Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive 2025. 08. 18. 17:10
Előzmény: #9139  simonzoli13
Nem értem, hogy tudsz belevenni valamibe, amiről azt sem tudod hogy micsoda. :O
Ráadásul sikerült elkapnod a 3 napos csúcsot. Emlékeztet a múltkori Puma vételedre, jókor nyúltál bele akkor is, csak ha jól tudom nem adtad el időben. Ezzel ne kövesd el ugyanezt a hibát. ;)
Olvass kicsit utána: https://www.hellofreshgroup.com/en/
simonzoli13 2025. 08. 18. 15:49
Előzmény: #9136  thinkpositive
Én ma vettem 7,5-en, 36.000 euróért, sokat esett, remélem, hogy felmegy vissza akár 10-,ig ! Apropó, ez milyen cég egyáltalán, a bankban sem ismerik. ?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 18. 15:10
Előzmény: #9135  einstein
Á értem!!! Az MACD igen jól néz ki!!! (Nemrég vki betolt egy HOLD-os cikket arról h akár mennyre is méregdrága egy adott gyógyszer ott biza nem sok nettó profit van... majd elmeséltek egy példát h egy gyógyszerfejlesztő cég (gondolom nem volt nagy) x jelöltje szedésekor meghalt valaki...a perekbe meg belerokkant a cég---csőd  Bayer párhuzam alapján érthető hogy jogi megoldás esetén nagyot húz az árfolyamon... gondolom a Bayer pü-ileg sokkal komolyabb szereplő lehet)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 18. 15:05
Előzmény: #9136  thinkpositive
Azdeszéép! Akarom mondani nagy kár érte ha elmegy... :( Tán visszajön akár az 5 alatti szintekre is  ...hátha! :)  
(én azokat figyelem..ha nem jön le nekem nem baj)
thinkpositive
thinkpositive 2025. 08. 18. 14:53
Előzmény: #9132  Zoltanovitsch
Én reggel 6.8-ra tettem be ajánlatot, de csak 6.9-re nézett le. :( Jó lett volna megcsípni az alját, de majd legközelebb.
einstein 2025. 08. 18. 14:36
Előzmény: #9133  Zoltanovitsch
ha valóban jó hír van fundásan és ehhez jön a TA napi MACD long jele: 
https://invst.ly/1bz8-2
akkor ebbe most van 10-12% UP alsó hangon
einstein 2025. 08. 18. 14:33
Előzmény: #9133  Zoltanovitsch
valami jogi megállapodás született, de elég homályos  a cikk
...azonban bármi ami a jogorvoslat előrelépésének irányába mutat az katalizátora a Bayer-nek
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 18. 14:20
BAYER megkergült??? WTF? Valami hír???  Csak egy kis spike? :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 18. 14:18
Előzmény: #9130  simonzoli13
ÁÁÁ neem! Tök el is felejtkeztem róla! :D Köszi h szóltál! :) Látom mekkorát ment ma! Szép! Aki tegnapi zárón belevett az jól járt! (ma) Momentum trédereknek nagyszerű nap ez! (Én? hmmm... nagyon zavarnak az 5 alatti szintek 2024 ből.... a gyenge outlook, és a negatív EPS...ezek így együtt... most azt mondom 5 felett nem mernék... ) :)  
Market cap ból is van egy minimál értékem:  legyen kerek: 1 Billion alatt sem merek semmihez sem nyúlni. 
Tényleg nem merek! :D 
FeherTibi 2025. 08. 18. 12:42
Wienerbergerrol mit gondoltok ?
Wizzairrol ?
simonzoli13 2025. 08. 18. 12:24
Előzmény: #9128  Zoltanovitsch
Szia. Hellofrescht mertél azóta venni?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 18. 09:37
Előzmény: #9127  thinkpositive
Igen olvastam! Sőt! János ebben a hozzászólásában nekem válaszol (csak nem jelölt meg, de én voltam a kérdező) :). Akkor ott a USA egészségbiztosítókról kérdeztem a CNC és UNH -ra voltam rágyorsulva (Vagyok még most is csak pénteken Warren Buffett elvitte a showt az UNH vásárlásával) Így azt egy picit el-ebb engedtem..és kitüntettem jobban figyelmemmel a másik nagy jelöltemet a NOVO-t na az meg ugye péntek este kapott jó hírt szóval az is elugrik épp :D ..most lesem épp merre árazzák) 
Igen amúgy elképesztő Novo mekkorát jött le 1000 körüli DKK ról 300 alá.. DE hatalmasat ment a fogyipiac miatt, tán már túl is húzták ott a csúcsnál... most tkp. az a hype az olvad le..?...főleg..? :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 18. 08:57
Puma sztem ma rásimul a 17 re eléri azt de alá érdemben tartósan MA nem megy. Alacsony forgalommal (Ha nagy hír nem lesz ma)  Ezt a napos gyertyákból olvastam ki... gyakorlok. :D  (Később mehet még még lejjebb sajnos de ha hiszünk a cégben lentebb vehetünk rá pl. duplával...már ha tudunk)
Sebaj ma NOVO lesz a fő műsorszám (már nekem biztosan) és kinn UNH. :D
Lesem még Pandorát Lulut Crox Hellofresh Zeiss...  
thinkpositive
thinkpositive 2025. 08. 17. 21:56
Előzmény: #9125  Zoltanovitsch
Ezt a hozzászólását is olvastad?
https://forum.portfolio.hu/prev/26797/9507807
Nekem továbbra sem. Nézem a havi chart-ot és azt látom rajta, hogy tavaly júliustól 5 olyan hónap volt aminél 12-24 eurós veszteséget szenvedett el, szépen lépcsőzetesen elosztva. Lehet, hogy megvolt az alja, de ha még egy hasonló lépcsőt megcsinál, az ~50 mínusz lesz. Erősen hangzik, de valószínűleg tavasszal sem gondolták sokan 80 felett, hogy nyárra felezni fog. Ettől még persze duplázhat is erről a szintről.
Fundát nem néztem.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 17. 17:20
Előzmény: #9123  thinkpositive
Köszönöm!!! Remek elemzés, hasznos infók! Felvettem a figyelőlistámra. :)))
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 17. 17:13
NOVO No srácok! Van tehát egy Novo Nordiskünk jó hírrel felárazva, USA ban premarketben +7% -al :) 
Ki mit vár hosszú rövid közép távon? Ti beszálltok? (Én nagyon vakarózok hogy venni kéne) 
János az ff-ban nemrég dicsérte a céget s én is így vélem igen jó lehet hosszúra. Kb úgy  mint az UNH egyetlen kereskedési nappal előtte. :) 
Ám nem biztos hogy lejjebb jön...azt nem tudom ez a hír mekkora lendületet ad, (%  ban ÉS időtávban) lehet csak rövidet akár mint Warren B. az UNH-nak? (Gyors felhúzás után kiszállnak)?  Vagy innentől long trend? Nemrég megvoltak az aljak? Mindkét cég hatalmas és igen erős leárazáson van túl!!! Novo 1033- -287
thinkpositive
thinkpositive 2025. 08. 17. 09:45
Előzmény: #9123  thinkpositive
Még annyit kiegészítésként, hogy a Q1-es jelentés (04.29) is jellegében nagyon hasonló volt, mégis a közzététel előtti ~8.5-ről 1 hónap alatt 11 fölé emelkedett.
Abban pedig csak megerősítették az év végi jelentésben írt várakozásokat, ami a mostaniban is csak pontosítva és nem rontva lett. Szóval a piac már lassan fél éve tisztában van az idei évi kilátásokkal, volt ideje beárazni.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 08. 17. 09:22
Előzmény: #9121  Zoltanovitsch
HelloFresh
Már részben megírtam mire láttam ezt a hozzászólásod. :) A vétellel kapcsolatban továbbra is bizonytalankodok, de szerintem Q3 jelentésig nem fog lemenni 4.x-ig, sőt még 5.x-ig sem.
Bővebben:
Kicsit jobban utánanéztem a cégnek és elég vegyes a kép. A csütörtöki zuhanás a kedvezőtlen jelentés miatt volt, amelyben csökkenő bevételről és gyenge év végi várakozásról számoltak be. Mindazonáltal EBITDA, margin és FCF téren növekedés jelentkezett az előző év azonos időszakához képest. Biztosan nem segített az sem, hogy az Amazon előző nap jelentette be a friss áru kiszállítást több amerikai városban, amiben év végéig még tovább akarnak terjeszkedni. Nem pont ugyanaz a termékkategória mint a HF-nél, de az USA-ban okozhat némi megrendelés kiesést.
https://www.aboutamazon.com/news/retail/grocery-delivery-amazon-same-day-store
A jelentésből kiderül, hogy érzékelik a problémát  és az elmúlt időszakban már komolyabb változtatásokat is bejelentettek/végrehajottak a vásárlók megtartása érdekében (nagyobb választék, jobb minőség, nagyobb adagok, loyalty program), amiknek belső mérések alapján már részben látszik is a hatása (javuló értékelések, csökkenő visszamondások), de még csak a folyamat elején tartanak.
A vásárlók véleménye (különböző fórumok alapján) szintén vegyes, vannak akik drágának, rossz minőségűnek, hosszabb távon unalmasnak és a kész étel rendeléshez képest kényelmetlenebbnek találják, mások viszont teljes elégedettségről számolnak be.
Összességében úgy érzem kicsit túl gyorsan nőttek túl nagyra és nem tudtak kellően jól skálázódni, mindeneesetre temetni sem kell még őket. Talán ezt támasztja alá, hogy 2011-től 2022-ig (2014 kivételével) minden évben új piacokon is megjelentek, 2022-től viszont nincs bővülés.
Az árfolyam a 4 évvel ATH-hoz képest több mint 90%-al csökkent. Csütörtökön és pénteken is csak 7.58/7.59-ig pattant vissza az addigi 7.14-es mélypontről. Pénteken tovább folytatta az esést és napi minimumon 6.94-en zárt. Ez már nagyon közel van az április 7-ei mélyponthoz (6.90), de még kicsit távolabb az egy évvel korábbitól (4.42). Potenciált látok benne, rövid távú korrekciót 8-8.5-ig valószínűsítek, de trendfordulót az idei évre még nem.
Az elemzői célárak valamelyest csökkentek a jelentés után, de még mindig 8-15,5 euró között vannak.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 17. 09:17
Előzmény: #9120  buythedip
Szép forgatókönyv! 80 alól én is örömmel dupláznék! :)))
73-75 nél van egy kis alj addig tán? ;) 
2022 ben 48 
Kovid alj: 24,22  na ezt azért nem hinném... :D 
Ködös funda: A funda ködös! :D vezérkar: kb: Nem tudjuk hogy a vámok hogy, így 2 forgatókövet dobunk ki jót rosszat. USA jól megy EU rosszul. Pénz van csökkennek a költségek 
„Mivel a vállalati árréscélok és a konszenzusos várakozások most már reálisabbak, a bevételek lefelé irányuló kockázatát is korlátozottabbnak látjuk” – tette hozzá az RBC.
Ez alapján Zoltanovitsch elemző úgy gondolja lehet még lefelé momentum de nem sok, be(le)árazás után tán 70-80 felé megállapodhat,  így egyezést vél felfedezni Dip Kollégával. :))) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 17. 08:31
Előzmény: #9111  thinkpositive
Hellofresh Őszintén? Én sem merem venni! :D 
Külföldi CBA, és vagy kajaküldős dobozolós cég. 
Gyertyák (napos) alapján sztem még: "megyen már az lefeeeele"! :D 
Dip kolléga a gyertyamágus amúgy én csak ezt sejtem. 
Botrányos EPS zuhanás... s mivan ha ez ?trend"? Csökkenő bevételek vajon?  Kövi negyed éves jelentésnél tovább zuhan? (Puma mikor vettük 3 x ekkora volt Market cap alapján és nem volt sejtésünk hogy mínuszos eps lesz) 
Szóval ez nekem riszkisebb mint a Puma volt tavasszal. :) 
4,42 nél van egy alj tav közepéről. A fölé vételt én semmiképp sem tennék. :) (Azért vagyok "szigorú" mert ismeretlen kicsi cap és eps merre? így rizikósnak látom) Franc egye meg Novo-t kéne megcsípni! :D 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek