Nekem 39.4-et mutat, de ez is sok. Semmiképp sem beszállási pont a mai árfolyam.Két hónapja lefelé tart ,valahonnan pattanni fog, a 235 kicsit merész cél, de nem lehetetlen.P/E volt 110 felett is, szóval önmagában nem ez irányítja az árát mostanság. https://www.tradingview.com/x/BYmLR363/
Nagyon szarul néz ki..... Ha az utolsó nagy menetre ráteszel egy fibo-t, latszik, hogy bőven van tér az esésre. Márha a TA-t nezzük. Ha nem jön funda meglepetés lesznek alacsonyabb árak ( véleményem szeint)
Szerintem lehet. Kérdés, pattan-e a 208-212 szintről (szerintem igen) és mekkorát (lehet hogy csak 222ig). De nem néz ki jól, a legutolsó death crossnál 2022ben 28%-ot esett. Most is csinált egyet, és a -28% az 172-re mutat.
Nordex 20 körül valóban csinált egy fordulót, de a 9 napos mozgót nézve fals kitörésnek bizonyult. Az elmúlt két napban pedig nagy forgalommal esett nagyot. Trendfordulót sejtek, innen már nem várok új csúcsot a közeljövőben, még egy jobb Q3-as jelentésre sem. https://invst.ly/1cb-8r
off Kiemeléshez a "kacsacsőr strong kacsacsőr" szóköz nélkül működik, de lezáró "kacsacsőr per strong kacsacsőr" nem. Tudja valaki a mivel kellene lezárni?
Formycon Eddig helyesnek bizonyult az egy hónappal ezelőtti kiszállásom, bár majdnem a lehető legrosszabbkor adtam. Ahogy sejtettem még aznap visszament 25-ig. A követlező napokban pedig még egy kicsit feljebb is és innen folyatódott a lassabb ereszkedés. Csak most csütörtökön érte el a korábbi beszállómat (22,55), de pénteken már egészen 21,85-ig lenézett. Hírek terén nagy a csend, Q3 11.13-án. Target első körben továbbra is 20. https://invst.ly/1cb-6s
Hát, nálam a fül időben és árban is jóval kisebb mint maga a csésze. A csésze pont egy hónapig épült, 07.25-08.25, még füle is lett, szeptember 1.-ig, de besült. De legyen igazad. Az alakzat célára a csésze magassága, ami itt 4-5€. 20.5 és 22.4 közé láthatod a csésze tetejét (elég bizonytalan), arra teheted rá az árat, így 24.4-27 közt valahol.
Puma Bocsánat elfelejtettem szólni hogy (szerintem) füles csésze épül (Nyilván a mostani lejtmenetre ráolvasom h kanyarodik és a fül épül) :D Aug 24. től indul az egész alakzat a peremmel. le 17 ig, onnan fel 22 re a Pinault hírre, s mostani lecsorgálás a fül kezd készülni (Itt vagyunk a jelenben: 19 max 18 ig jönne le fül alja) majd patt őőő kanyarodás és fel mondjuk a legújabb 24 es célárig v feljebb... pláne ha a Pinault pakkot megveszi valaki :D
Puma: "MT Newswires) -- A Bernstein csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a Puma (PUM.F) kockázat-nyereség profilját jelenleg aszimmetrikusnak tartja, ami arra késztette, hogy megkezdje a német sportkiskereskedőről szóló tudósítását, amely felülmúlta a piaci részesedését.„A Puma egy fordulóponttal néz szembe, a márkaciklus alja felé. Miután néhány évig részesedést nyertek és megelőzték a versenytársaikat, most az elkerülhetetlen márkaciklus lefelé tartó lejtőjével néznek szembe” – írták az elemzők, bár megjegyezték, hogy a következő hat-kilenc hónapban némi volatilitás várható, mivel a vállalat a júliusi vezetőváltást követően újragondolja készleteit, termékeit, disztribúcióját és stratégiáját.A 24 eurós célárat meghatározó kutatócég kiemelte a Puma erős sporttörténelmét és szilárd márkaörökségét, mondván, hogy a vállalatnak a haszonkulcsok helyett a növekedésre, a termékmarketing helyett pedig a márkaépítésre kellene összpontosítania.„A márka erős, magas szintű, önálló márkaismertséggel és jó piaci pozíciókkal rendelkezik Európában, Latin-Amerikában és Indiában... Az előző vezetőség azonban túl szétszórt volt” – mondta Bernstein. „Úgy gondoljuk, hogy az új vezérigazgatónak intenzívebben kellene összpontosítania kevesebb olyan területre, ahol a Pumának joga van nyerni.”Az elemzők potenciális katalizátorokat is azonosítottak, beleértve az új vezérigazgató októberi stratégiai bejelentését és a vállalat esetleges felvásárlási érdeklődését."
Azért még talán nem temetném... Morningstar a fair értékét 265 EUR-ra mondja ill. ez a minimum elemzői célár is. Tipranks szerint semleges (7/10), tehát nem jó, de nem is annyira rossz. Én kivárnék vele min. a Q3 jelentésig.
Szerintem nagy zako lesz az SAP, mondom ezt ugy, hogy 235 Euron vettem. A brokeri ajanlast kovetoen a masik broker mondta, hogy a P/E erteke a hasonlo amerikai cegek P/E erteke felett van, tehat draga. Nem ertem, hogy akkor miert kapott felminositest ? A broker, aki ajanlotta, azzal vedte az SAP magas P/E erteket, hogy ez europai ceg, es nem az amerikaiakkal kell osszevetni.
A VW részvények viselkedése gyakran eltér a piaci logika alapján várhatótól, mert a részvények 11% fölötti hányada Alsó-Szászország kormánya kezében van. Nekik a foglalkoztatás fontosabb, mint a részvény árfolyama vagy az osztalék. Nagyon erősek a szakszervezetek is. Én régóta tartom a VW-t, de gondolkodom, hogy előbb-utóbb eladom, amilyen ütemben jön fel Európában a kínai elektroautó-import, és szorul vissza Kínában a német autóexport. A VW mellett szólhat viszont, hogy nagy ipari kapacitásai vannak és (még talán) kiváló munkaerő. Egy ilyen ipari kapacitás könnyen átállítható más célokra. Annak idején a frissen kifejlesztett Bogár műszaki alapjaira épült a tömegesen gyártott Kübelwagen. Most pedig több a magas szintű politikai üzengetés oda-vissza, mint az utóbbi 50 évben bármikor. Tudom, hogy nem a németek provokálnak, de reagálniuk kell a fenyegetésre és fel kell készülniük, hogy erőt mutatva megtartsák a békét. És ez kihat az állami megrendelésekre, lásd a Rheinmetall és a Thyssen-Krupp idei szárnyalását.
Eurós részvények vitasarok