Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bpp ma, 11:59
Előzmény: #11711  Borisz
europai bankokban van meg lendulet, bar korantsem annyi mint pl. tavaly januartol. nekem a bankok elveztek eddig a priot, de most nagyon gondolkodok alj vadaszton (zeiss nem jott le amig akartam, sap nem jott le - meg).
en meg latok a kozep-kelet eu blue-k ban emelkedest, amibe erdemes fektetni. az otp cetop-ba bele is vettem, illetve amennyiben lesz globalis reccsenes (narancsarc meg fogja oldani szerintem), bele is fogok meg.
simonzoli13 ma, 09:26
Előzmény: #11728  simonzoli13
Itt már nem venném, van, 40,26-ról!
simonzoli13 ma, 09:16
Előzmény: #11723  Benzedrine
42,85, 
buythedip ma, 08:50
Előzmény: #11719  Zoltanovitsch
Amikor a fogyimánia még nem állt földbe, a Novo volt a legnagyobb piaci kapitalizációjú európai cég.
Azt hiszem ma az LVMH nagyobb.
buythedip ma, 08:46
Előzmény: #11717  Zoltanovitsch
Én nem nagyon szoktam részvényekről beszélgetni civil ismerősökkel. Erre itt vagytok Ti. :)
Ha valaki megkérdezi, mivel foglalkozom, azt mondom "nem sokmindennel".
buythedip ma, 08:45
Előzmény: #11724  buythedip
Rheinmetall-t valaki bedobta itt évekkel ezelőtt, talán az €80 szinten vételi ötletként?
buythedip ma, 08:44
Előzmény: #11714  Borisz
Nem mondom, hogy a Rheinmetall vissza fog menni €50-100 közé, mert 2021-22 óta nagyon megváltozott a funda.
Sőt, simán felmehet 2200-ig egy jó jelentésre, akár egy hónapon belül.
De már túl magasan vagyunk, 87 a P/E, én itt nem vennék.
Infláció ellen meg arany-ezüst helyett kriptót vennék ezen a ponton. Szerintem megvolt az alja.
Benzedrine
Benzedrine ma, 08:33
Előzmény: #11707  simonzoli13
Szerinted most érdemes?
stock53 vasárnap, 22:32
Szia! Az Eli szájon át szedhető tablettáját a FED elutasitotta, kb. fél év múlva tárgyalják az engedélyt újra.Nagy előny a Novonak! Üdv!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 22:05
Előzmény: #11720  simonzoli13
Na ezt én szoktam kérdezni! :D 
Meg a leggyengébb láncszemet kérdezed (engem) :D
Nos nehéz kérdés... mert bennem megtört a novo hipe (okokat az előző hsz .-ben írtam)  . Így szigorúbb leszek. és kisebb kitettség érdekel már...  Óriási üzletnek gondoltam, de már nem....nem anynira nagynak... jó cég még, jó potenciál, sztem   hosszúra venném ha venném...ha szigorú vagyok..mert az lettem USD ben 40 nél sztem mostani hírek szerint. DE sztem felfelé fog menni... ha  nem jön új rossz hír akkor nem megy le 40 re (Eddig is 2 x megállt 43 on!!) 
Szal ha realista vagyok akkor most elengedem Ha nem jön le a szintemig (Dán koronában tán 260 lenne a 40 USD megfelelője sacc)? :)
Máris ott vigyorog az 50 USD pemerketben! ;) 
simonzoli13 vasárnap, 21:29
A Novot hol mernéd megvenni? 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 21:22
Előzmény: #11709  buythedip
"Most akkor hogy állunk? Az LVMH vagy a Novo nagyobb piaci kapitalizációban?"
Ha ez megint egy kifiomult poén akkor most nekem nem esett le... :D 
Vuttont 500 felett semiképp 440 nél dupla alj érdekes lehet... de ott sem feltétlen kívánok beszállni...
Novo.. háát most bizonytalan vagyok a Hims es rossz hír kiárazódott - csiki csuki tényleg beszálló lehetettt a haveroknak! :D Most könnyebben le tudok maradni újabb Novo vételekről.. mert részben meggyőztek h most már nem akkor tuti buli a novo .. a Hims nélkül is megeszik a proftját Kína licenszek lejárnak, usa óccón kell adja, (Hims jött- ment), Eli mindját rányit amerikára s beteríti a piacot a tabijával, Novo előnyét hamar nullázza,   sztem usa ban bizti ledominálja a piacot Eli. (Ha innen SAP Microsoft felez akkor inkább...) :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 20:48
Előzmény: #11713  buythedip
:D :D :D
S tkp tényleg! Jajj ...hüpp 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 20:46
Előzmény: #11710  buythedip
:D:D :D Majdnem! :D 
Megnekeress mert megijedek... rettenetesen kellemetlen lenne ejnye... kelleznekem? JEEEEE! :D (Most sem ittam) :D 
De a termben mindenki azt hiszi h én vagyok a nagy tőzsdcápa... mikor nem győzöm mondani h én vagyok a szürkehályogos tompalátó félvak, a vakok között... oszt jönnek rám a pajtik h mit kéne wenni? Hüpp... :D 
 Hát ezt pont nem az edzőbá fogja megmondani (aki Ferrari tart... csak rv.-t természtesen). :D 
Borisz vasárnap, 20:44
Előzmény: #11715  FeherTibi
Unicreditnél 80 fölöttre gondolok, talán még a 90 közelébe is eljuthat év végére, meglátjuk.
OTP nekem nem eurós kereskedés.
Engem mondjuk konkrétan Deutsche Bank, Unicredit és Raiffeisen Bank International izgat. Gonolkodtam a Commerzbankon is, de aztán elengedtem az ötletet.
FeherTibi vasárnap, 20:28
Európai bankok ? Unicredit ? OTP ? Milyen celarral ? 80 ezer Ft ?
Borisz vasárnap, 20:07
Előzmény: #11713  buythedip
Igen, tudom. De nem tom visszatekerni az idő kerekit. Pedig próbálnám. Én így kereskedem, visszafele nyilazok, mint az ősapáink. Ez a modern unorthodox tőzsdei megközelítés, ami majd a tankönyvekbe is be fog kerülni idővel. :-)
Komolyra: ezekben látok további emelkedési potenciált, annak ellenére, hogy a nagy hype a múlt évben lement, csak azt sajnos elaludtam. De egyébként azt is mondhatnám, hogy más területeken nem látok emelkedési valószínűséget.Tudom hogy te egyedi részvényekben utazol, és aljat igyekszel találni, ahonnan jól megindul. Én viszont próbálok inkább longra stratégia területeket azonosítani.
Ja egyébiránt a Rheinmetall-lal az a tervem, hogy a felével trédelek, másik fele meg long leszend.
buythedip vasárnap, 19:56
Elkéstél
Elkéstél
Elkéstél
Elkéstél
Elkéstél
Persze én aljakat szeretek megvenni és nem keresek ilyen hypeolt dolgokat.
Ettől még persze mehet feljebb az arany vagy a Rheinmetall, de ezek nem 2026-ban jó vételek.
buythedip vasárnap, 19:54
Előzmény: #11705  apple
Engem inkább az érdekel, Te miért ezeket választottad ki. Short interest, bennfentes vétel, vagy valami fundamentum miatt?
A CALN az Calida Holding? 
Ha az ARBN svájci, az jobban néz ki, mint a Calida.
GSBD az Goldman Sachs? Nekem beír mindenféle mást is a tickerekre.
Ha a TF1 a Télévision Francaise, akkor a P/E alacsony, a héten jelent.
Borisz vasárnap, 19:47
A 2026. évre az alábbiakat néztem ki magamnak eurós stratégiai területekként. Örömmel veszem, ha megkritizáljátok.
Európai védelmi ipar, Rheinmetall súlyponttal,
Ezüst, arany,
Stratégiai fontosságú nyersanyagok (urán, réz, ritkaföldfémek),
Európai bankok,
Kelet-Európa.
buythedip vasárnap, 19:37
Előzmény: #11702  Zoltanovitsch
Asia Center / Victory?
buythedip vasárnap, 19:36
Előzmény: #11703  simonzoli13
Igen. A hírt, amire emelkedett, kitaláljátok magatoktól is. A Hims MÉGSEM fog olcsó fogyasztószereket a piacra dobni (csütörtökön erre a hírre esett). Nagy meglepetés, gondolom utoljára be akartak vásárolni a nagyok.
Most akkor hogy állunk? Az LVMH vagy a Novo nagyobb piaci kapitalizációban?
buythedip vasárnap, 19:35
Előzmény: #11707  simonzoli13
Tom Hoguaard, az egyik kedvenc traderem szupermarket-mentalitásnak nevezi a könyvében azt, amikor önmagában az ár csökkenése miatt akarunk megvenni valamit és hibának tartja.
simonzoli13 vasárnap, 09:00
Előzmény: #11706  oldrider
Hajszálon múlt, hogy a múlt héten,  hogy nem vettem Stallentist, ez nem Rám vall...
apple szombat, 19:56

Uraim,
Véleményeket várok a lenti vacslisztre:
TF1 sa;
GSBD;
ARBN (lehet, hogy favorit?)
CALN;
ui: tudom, hogy csak az egyik eurós, de most csak ezek vannak a radaron, pedig mindent tűvé tettem.
simonzoli13 szombat, 16:44
Előzmény: #11703  simonzoli13
A nagy rotty közben vettem, -18 százalékban, majd másnap is esett közel, 10 százalékot, úgy éreztem, hogy minimum fél évig nem lesz 40 se, és talán mégis! 40, 4-en és 40,12-ön vettem két tételben, átlagom, 40,26. 
43 elérhető?
simonzoli13 szombat, 16:30
Az USA zárás alapján lehetséges, hogy a Novo nordisk 43 euró felett nyit ? Jól látom?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 22:46
Előzmény: #11699  oldrider
AUTÓIPARI Gondolatok Mindenkinek :) 
Ó a Rena kérdés igazából kicsit költői volt, kicsit mindenkinek. :) (Bocsánat ha nem voltam egyértelmű... s én sem vártam meg a zárást nekem is dolgom volt... Mentünk boldogítani egy állatvédelmi szakjogász lányt ilyen kondi jellegű teremben) :D 
Nem tudom Mo. on kívül mi a helyzi de itthon szerintem is nagyon az van amit leírtál... Burtál öreg az autóállomány. Mint én a cipőim, addig járok benne míg le nem rohad a lábamról.. :D Na én 2 pösti lakótelep között ingázom egyikben lakom másikban dolgozom.... hááát az az autóállomány amit én látok... de nagyon megértem az embereket... keveseknek van pénzük és bizony igényük sem mindenféle túl okos idegesítő kütyükre. Ám én úgy tudom -s javítsatok ki ha tévedek-- hogy EU-s szabályozás miatt KELL a kocsikba minden idegesítő pittyegő lóf.. sz biztonsági elektronika (lobbi? Dunno) s mivel ezek a lófa..ok ge..i drágák így ezzel a szabályozással gyakorlatilag megölték a kisautó szegmenst!!! Sok gyártónál eltűntek a legkisebb belépő modellek. Tav a Mitsu Space star volt 4,4 milla... most 6 millától indul egy új autó: FIAT, Dacia és Toyota Aygo de az csak 750 e es kedvezménnyel s most láttam legújabban -szintén kedvezménnyel VW Polo-t 6  mill ért. Tehát e fapados kisautókkal mit kapsz? Motort, zárható ajtókat, 4 kereket, forgatható kormánykereket..JA és az idegesítő csipógó lóf..okat amik megdobják az ÚJ autó árát 1-1,5 millával (Tippelek tévedek) Tisztelem a régi szögletes Swifteket és azokat is akik Mercit BMW-t Audit vesznek full extrázva... igenis toljuk szeressük imádjuk az Európai prémiumot és kisautókat. (SUV ok.? .nem tom nagyot mennek mostanában) Nem kell karaoke parti autóba -kínai dili.. :D S szubvenciós szemétség!
Nincs autóm, gyalog járok + BKV- Vonat. De imádom az autóipart! Szeretnék have-ni EUs autóipari rv eket de most sajna nekem nem beszállósak. (Ferrari meg szerelem...megyek is vele a pokolba) :D :D :D 
thinkpositive
thinkpositive péntek, 22:40
Előzmény: #11700  thinkpositive
Nem tudom miért szúrja el a linkekt néha. Nem kattintható, mert egy space-t és pontosvesszőt illeszt mögé. Csupán a cím kimásolva jó, de berakom újra kattinthatóként.
SGL: https://invst.ly/1faimr
Vonovia: https://invst.ly/1faior

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek