisk csúcsa ahonnan leesett 30 körüli értékre? Kizárt hogy 137-ről zuhant ennyit. Kispajtás (chat gpt) azt írja rossz chartot látok.
NOVO Ó igen! A jelentés! :D Konkrétabban akkor ezt IS tartom jelentésig és gondolom utána is. HA reccs lesz akkor ugye bővítek HA azt látom amit (tévedek) :D (Felfelé én tudom miért nem vagyok képes bővíteni de az offtopik lenne nem fárasztok senkit ezzel egy nagyon mélyen lévő működés amit még nem tudok felülírni :D de tudom h jóóó sőt momentumtrédereknek hívom ) Én is investinget koptatok legtöbbet de nem tudom a splittel mit lehet csinálni... csak látom a label-t és kész! :D
Szép jó reggel mindenkinek 😊 Segítséget szeretnék kérni. Hogy tudom beállítani az investing.com és / vagy a tradingview oldalon a Split utáni chartot? A Novo Nordisk 2023-ban split-et hajtott végre, ám a chart nekem azt mutatja, hogy az árfolyam 137 euro magasságában volt csúcson és onnan esett 30 euróig. A split-et S betűvel mutatja, az be van kapcsolva.
Eurós részvények vitasarok