Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 09:25
Előzmény: #11475  Zoltanovitsch
Ez ugyanaz a Bernstein, amelyik 4 nappal korábban 40%-al csökkentette a cégre vonatkozó célárát? Hmm, rendben. :D
Bernstein downgraded Carl Zeiss Meditec AG (ETR:AFX) (OTC:CZMWY) from Outperform to Market Perform and slashed its price target to EUR31.00 from EUR50.55 following the company’s recent profit warning.
https://www.investing.com/news/analyst-ratings/bernstein-downgrades-carl-zeiss-meditec-stock-rating-amid-profit-warning-93CH-4464270
einstein szombat, 20:57
hír a Thyssen tulajoknak (nekem is van) :
  • AGM és Osztalék: A pénteki (2026. január 30.) éves közgyűlésen a részvényesek jóváhagyták a 0,15 EUR részvényenkénti osztalékot.
  • Stratégiai átalakulás: Miguel López vezérigazgató megerősítette a cég "ACES 2030" tervét, amelynek célja, hogy a ThyssenKrupp pénzügyi holdinggá alakuljon.
  • Üzletágak értékesítése: A cégvezetés bízik a Material Services üzletág sikeres tőzsdei leválasztásában vagy értékesítésében, amint a piaci körülmények kedvezőek lesznek.
  • Indiai tengeralattjáró-projekt: Friss hírek szerint India és Németország megállapodott egy 10 milliárd dolláros tengeralattjáró-építési projektről, amelyben a ThyssenKrupp Marine Systems kulcsszerepet játszik; a szerződés aláírása március végére várható. 

....elvileg kedvező hírek, kíváncsi leszek ennek ellenére mit tesz az amúgy elszaródó nemzetközi szentiment a papírral hétfőn
Borisz szombat, 20:11
SAP:
Szerintem nem AI a gond.
Gazdasági politikai meg mindenfélei káosz és válság van. Nemcsak Németországban, hanem mindenhol, ahova a SAP üzletelni szeretne.
A SAP vállalatok igényeit szolgálja ki. A vállalatok jelenleg túlélni igyekeznek, a válságban bármit és mindent is megpróbálnak, kivéve az IT-be pénzt tolni. Amikor válság van, egy nagyobb vállalat két helyen vág: céges autók és IT. Ez az első.
És szerintem ez a nagy baja az SAP-nak, ezért nincs elég rendelése.
Oszt persze tévedhetek is.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 19:59
Előzmény: #11473  thinkpositive
Remek Elemzés heti összegzés! Sose tartsd magadban ezeket! :))) 
(Én ennyi mindent ilyen profin nem követek így kisebb listám a figyelős) 
Adidassal kezden Simon Zoli kedvéért! :))
Nekem nincs! De nagyon lesem mert érdekel... 140 felett nemigen veszek lopott tech szint 141 ott mozgolódtam de nem vettem még. Őrningz messze van még márc 4. Sztem addig nem esik már nagyot.. tán megint 170 felé felhúz..inkább. Csak a nagy trend és a motivum esetleges ismétlődése miatt kisebb eséllyel tán még egy benézés mélyebb szintekre...erre nem fogadni fogok előtte, hanem megvenni utána (Nem véglegesen összeomló funda mellett..akkor majd olvasok) 
Zeiss. Thikpoz Kollégával megbeszéltük h 20 felett nem veszek... :D Most inkább csak azért nem , mert figyelem..nem ismerem a céget... félek őszintén.. 22,7 felé loptam tech szintet. Ez nagyon mélyen van messze sem bizti h lejön sztem most nagyon sok félelem beárazódott a warning során így a -feb. 12. jelentésre szakadást nem várok. (Tán egy pozitív tervekkel nyugi lesz  és emelkedés) 
SAP a heti SZTÁR rv a Microsoft mellett. 
Nekem nagyon beszédes h az elenzőházak csak célárakat módisított -lefelé- de buy on maradtak és szigorítva is longra jó lehet. Ha lefelé megy akor 140 felett nem bővítek-140 majd  120 nál veszek tán... VAGY ha ez az AI szopatás a szoftvereseknek nagyon eldurvul akkor távol maradok... v extrém mélyen.
Novo! Nekem USA ADR van de jó kevés ott még nem tudom hol veszek  de az lenne jó amit Thinkpoz Kolléga ír! Na ott már nem lennék rest venni. 40 eur nál (nekem 45 USD) Ha nem fogja a fentebbi szint-ek. Sztem megfogja...ide nem jön le még 1x. :)
Pandora: Szerintem ez most EZÜST sztori főleg! Ahhoz meg nem értek. Nagyobb global trendekre mozog Rizikó risk off hangulat USD gyengülés arany ezüst nyersanyagmánia  sztem azt erősen követi a Pandora... Nekem túl riszki és ismeretlen így szintek nélkül távolról figyelem vagy 400 felett elengedem. :) 
Ferrari csak nekem van sztem így röviden 270 a kövi bővítési szintem v alatta (tehát 270 felett semmiképp)!
:)  
FeherTibi szombat, 18:12
Előzmény: #11466  buythedip
Illetve tőzsdén is érvényes lehet a "szűz kéz szerencsét hoz" mondás. Volt egy kolléganőm, aki annak idején mesélte nekem, hogy "amikor annyira lent volt az OTP árfolyama, szóltak nekem, most vegyek. Vettem is, és abból vettem egy lakást" Tehát nem biztos, hogy feltétlenül az a jó, hogy valaki hosszas tanulmányozassal és vételi szándékkal figyeli a tőzsdét, mert bele hajszolja magát a vételbe, azaz kockáztat. Lehet, nem kell vele foglalkozni, de meg kell hallani, ha hiteles ember ajánl egy tanacsot. És azt megfogadni. De ekkor is kell szerencse. Illetve átlag embernek talán tudnia kell abbahagyni, mert ez egy kockázatos szórakozás. Ajánlott film "Szarvasvadász" (Robert de Niro) - ott is kockázatos játékot játszanak, és Nick sokat nyer. 
thinkpositive
thinkpositive szombat, 16:41
Előzmény: #11345  thinkpositive
A DAX csütörtökön szépen esett, ennek ellenére ez egy viszonylag unalmas hét volt, a pénteki nap különösen.
- Medios
A múlt heti nagyobb emelkedést kicsit korrigálta, ennek ellenére jól, 16,0-n zárta a hónapot. Tartja a fő csapásvonalat.
- SGL Carbon
Sem további emelkedés, sem korrekció. A 4 megtámassztotta, alá alig-alig nézett be. Hír továbbra sincs, de valami kell hogy legyen a háttérben. Érdemes összevetni a tavaly április-májusi 3-tól 4-ig tartó emelkedéssel, az út hasonló, a jellege teljesen más.
- Stecio
https://invst.ly/1f3ft-
Ott volt a vonal? Ott. Elment addig? El. Ott adtam el? Nem. Jó elképzelés, pocsék kivitelezés. Ismét. Mindegy, túl sok nem múlt rajta és jóval inkább a beszálló volt rossz, mint a kiszálló. Továbbá örülök, hogy visszanyertem némi likviditást. Ha marad a csatornában, akkor a 21 környéke jó beszálló pont lehet.
- Stratec
Nem történt semmi. Erre csak hetente egyszer kellene ránézni, az is lehet hogy sok lenne. :)
- HelloFresh
10,76% -> 11,31%. Két hónap alatt most már közel duplázódott az állomány. 56 nap telt el a nagy esés óta, a 7,x körüli szakaszban pedig 58 napot tartózkodott. Valami lesz nemsokára.
- Vonovia
Szerda reggel beijesztett lefelé, de végül felfelé indult meg, így az emelkedő csatorna tovább él. A kritikus szint még mindig a 25,7, de most már nem csak az ellenállás szintet, hanem a csökkenő csatorna tetejét is át kellene törnie. Várakozás tovább. https://invst.ly/1f3fut
- Carl Zeiss
"ha ma lemegy 27 aljára, akkor jó eséllyel bővítek"
Nem bővítettem. 3 ok miatt nem tettem. Nem aznap ment le, a Steico eladásom csúszott és csak perceket volt lent ezért nem volt idő jobban átgondolni.
Jó elképzelés, pocsék kivitelezés. 27,25 körül volt a terv és ezzel már nyereséggel adhattam volna a teljes pakkot a csütörtöki felhúzásban. Nem biztos, hogy megtettem volna és így hogy visszaesett lehet, hogy lesz még alkalom a vételre. Kijött az extrém túladott zónából, mást már csak nagyon túladott. :) A 27-et nem hiszem, hogy letöri a következő héten. Esélyesebb, hogy a 27-30-as tartományban mozog majd a jelentésig (02.12), az pedig lökést adhat fel vagy le. A 27,x továbbra is egy ígéretes vételi szint.
- Novo
A múltkor említettem Zoltanovitsch-nak, hogy az 53,5 áttörése jól nézett ki, de fals kitörésnek bizonyult, nem jött megerősítés, lefordult és egész héten esett. 48,5-re kell most figyelni. Ha elengedi, akkor könnyen jöhet a 40 alja ismét.
- Eutelsat
Megvolt a 2,6x korrekciója és ez továbbra is nagyon ígéretesnek néz ki.
"Eutelsat is Starlink's only European competitor. It is clearly a strategic asset."
"Eutelsat provides satellite services to the French army after it signed a 10-year contract valued at 1 billion euros last year."
https://www.reuters.com/business/media-telecom/france-prevented-eutelsat-selling-ground-antennas-finance-minister-says-2026-01-30/
Még mindig azt gondolom, hogy ez több éves távon nagyon jó lehet és nem sokat számít néhány tized euró a vételnél. Most már csak venni kellene. :D
- Formycon
Az utóbbi 9 napból 6-nál 22,5 körüli aljakat csinált. Kisebb tétellel erősen megfontolandó vételi szint. De könnyebb lenne a döntés, ha inkább letörné. :)
- Nordex
Csak felfelé. Éves jelentés 02.26.
simonzoli13 szombat, 16:24
Adidas részvényetek van? Az a júniusi foci vb-re elmegy remélem legalább 175 euróig !!
thinkpositive
thinkpositive szombat, 11:40
Előzmény: #11458  Zoltanovitsch
SAP
Ahogy várható volt, a havi gyertya nem lett szép, sőt ez már a 8-dik piros gyertya sorban egymás után és ennél volt a legnagyobb mértékű esés és a legnagyobb forgalom is. Lehet, hogy itt a fordulópont. Vagy nem. :D
Rendkívüli események nélkül nem hiszem, hogy rövid távon tovább esne, de arra sem fogadnék nagy összegben, hogy a februári már zöld hónap lesz.
Nekem itt még tériszonyom van, de nem riogatnék senkit a képzeletbeli beszálló árammal, főként azért mert valószínűleg ott sem vennék, hasonló okok miatt mint amiért autóst sem veszek.
https://invst.ly/1f3co1
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 11:06
Tőzsdepszichológiázunk Srácok? :)))
Nagyon jóó mert a döntéseink bizony az agy s annak működése... mennyi ebből a racionlitás a hideg ész...mennyi a forró szív érzelem pánik félelem s ezek csodás keveréke mikor meddig és épp mi mozdítja meg az ujjunkat a buy sell gomb felett?
Nos én  csak nagy céget veszek, szeretek jól aludni s a tőzsde miatt nincs is gondom az alvással (Csak nagyon ritkán futnak a fejemben árfolyamok vétel adási szintek hol kéne...de az legalább izgi sem mint horror) Cserébe ahogy mondjátok kis hozam. Békeidőben.
Ha meg black swan akkor IS nagy cégeket kevés félét jó áron -ha sikerül. 
Speka papírom soha nem volt... akkor lesz ha mejd egyszer nyugger leszek és itt tudok lenni állandóan ..de még így sem biztos. 
Riszki papperek nem nekem valók! 
Pumában megéreztem a bőrömön mikor egy világcégnek gondolt jól ismert brand IS képes bajba kerülni..így vele én is! Ezúton is respect a kitartóknak és a sikeres realizálóknak! (Én 0 ban szálltam ki és akkor nagyon örültem neki) 
Nagy cég sem véd a recccsek ellen... pláne napjainkban... jönnek is a Microsoft posztok h tökkéletes eredményre mi ez a placcs? Most gyakran eszembe jut tán új korszak van -e ..a túlárazottság a tökéletes profitok és állandó bevétel növekedési elvárásáok korában a legapróbb "izé" nagy esést okoz... ezért nem értik tán a posztolók mi az h a világ egyik legstabilabb cégében egy majdnem tökkéletes bizi-re 1 est adnak a befektetők.
Ja és a hibám amit én nem tudok (még) levetni a NOVO jól példázza:Ha látok valamit olcsón, (de jobbra nem látunk) az az olcsó  szint "beárazódik" a fejemben s emelkedni kezd: Hűű ű ez már drágább.. megvárom majd visszajön akkor veszek...aha..de nem jön vissza... jó akkor veszek dárgábban mert a sztori nagyon jó...emelek rajta pár % ot de az árfolyam (a befektetők) teljes joggal hatalmas ívben fosnak az én "sóher"  őő khöm ..value árazásomra..és olyan tempóval rongyol felfelé az árfolyam hogy futnék utána de lassab vagyok árazásomban mint ahogy fut az árfolyam tehát:  Bye bye Novo Nordisk! :D 
Megrészegít és totál blokkol ha látok egy markáns aljat... talán én már túl value vagyok a tőzsdéhez.. :D .(A momentum -impulzus tréd tökkéletes ellentéte sztem)  ezzel sok dolgom lesz még a tőzsdén... :) 
thinkpositive
thinkpositive szombat, 11:05
Előzmény: #11466  buythedip
Az a baj, hogy mindenre van ellenpélda.
Egyik kedvencem ebből a szempontból a Siemens Energy, ami alig több mint két év alatt 20x-ozott, és még mindig nem biztos hogy ez a teteje? Tegye fel a kezét, aki nem adta volna el boldogan duplán vagy háromszoros áron pár hónappal az alja után. Személyes érintettség nyomán a Nordex-et is említhettem volna, ami szintén kezd hasonlítani erre a scenario-ra.
A VW igencsak lent volt 80-nál, de ki lepődött volna meg nagyon, ha a szektorból érkező folyamatos negatív hírek után lement volna 60-ra vagy 40-re?
Bayer-nél 4 évig tűnt úgy mintha a 45 elég stabil támasza lenne, a covid sem rengette meg igazán, aztán hipp-hopp felezett egyet.
Itt a Zeiss, agyon van nyomva? Igen. Akkor jó vétel most, vagy majd inkább csak a felénél? Az idő majd eldönti. :)
einstein szombat, 08:58
Előzmény: #11464  Galoca
PGY február 9én jelent. Ott lesz mozgás rendesen. Amit figyelni érdemes, a kihelyezett betétállomány és kockázatos (nem fizető) hitelek változását. Meg a guidance-t. Bármi lehet a +30% tól a -30% ig.
einstein szombat, 08:54
Előzmény: #11462  Spiller
:) így igaz, köszönöm a pontosítást. Amikor írtan, csak az induló tőkére vetített duplára figyeltem hanyagul egy gyors osztással és nem a kamatos kamatra. Pedig az Einstein szerint a világ nyolcadik csodája. 
Jogos az észrevétel.
buythedip szombat, 08:20
Előzmény: #11461  FeherTibi
Én úgy gondolom, ehhez ugyanolyan contrarian módon kell hozzáállni, mint az árfolyamokhoz.
Amikor 80 alá esett a VW és senki se akart venni, akkor kellett venni.
Amikor azt érzed nagyon megy, akkor kell hátralépni és cashben lenni, vagy óvatosabbá válni.
Persze könnyebb mondani, mint megtenni.
Galoca szombat, 04:20
Ez szerintem természetes ha ismert jó cégeket veszel azzal általában nem tudsz nagyot bukni viszont nagyot nyerni sem, viszont jól alszol mellettük. Én pl. próbálkoztam RedCat-tal, kétszer is vettem 7 alatt majd mikor felment 5-6%-ot betettem stopot és mindkétszer visszajött értem - most meg látod hol van ...
Galoca szombat, 03:58
Előzmény: #11459  einstein

Kb. én is hasonlóan csinálom van két rész amit hosszútávra vettem osztalékra (PBR, Állami nyomda), és van két rész amit rövidebb-hosszabb távra. (pl. ültem majd 1 évig a LAC-ban 15-35% mínuszban, majd kiszálltam 60% pluszban, de azért nem volt jó nézni 1 éven át - és ha várok még 1 hetet akár 200% is lehetett volna). Persze volt Vikingem is amit sikerült 75-ön venni, majd 50-en kivágtam és azóta néha néha ránézek most épp 29 :( Azért az ilyen speki pappírok melyekben nagy a potenciál és nagyokat lehet vele szívni is nálam is csak 2-5%-a portfóliómnak). Ennél már csak a CreditSuisse volt jobb amit nekem még sikerült vennem 1 héttel a csődje előtt :)
Viszont a Pagayára visszatérve hajlamos vagyok pár % nyerőbe lezárni egy 'speki' pozit aztán szidni magam, hogy mért kapkodtam. Esetleg nem tudod mikor lesz a következő jelentése, mert ha megint jó lesz akkor nagyobb ugrásra számítok ? (persze ha rossz lesz akkor simán felezhet is, de akkor sem fogok csődbe menni :)
Ui.: a két rész speki 1/4-ével a sok ittlévő társammal egyetemben beleragadtam a Vonoviába.
Spiller szombat, 02:14
Tozsden nem lehet visszanyerni, egy osszeget keresni.. En szoktam ösztönbol pozit nyitni..az ösztön az a tudat alatti tapasztalat.. Altalaban van figyelolistam a mihez rakok egy beszallot.. De ez elemtesen alapul.  
Spiller szombat, 02:09
Előzmény: #11459  einstein
Ha mar Einstein akkor negy ev alatt közel 2,5x es penz.
FeherTibi szombat, 00:00
Leirom itt az egyik rossz kereskedési tulajdonságomat, amit szeretnék elvetni. Valószinűleg nem vagyok egyedül, aki ilyen hibát csinál. Többször előfordult, hogy jó szériám volt, egymás után nyertem a papirokkal, akár 5-6x is. És elhittem, hogy csalhatatlan vagyok. Számoltam a pénzemet, és mondtam, hogy "na még nyerni akarok ennyit, lehetőleg csak 1 papirral, egyszeri be és kiszállással, semmi higitással. És a nyerés vágya komolyabb elemzés, információ szerzés nélkül vételre sarkallt. Vettem, és vesztettem, gyakran komoly bukókkal. Ezt a jellemzőmet akarom elvetni.Tehát gyakran nyertem, majd egy nagyot vesztettem. De olyan is volt, hogy többször viszonylag jókat nyertem, általában ismert cégekkel, majd kis, kevésbé ismert cégekkel egymás után vesztettem.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek