Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LG7 2025. 07. 17. 20:44
Előzmény: #8557  stansmith
Köszönöm a tartalmas hozzászólást! ✌️
1, ha jól tudom, azért a VW mégis inkább a "nép autó" kategória. Eladásai főleg onnan jönnek. Pl. Ha a Lamborghinit kivennek és tőzsdére dobnák, azonnal vennék Lambo részvényeket.
2, Ferrari pe mutatója historikusan is magasabb, mint a többieké. Tőlük folyamatosan növekedést várnak és mivel évről évre sikerül egyre több autót eladni, addig ezzel nem is lesz gond.
3,ez hasznos infó volt, annyira nincsenek a radaromon.
4, igen, ha az összes közül kellene választanom, akkor BMW lenne az. Ha visszajönne a 76-78as támaszhoz, akkor a piaci helyzet függvényében lehet elkezdem beszélgetni.
✌️
LG7 2025. 07. 17. 20:35
Előzmény: #8555  Törölt felhasználó
Félreértés elkerülése végett nem veszekedni akarok/akartam. Nyilván mindenki úgy fektet be, ahogy szeretne és amiben hisz. Ha működik a saját stratégiája, akkor nyilván csinálja is tovább.
Én szimplán szeretek eszmét cserélni, információt gyűjteni, hátha kapok olyan nézetet, amit addig vagy nem tudtam vagy másképpen gondoltam.
Talán abban egyetértesz velem,hogy vannak olyan stratégiák is, amik viszont hosszútávon már többször is bizonyították, hogy hatékonyak. Én speciel az osztalék fizető value strategiát alkalmazok, megfűszerezve egy kis növekedési sroryval.Előbibbe az autósok nem férnek bele.
A velük kapcsolatos kérdésem is szimplán arra irányult, hogy itt a fórumon többen is hosszútávra veszik, vették Már három hónapja is. És kb ugyanott tartanak vagy még rosszabbul is egy bull piacon.
Gondoltam hátha kapok olyan infót velük kapcsolatban, amire én nem gondoltam. 
Peace✌️
oldrider 2025. 07. 17. 19:58
Előzmény: #8548  nyuszibroker
Nekem saját tapasztalat, hogy nem ez a topik, nem a fórum, nem a tudományos ekemzők, nem a FED elnöke, hanem a feleségem mondja meg a tutit. Rá kell hallgatnom a továbbiakban!
stansmith
stansmith 2025. 07. 17. 17:02
Előzmény: #8554  LG7
Érdekes az elgondolásod, és az alábbiakat úgy írom, hogy tudom, mindez csak egy vélemény, illetve részben nem is vitatja, hanem csak árnyalja, amiket mondtál: 
1. A VW (és “társmárkái”) is részben prémium/luxus kategóriába esnek.
2. Véleményem szerint(!) a 400-as szinten is elég magas lehetett a p/e-je a Ferrarinak. Bár pont egy erőteljes bővülés esetén ennek azért kisebb a jelentősége.
3. A dohányipari cégekben az az érdekes (nagy általánosságban), hogy sokszor nem is bővülnek, egyre nagyobb adóterhekkel - és egyéb szívatásokkal (ld. okádék csomagolás) - sújtják őket, egyesek ennek ellenére mégis egyre nagyobb profitot tudnak összehozni cigiszálra vetítve. Régebben több céget is tartottam emiatt, mert nagyon szépen hozták az osztalékokat, de ma már csak Altriám és PM-em van, mert olyan nagy a kampány a dohányzással szemben, hogy kérdésesek a hosszú távú kilátásaik (annak ellenére, hogy a Kitava-tanulmány közel negyven éve bebizonyította, hogy messze nem a dohányzás a legfőbb kockázat a civilizációs betegségek tekintetében). 
4. A BMW-ről mi a véleményed? Ott azért több pozitív paraméter megvan az általad írtak közül, plusz alacsony p/e, osztalékfizetési hajlam, stb. 
Törölt felhasználó 2025. 07. 17. 16:32
de az oké, hogy nem látsz benne fantáziát, mindenkinek más módszer jön be.
Törölt felhasználó 2025. 07. 17. 16:28
nincs összefüggés a stratégia működőképessége, illetve aközött, hogy valaki nézőpontja szerint valamire feltétlen szükség van-e, vagy nincs.
LG7 2025. 07. 17. 15:36
Előzmény: #8551  Törölt felhasználó
Ezzel is egyet tudnék érteni, viszont az autóipar nem egy olyan iparág, amire a világnak feltétlenül szüksége van.(közmű, gyógyszer, pénzügy, olaj, napi fogyasztási cikkek - ezek azok).
 Kínában gomba módra szaporodnak az autóipari cégek, ergo a konkurencia egyre nagyobb. És akkor itt válaszolnék stansmith kolléga kérdésére is. Egyedül a prémium vagy inkább luxus kategóriás autós cégek, amik véleményem szerint jó befektetés lehet. Ferrarit nem most vennék, pár hónapja 400 alatt lehetett venni, nekem már évek óta van. Majd a következő korrekciós fázisban lehet beszállni. Évente elad kb 11-12e autót és évről évre egyre többet. Nem nagy számok ezek, de a Ferrari ezzel évről évre rekordokat dönt. Státusz szimbólum?Igen. Veszik válságban is?Veszik. Recesszióban melyik európai autós cég fog ezen kívül száguldozni? Felefelé egyik se, lefelé igen.
Szintén stansmith: olajra mindig szükség lesz (ameddig el nem fogy :)), erre épül jelenleg a világ. jó osztalék fizetők. Én személy szerint előbb ücsörgök egy olajipari cégben, mint egy autósban. Dohányipari cégeknek is elég erős a lobbijuk és az emberekre gyakorolt függőségi vágya.
Törölt felhasználó 2025. 07. 17. 14:57
Előzmény: #8552  stansmith
Igen
stansmith
stansmith 2025. 07. 17. 14:55
Előzmény: #8551  Törölt felhasználó
Illetve vannak olyan szektorok, amik ma egyszerűen “nem píszík”, holott hozzák a szép számokat (persze nem mindenki…). Az autóipar mellett ilyen pl. az olajszektor és a dohányáru is. 
Törölt felhasználó 2025. 07. 17. 14:50
Előzmény: #8549  LG7
Amikor valaminek mindenki a halálát látja, akkor az adott eszköz árát irreális mélységekbe hajlamosak lenyomni. Ilyenkor, pl. az én stratégiám szerint, érdemes befektetni. Amikor az iparág elkezd életjelet mutatni (ha elkezd), az végül jelentős árfolyam emelkedéshez vezet. Nem való mindenkinek, én a magam részéről szeretek ezzel foglalkozni.
stansmith
stansmith 2025. 07. 17. 14:31
Előzmény: #8549  LG7
Te mit látsz a Ferrariban? Csak mert a p/e-je cca. tízszerese, mint a VW-é. 
LG7 2025. 07. 17. 14:24
Előzmény: #8547  buythedip
világos, ezt én is így gondolom. Pont ezért nem látom értelmét befektetni akármelyikbe is (kivéve a Ferrarit) várva a csodát, bár ezt kb 3 hónapja is leírtam ide. Csak kíváncsi vagyok/voltam, hátha vkinek van olyan nézőpontja, ami elgondolkodtat rajtuk. peace
nyuszibroker 2025. 07. 17. 14:02
Előzmény: #8545  oldrider
😀. végülis amerika legelső emberének, is az asszonya mondja meg a tutit... (na meg a miénknek is..)
buythedip 2025. 07. 17. 13:59
Előzmény: #8546  LG7
Az eruópai autógyártók egymást fogják gyilkolni a piacért, és nem tudjuk, ki fog nyerni közülük.
A beszállítók viszont jól ellesznek.
Ezt nem én mondom, hanem a chartok.
LG7 2025. 07. 17. 13:09
Sziasztok! Kis szünet után újra itt :) Látom a főbb csapás irány a fórumon még mindig a Vonovia és az autósok...Az autós fanoktól kérdezem, ti miben látjátok az autós cégek felemelkedésének esélyét, hogy ennyire bíztok benne?
oldrider 2025. 07. 17. 12:29
Előzmény: #8541  nyuszibroker
Igaza volt a nejemnek, mikor azt mondta tegnap a Renault vételi szándékomra: ha nem kapsz ma, akkor majd veszel holnap olcsóbban. Persze kaptam tegnap 34-en és ma valóban olcsóbb. Lehet rá kellene hallgatnom máskor is? Más! A Vonovia eldönthetné már mit akar! 
banderasz77 2025. 07. 17. 11:58
Előzmény: #8543  simonzoli13
Na az nagyon nem esne már jól.
Eddig -10%-on vagyok.
simonzoli13 2025. 07. 17. 11:22
Mi lesz majd,ha a Volkswagen jelent majd, az is 20 százalék mínuszban lesz?
banderasz77 2025. 07. 17. 10:00
Előzmény: #8541  nyuszibroker
Tegnap durván -18%. Ma -1%. Nyugi, ez nagyon jó eddig. 
nyuszibroker 2025. 07. 17. 09:45
Előzmény: #8531  oldrider
Pattanik ez, csak rossz irányba.. 😵‍💫.
Én is vettem tegnap 34en... 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek