Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LG7 2025. 08. 28. 13:41
Előzmény: #9246  oldrider
"A számlámon lévő pénz az enyém" - ez így nem igaz. miért lenne a te pénzed? el tudsz vele számolni? rengeteg ilyen peres ügy van téves utalások után.
"Levelet, sem postai úton, sem online ezidáig nem kaptam. Az Erste a számlavezetési és tranzakciós díjak leemelésére van általam szerződésileg felhatalmazva." - nem ismerem az ERste üzletszabályzatát. Az biztos, hogy erről tájékoztatást kell/kellett volna adniuk. Lehet elküldték a levelet már, csak még nem ért oda, sajnos nem tudom.
HuTi 2025. 08. 28. 13:18
Előzmény: #9253  oldrider
Na ebben tökéletesen egyet tudok érteni. Egy normális világban ez úgy nézne ki, hogy kapsz egy levelet előzetesen amiben elnézést kérnek és leírják, hogy X cég hibájából tévesen történt meg az utalás, ezért Y időpontig legyen a számládon a leírt összeg, mert le fogják vonni.

Az a része egyáltalán nem normális, hogy eltűnik egy összeg és neked kell kinyomozni, hogy ki és milyen jogcímen vonta le onnan. 
oldrider 2025. 08. 28. 13:15
Közben öröm is ért! Látom, hogy a Renaultból alig nullán már ki is szállhatnék. - Persze várok, "Lesz ez még ígyse". -:)
MikeCorleone 2025. 08. 28. 13:11
Előzmény: #9251  oldrider
Valaki nyilván hibázott, esetleg nem a megfelelő dátummal futtatták le az osztalékra jogosultak névsorát...  
oldrider 2025. 08. 28. 13:11
Előzmény: #9252  buythedip
Ezt írtam az Erstének:Tisztelt Erste Számlavezető Úr/Hölgy
Számlaszámom: xxxxxxx
Mai napon kaptam egy értesítést, hogy számlámról augusztus 26-án utalás - terhelés történt 578 € értékben.Semmiféle hivatkozás nem szerepel az értesítésben, hogy kinek, milyen jogcímen történt ez a kifizetés az én pénzemből, az én előzetes értesítésem, illetve jóváhagyásom nélkül.
Ez más természetű terhelés, mint amilyenek a számlavezetési valamint tranzakciós díjak, aminek leemelésére Önöknek a velem kötött írásbeli szerződés alapján joguk van.
Tehát véleményem szerint jogtalanul történt az egyébként jelenleg fedezet nélküli számlámat megterheli, amin negatívumként, tartozás állt elő.
Ezért kérem, hogy haladéktalanul tegyék vissza az 578 €-t a számlámra!
Időközben kinyomoztam, hogy a Stellantisnak utalták vissza az általuk hónapokkal ezelőtt osztalék címén átutalt összeget. 
Hoz ez ügyben ki tévedett és miért, azt úgy gondolom, hogy mindenekelőtt a Stellantisnak velem tisztáznia szükséges. Ilyen ezidáig nem történt, engem Ők nem kerestek meg.
Az Erste pedig az én megkeresésem és jóváhagyásom előtt adóssággá változtatta az egyébként pluszos számlámat!
Kérem mégegyszer, tegyék vissza a - véleményem szerint jogszabályi alap, illetve hivatkozás mellőzése ellenére - leemelt 578 €-t!
buythedip 2025. 08. 28. 13:06
Előzmény: #9235  simonzoli13
Bayerből van Neked nagyon sok vagy Pumából?
buythedip 2025. 08. 28. 13:03
Alfen -8% Jeffries downgrade miatt
Renault +4%
LVMH is zöld, 2 hét alatt +15%
oldrider 2025. 08. 28. 13:02
Előzmény: #9250  HuTi
Csak felvetettem, de nyilván kénytelen leszek fizetni. Ez az összeg jelentéktelen még nekem is, nem, hogy a Stellantis alapkezelőjének. Ezért lehetnének méltányosak. Persze, ha az Erste csak úgy utalgat és oda sem írja, hogy kinek, miért, akkor már nincsen értelme a Stellantistól méltányosságot kérni.
buythedip 2025. 08. 28. 13:01
Előzmény: #9251  oldrider
Szerintem meg a kereskedési szolgáltatód is hibázhatott, nemcsak a Stellantis, de valójában nem tudom.
De ez megmagyarázná, miért vonták le csak úgy.
oldrider 2025. 08. 28. 12:56
Előzmény: #9248  MikeCorleone
Szerintem a Stellantis hibázott. Ennek a tévedésüknek a hátrányát valamilyen arányban illene viselniük. Az Erste pedig miért nem ír egyetlen sor indoklást, hogy milyen jogcímen emel le pénzt a számlámról, vagy értesít előzetesen, hogy  kitől milyen megkeresést kapott, milyen jogcímű terhelésre?  Úgy tudtam, hogy még a NAV is csak jogerős bírósági végzés után terhelhet meg sokféle számlát és ilyen a tőkeszámla is.
HuTi 2025. 08. 28. 12:52
Előzmény: #9247  oldrider
Én ezzel tisztában vagyok, csak Te írtad, hogy pereljenek be és kifejezetten arra reflektáltam. 
oldrider 2025. 08. 28. 12:45
Előzmény: #9244  LG7
Levelet, sem postai úton, sem online ezidáig nem kaptam. Az Erste a számlavezetési és tranzakciós díjak leemelésére van általam szerződésileg felhatalmazva.
MikeCorleone 2025. 08. 28. 12:44
Előzmény: #9246  oldrider
Csodálkoznék, ha ezt a közted és Erste között megkötött szerződés nem szabályozná. Polgárjog szerint meg mindenképp jogalap nélküli gazdagodás. Én elengedném. :)
oldrider 2025. 08. 28. 12:42
Előzmény: #9245  HuTi
Azt még azért sokminden meg fogja előzni. Mindenekelőtt az ilyen csekély összeggel bíróság nem is foglalkozik. Első körben közjegyzőhöz kell fordulniuk, persze megindokolva a fizetési meghagyást. Per csak utána lehet belőle, ha ellent mondok.
oldrider 2025. 08. 28. 12:38
Előzmény: #9244  LG7
Igen, tudom, hogy tévedés történt, de nem én tévedtem! A számlámon lévő pénz az enyém. Ahhoz más - az én beleegyezésem nélkül nem nyúlhat. Írtam is az Erstének, hogy azonnal tegyék vissza az 578 €-t.
HuTi 2025. 08. 28. 11:24
Előzmény: #9243  oldrider
“ Nyeljék le ők a békát, hisz ők tévedtek, vagy pereljenek be.”

Szerintem ez a jogalap nélküli gazdagodás tipikus esete és így jártál a legjobban. Ha beperelnek akkor garantáltan elveszíted és a perköltséget is fizetned kell. Az ennek az összegnek a sokszorosa lenne.
LG7 2025. 08. 28. 11:08
Előzmény: #9243  oldrider
ez sajnos egy teljesen jogszerű eljárás. te egy jogtalanul szerzett jövedelmet kaptál.valószínűleg nem csak te, hanem sokan mások is és akkor az már jelentős összeg is lehet. az más kérdés, hogy ilyenkor tájékoztatni szokták az embert. ami mondjuk lehet meg is történt, csak levél formában és még nem ért oda hozzád.
oldrider 2025. 08. 28. 10:23
Velem mindíg történik valami cumi! 
Ma reggel látom, hogy az Erste értesített: "utalás 578€ ... utalás terhelés 578"
Nézem a számlám egyenlegét, valóban mutatja a mínuszt. Bemegyek az Erstébe, de nem tudtak felvilágosítást adni, hogy milyen jogcímen került levonásra az összeg. Azt kérdezgették, hogy nem én utaltam? Mondom: nem. Felhívták telefonon Budapestet. Ott azt közölték, hogy Stellantis nevű cég kérésére osztalék visszavonásáról értesítette őket az alapkezelő, ezért történt az utalás.
Tudomásul vettem, mert hisz beugrott az emlékezetembe, hogy hónapokkal ezelőtt valóban vettem Stellantist, amit azóta rég el is adtam. Pont a fordulónap után vettem, egyébként kicsit csodálkoztam is akkor, de mindenképpen örültem amikor jött számlámra az osztalék. Még talán itt is beírtam, hogy biztos rosszul közölhették a fordulónapot, hisz jött nekem osztalék, nem kamuztam! Természetesen forgatom a pénzem, a  számlámon most nem volt szabad euró, így mínuszba került. Azt kérdezném, hogy jogos-e az, hogy se szó, se beszéd, semmiféle elnézést vagy ilyesmi, csak egyszerűen levonnak, leemelnek tőlem arról a számláról amin nincs is jelenleg euró. Mi a véleményetek erről a dologról? Nem én tévedtem. Én azt  a pénzt már elköltöttem. A Stellantisnak annyira hiányzik az 578€? Nyeljék le ők a békát, hisz ők tévedtek, vagy pereljenek be. Milyen eljárás az, hogy a tudtom, beleegyezésem nélkül megterhelik a számlámat? Mi erről a véleményetek?
LG7 2025. 08. 28. 10:15
Előzmény: #9241  simonzoli13
munkahely, pozíció -> bennfentes kereskedelem esélye
simonzoli13 2025. 08. 28. 10:08
Előzmény: #9239  LG7
Miért van 30 napos tartási kötelezettséged ? Elvből ?

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek