Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Benzedrine
Benzedrine kedd, 22:49
Előzmény: #11971  Zoltanovitsch
Rosszul írtam, dollárt shortolnak mert abban van a forgalom nagy része, így gyenge dollárral elvileg nő az Airbus könyvértéke. 
https://www.airbus.com/en/investors/hedging-debt-information
buythedip kedd, 22:21
Előzmény: #11977  thinkpositive
Nem kell új ATL-nek lennie a mélypontnak, de ha a heti RSI >30 volt, és utána ment 80%-ot, az nekem már azonosság.
Az előző raliban az 50 heti mozgó visszatesztje után lőtt ki, ez most szintén 3.45
Ezt a volatilitást jó pozíciómérettel le lehet követni.
Mélyponton nagy vétel, felkészülve a felénél elvágni a veszteséget, ha mégsem mélypont.
Ha mégis az, a 80% raliba beleadni a 2/-3át, és az 50WMA visszateszjénél visszavenni akár.
thinkpositive
thinkpositive kedd, 20:10
Előzmény: #11976  Zoltanovitsch
Én itt most dip-el tartok. Lehet, hogy ki lehet mozogni valahogy, hogy ne mutasson majd olyan rosszul, de attól ez még sehogy sem lesz egy kedvező hír, és főleg azért amit te is írsz: árverseny, konkurencia, piacvesztés.
thinkpositive
thinkpositive kedd, 20:04
Előzmény: #11975  buythedip

Bíztatásnak veszem, úgyhogy kösz. ;) Természtesen én is láttam ezt az időszakot. Ha eltekintünk attól, hogy a mélypontról kell indulnia, akkor érdemesebb 2020 novembertől nézni, onnan indulnak be az események. Az indulóár így hasonló, mint most volt és nyerünk vele egy csomó időt. Első körben legyen meg a 7,5, aztán meglátjuk. Ez lenne az ideális. A worst case scenario pedig az, hogy végigveszem az esést és megy új ATL-re, majd pedig elgondolkozom azon, hogy miért is nem volt nekem elég közel 70% 3 hónap alatt. :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 19:15
Előzmény: #11972  thinkpositive
Novo
Itt most az lenne a kveszcsön hogy ez rossz hír. Dip kolléga szerint igen... (Én természtesen nem tudom) :D
S olvastam oly véleményt is h a kisebb margint kihozza a nagy mennyiséggel oszt jónapot. :)
(Bár azért kellemetlen ha jól sejtem h Eli és Novo elkezdenek árharcolni.. árnyomást csinálnak egymásnak?? Mint az EU-t beterítő kínai bármik... de pl. kocsik). 
buythedip kedd, 19:02
Előzmény: #11974  thinkpositive
Miután a mélypontját megtalálja, 80%-ot ralizik, onnan 32%-ot esik, majd +300% egy év alatt.
Legalábbis 2020 márciustól 2021 szeptemberig ez történt.
A 80% rali kész, most jön a 3.25 majd onnan €10?
thinkpositive
thinkpositive kedd, 18:01
SGL
Nabazz. Akkor most megy a kirázás vagy eddig ment a beültetés? :D
https://invst.ly/1foexs
Deutsche Bank Research has raised the price target for SGL Carbon from 3.65 to 3.77 euros, but left the rating to "hold."
https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2026-02/67772481-deutsche-bank-research-stuft-sgl-carbon-auf-hold-322.htm
buythedip kedd, 17:37
Előzmény: #11972  thinkpositive
Ez az egyetlen, valóban rossz hír.
thinkpositive
thinkpositive kedd, 17:36
Novo
Ez volt már?
Ozempic And Wegovy Prices Will Be Cut By Up To 50%, Drug-Maker Says
https://www.forbes.com/sites/mikestunson/2026/02/24/ozempic-and-wegovy-prices-will-be-cut-next-year-drug-maker-says/
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 17:07
Előzmény: #11969  Benzedrine
Nemá! Tényleg??? :D 
Akkor az Airbussal valójában forexezek??? :D (Ajiba meg jár hozzá egy kis repcsihangár)? 
(Sosem gondoltam azt h mindent tudni fogok...a tőzsdéről meg pláne nem. Íme egy újabb remek példa)  :)
buythedip kedd, 16:33
Beálltam eladni a Pumát 25.8-ra
Benzedrine
Benzedrine kedd, 16:26
Előzmény: #11968  Zoltanovitsch
Az Airbus tudtommal egy nagy usd/eur fogadás amihez mellékesen még egy kis repülőgyár is tartozik. Tehát ha gyengül a dollár akkor az Airbus is.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 16:19
Akit érdekel a légiközlekedés -hez a vas sasok gyártása annak mondom h az Airbus (ma is) próbal egyre olcsóbb lenni és azt mondja: 
Vegyeteeek meeeeg!  
Ha már vettél akkor: Vegyeteeeek mééééég! :D 
(Vagy csak szemétkedik mert alacsony a forgalom..bár az olcsósodás óráiban erősödő)
5000 kedd, 14:10
Előzmény: #11966  thinkpositive
Köszi!
Bízom benne, hogy addig mar nem jön le.
Márciusban jelent, meg kiderül az osztalék is.
thinkpositive
thinkpositive kedd, 13:59
Előzmény: #11965  5000
Egyelőre nem sokat, nem tiszta még a kép.
Brutál erős, fél éves csökkenést ledolgozott pár hét alatt, de itt lassan el kell fogyjon a lendület néhány napos/hetes távon. Tippre előbb lesz ismét 27 mint 30, de ez nem jelenti, hogy utána megállna az emelkedés.
5000 kedd, 12:45
Előzmény: #11949  thinkpositive
Mit olvasol ki a Vonovia chartból?
Köszi!
5000 kedd, 11:33
Előzmény: #11959  Goldstein17
Én is, jó lenne legalább 32 körül látni
HuTi kedd, 11:25
Előzmény: #11962  HuTi
Ja és addig is le kellene cserélni a komplett média teamet és valami kommunikációs képzést adni azoknak akiket hagynak nyilatkozni, vagy simán eldugni őket. Nem vagyok híve az amerikai vezetési stílusnak, de amit a NVO csinál látványos kudarc.

Ma jöttek ki az UBT251 fázis 2 számai amit a kínaiakkal közösen fejleszt a NVO és 24 hét után mindent ver a max 19.7% súlycsökkenéssel. A tirzepatide 15.7 volt, a retatrutide pedig 17.5 volt 24 hét után, szóval tényleg komolyak a számok. De képtelenek emelkedésre váltani ezt a hírt is, szóval valami komoly menedzsment probléma van.
HuTi kedd, 11:18
Előzmény: #11943  Zoltanovitsch
Lesz még legalább egy rossz hír amikor elindul megkapja a LLY tabi az FDA engedélyt és elindul az értékesítés. Plusz onnantól jönnek majd a heti összehasonlítások, hogy melyik rajtolt jobban, mennyit vesz el a Wegovy pill értékesítésekből/növekedésből, szóval az érdekes időszak lesz.

Én Májusban várok csak hosszabb távú fordulatot, utána szerintem több lesz a jó hír. A jelentésből látni fogjuk, hogy az árcsökkentések azonnali negatív hatását mennyiben kompenzálja ki a megnövekedett volumen, mennyit hoz a Wegovy pill, mennyit spórol a q4-ben lezárt létszámcsökkentés, stb. Lehet projektálni a tabletta növekedését is majd.

Addig viszont max rövidebb távú felpattanásokat várok, de én ettől függetlenül minden nagyobb beverés után gyűjtögetek.

A NVO kockázatot jelenleg szerintem lehet tompítani VKTX vásárlással. Pénteken vettem és a tegnapi ütést részben kompenzálta. Egy felvásárlás esetén pedig laza 2-3x innen.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 10:56
Előzmény: #11956  bpp
Ugyeugye!? :))) :D 
Termék nem érdekel minket.. én is mondom mindenkinek vegyen Nike--t v. Ferra... :D :D 
(Iggeeen a zsidóságot a videót értettem, én sem úgy gondoltam, csak könnyed viccelődés volt részemről is) :))) 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek