Igen, de a 10% vám lehet 165% is. Bár azt is megígérte, hogy 1000%-kal csökkenti a gyógyszerárakat, így a matematika nem az erőssége. Persze market sentiment szempontjából már nem olyan ijesztő sokadszorra, mint elsőre, mármint a vám.
Carl Zeiss A bizakodók rajta vesztettek, jöhetnek a szerencsevadászok. :) 37,52-n zárt, ezzel nagyjából leért a csökkenő csatorna aljára. Innen egy kényelmes 5-10% benne lehet felfelé. Viszont kitört a tegnap felrakott csökkenő háromszögből is, és ha mégis inkább ez érvényes, akkor nem kell még annyira sietni, mert lefelé is könnyen meglehet ez az 5-10%. A kanóc nélküli nagy forgalmú piros gyertya és a kezdődő(?) általános korrekció miatt én most erre szavazok és várok tovább. Ha nem megy 37 alá a következő napokban, akkor érdemes lesz újra átgondolni.
Nem éppen szezonális, de az biztos hogy sokadszor kiált farkast és az első bejelentéskor kábé annyit lehet tudni, hogy vagy úgy lesz vagy nem. :) Én most egy kicsit örülök, mert katalizálta az amúgy is esedékes korrekciót, de önmagában a vámnak nem hiszem, hogy túl nagy jelentősége lesz. A Grönland-i témának általánosságban lehet, főleg ha tovább eszkalálódik, de csak a vámnak nem.
Észrevettem, sikerült lezárnom pluszban egy 30yr us treasury futures longot, dec 31én akkorát esett, hogy úgy voltam vele, ha mégegyszer felmegy oda, lezárom. De ez nem újdonság, mégis az AI hit miatt minden csúcs közelében van. Az energia lehet a kellemetlen meglepetés, mert ha mindehhez a kamatvágáshoz hozzájön egy olaj-földgáz sokk, még durvább lehet az infláció.
Bayer-től én is búcsút vettem, hozott kb 35%-ot és kezdtem hozzá túlzottan kötődni érzelmileg :) így hát mennie kellett. Ha becsúszna egy 15-18%os korrekció visszavenném. A többi német "IKON" közel sem áll ilyen jól :) ott a válság managelés van szinpadon, kivéve a Thyssen, az most egy kellemes szinfoltja a német portfóliónak. .... volatilitásra felkészülni!!! szerinem lesznek jó lehetőségek
Mennyi járna vajon vissza?! TBSZ-en van, ezt nyilván a német adóhatóság nem látja, nem értelmezi! Eu, tehát kettős adóztatást kizáró egyezmény él! Kb. 27 százalékot vontak le. Teljes visszajárhat? Vagy csak a 27-15 különbözete?
Szia! Nem Te írtad régebben, hogy utánajártál a német adóhatóságnál történő osztalék adó visszaszerzés metódusának ? A bankban elhajtottak, hiszen ez tényleg nem az ő asztaluk!! De, hogy még ötletük sem volt a sok kiégett "kényszerbrókernek"?! Pedig egészen biztosan van Nálam nagyon Balf..../kereskedő is....
Én lassan sikítófrászt kapok ettől a bróker mondta dologtól. :) Zoli, megnéznéd, hogy százalékosan milyen arányban jöttek be a korábbi tippjei, illetve mi a nyereség/veszteség arányod ezeken a trade-eken? A SAP, ha nem volt jó 200 felett, akkor talán jó lesz 180 felett. Ha lemegy addig, vagy majd ismét 200 felett, ha visszamegy. Egyszer biztos bejön majd valamenyik. Sorban 7 hónapja piros gyertyát hozott és a 8-dik is érik, eközben a csúcsból leadott 30%-ot. https://invst.ly/1es8me Valamikor majdcsak megfordul és szép kilengések is vannak benne, de miért pont most? Mivel jobb mint 2,4,6 hónapja? Sokat esett már többet nem fog? Nem értem, de azért drukkolok nektek. ;)
Nekem a charton korábban behúzott vonalam 196,32. Ma le is szúrt odáig. Ha elesik, a következő szint nálam 183-nál van bejelölve. Eléggé összecseng a bróker gondolatával Várok én is ahogy a többiek javasolják
Eurós részvények vitasarok