Igazad van! Nem a Totalkáron, de megtaláltam a cikket melyre hívatkoztál. Valóban az általad írt adatokat tartalmazza. Jogos, hogy betojtál! - Igaz a végére az volt írva, hogy az AL által írtakban előfordulhatnak hibák! Ebben tehát még bízhatunk! Hajrá Porsche és az összes európai autós!
Így van, ahogy írod. Trump előzetes fenyegetőzéséhez képest siker csupán. A német iparosok pedig katasztrófának nevezték. Szerintem az EU nem fog annyi tőkét kivinni az USA-ba és annyi fegyvert sem fognak vásárolni. Lesz még ebből az EU-ban belső konfliktus.
én azt nem értem, hogy ez a vám alku miért lenne nagy durranás? Eddig 0% volt a vám, most 15%. egyértelműen drágulnak az autók. Ha nem, akkor a nyereség lesz kisebb. Ráadásul az acél és alumínium termékeken még ott figyel az 50%-os vám. Aki akart, sztem már március-áprilisban bevásárolt EU-s autóból, ez látszik is az értékesítési számokból. Amcsi piacon csökken az értékesítés, kínai piacon csökken az értékesítés és egyelőre egyáltalán nem látszik, hogy mikor tudna megtörni a negatív trend a legtöbb gyártó esetében. Vagy lehet én hagytam vmit figyelmen kívül... :)
Ez a vám egyezség úgy tűnik eddig nem okozott nagy durranást a jármű gyártóknál! - Kivéve persze a KTM-et, mely repülő rajtot vett. Jelenleg több mint 8% emelkedés!
Akkor nem tudom, hogy milyen 2. negyedéves jelentés tartalmáról olvastam, így pl.,hogy földbe állt a Porsche nyeresége stb, 91 százalékkal csökkent az üzemi eredmény. Majdnem meghaltam éjjel, borozok éppen éhgyomorra.. Ja, hajrá Porsche!!!
Én nem csinálok ilyesmit, de talán egyesek pont azért, mert annonimitást élvez minden fórumozó. El tudom képzelni, hogy aki bizonytalan, tájékozatlan úgy próbál itt hitelesnek tűnni, hogy azt írja sok részvényben, nagy pénzzel érdekelt. De megbántani senkit nem akarok! (Sportfogadási fórumokon is gyakran előfordul, hogy délelőtt beírják a tippjeiket, lemegy az esemény, tök bukó. Egy óra múlva pedig irkálják mennyit nyertek. Ha rákérdezel pedig megírják, hogy még utána hányféle tippet játszottak ami bejött. Nekem az ilyesmi nehezen hihető.)
Régen ők egyébként nagyon jók voltak a konkurenciaharcban (már amennyire ez felhasználóként pozitívan értékelhető…). Akit nem tudtak állhatatos munkával és nagyon kedvező árakkal(!) lenyomni (ld. QuarkXPress), azt egyszerűen einstandolták (ld. Macromedia).
jó kérdés :))) az általam említett elemzői vélemény július 2. Ha megnézem, hogy 40 elemzőből 6 strong buy, 21 buy, 11 tartás, 2 alulsúly, akkor a mérleg egész jó! :)
Nordex Várakozáson felül jelentett. Szinte minden mutatóban jó vagy annál is jobb számokkal. "Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization (EBITDA) for the second quarter of 2025 substantially increased by around 64.3 percent to EUR 108.2 million (Q2/2024: EUR 65.8 million) with an improved EBITDA margin of 5.8 percent (Q2/2024: 3.5 percent)." https://www.nordex-online.com/en/2025/07/nordex-group-pushes-ahead-in-q2-2025-with-sustained-momentum-higher-profitability-strong-order-growth-and-solid-positive-free-cash-flow/ Az imént viszont 21.8-on eladtam az összeset. Február végén vettem 2 részletben 11.85-ös átlaggal, így ez 5 hónap alatt 84% lett. Első Xetra részvényem volt, remélem ez jó ómen a többire nézve is. Egy dolgot sajnálok, hogy a tervezett mennyiségnek csak kevesebb mint a felét vettem meg. Tőke átcsoportosítás miatt nem tudtam előbb, 12 felett pedig már nem mertem belenyúlni. Továbbra is ígéretesnek tartom a céget, de - az elmúlt időszakban nagyjából havonta váltották egymást az emelkedő és csökkenő időszakok és most már 1 hónapja emelkedik: https://invst.ly/1bkpfp - az elemzői várakozások tavasz óta a 19-22-es sávban mozogtak, mostanában picit talán emelkedtek, de 23 feletti célárat még nem láttam - kicsit zavar már az általános eufória és bizonyos pozíciókat érdemesnek tartok zárni - 20 éve érvényben van egy háromszög alakzat, aminek csúcspontjai óramű pontossággal követték egymást (8,6,4 évente) lehet, hogy épp most tör majd ki belőle, de a fentiek miatt nem gondolom, ugyanakkor azt is nehezen tudom most elképzelni, hogy az alsó trendvonal közelébe ismét visszanézzen: https://invst.ly/1bkpuy A napokban 22.5 fölé már szerintem nem megy, augusztus végéig viszont 19 körülre várom, de hogy ott mit csinálnék még nem tudom.
Anonim fórumon szerinted van ilyesminek értelme? Persze, én is el tudom képzelni, hogy van, aki vetít (illetve néha elég egyértelmű néhányaknál), de soha nem értettem, hogy mi értelme az ilyesminek. Hogy mást ne mondjak, itt nem fog vele becsajozni. :D
Szerintem a kommentjeiben gyakran van ellentmondás és csúsztatás. Persze mindenki azt hantál itt amit akar! Lehet csupán kíváncsi és - ahogy mondani szokták - ki akarja ugrani a nyulat a bokorból. Úgy akar információhoz jutni, hogy elhiteti van részvénye, érdekelt a történésekben. Persze ez csak az én feltételezésem.
Eurós részvények vitasarok