Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip 2025. 05. 05. 09:16
Előzmény: #7098  Benzedrine
Elég kövér a mai osztalék. Aki az április elejei esést megvette, 36-37 körül, az feljebb van 6 euroval és ma még kap 2.25-öt.
Benzedrine
Benzedrine 2025. 05. 05. 09:03
Eckert & Ziegler AG-t kicsit korán vettem de már pluszos, remélem megint kimegy 120-ra pár éven belül.
Benzedrine
Benzedrine 2025. 05. 05. 08:54
Előzmény: #7096  buythedip
BASF 15 évig tartva mindig jó befektetés volt, talán most is.
oldrider 2025. 05. 05. 08:27
Előzmény: #7094  buythedip
Én sem szidtam, csak kifejeztem az elégedetlenségemet a közelmúltbeli árfolyamával. Én józan parasz ésszel látom a tőzsdét, illetve a részvényeket, bár nem vagyok paraszt. Nekem tök mindegy, hogy korrekció vagy akármivel magyarázza bárki az esést. A tény a lényeg, ez pedig az volt a Vonoviánál, hogy amit több mint 20ezer Euróért vettem, az napokon belül jelentős veszteséget produkált. Hogy mi lesz ezután, azt lehet tippelni, találgatni, de amikor nyereségbe fordultam dobtam és tőlem írhat itt báki bármilyen német meg akármilyen cikkeket meg célárakat.
buythedip 2025. 05. 05. 08:10
BASF ma osztaléknap van
Jaguar-Land Rover újraindította a szállítást USÁba.
buythedip 2025. 05. 05. 08:04
Ma: Audi
Kedd: Ferrari, Continental, Raiffeisen, Piraeus, Hugo Boss
Szerda: Novo Nordisk, BMW, Vonovia
Csütörtök: Infineion, Rheinmetall, Siemens Energy, Henkel
Péntek: Commerzbank
buythedip 2025. 05. 05. 07:54
Előzmény: #7091  oldrider
Én nem azt mondtam, hogy pár hét alatt +50% lesz, és nekem nincs is.
Azt mondtam, hogy a valódi potenciál szerintem nem a javuló fundamentumokban van, hanem a menekülő funkcióban. Jóval a fair érték fölé hajthatják az árfolyamot, de ez sok más hasonló cégre is igaz, szerintem a Vodafone-ra is.
Lehet hogy ehhez kell pár hónap vagy év, de addig is osztalékfizető.
buythedip 2025. 05. 05. 07:52
Előzmény: #7092  Zoltanovitsch
Csak annyit akartam mondani, hogy vagy 130, vagy bíztató Q2 jelentés. A kettő együtt nem fog megtörténni.
Valid stratégia a 130-as támaszt várni (mert ebből az is következik, mit csinálsz, ha tévedtél.)
Valid a 150es dupla aljat is várni (ugyanezért)
És javuló Q2 jelentésre venni is lehet jó ötlet, csak akkor feljebb lesz jóval.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 05. 04. 22:46
Előzmény: #7088  buythedip
Kering
Ó Dip Kolléga így emlékszel? :)))
Nos bevallom a 150 es állításomra már csak haloványan emlékszem deee a 130 asra teljesen. (látom a mappámban a 126 os számot sztem a 2014-16 os évek aljai lehetnek ott. Azért írhattam 130 at. :) S mikor tervezek venni? Ha nagyon egyszerűen fogalmaznék 130 alatt. (tehát felette továbbra sem! :) Kicsit jobban kibontva...hmmm.... tulképp NEM tervezek itt sem MINDEN-ÁRON vásárolni...tehát ha 200 akkor elment a hajó nélkülem. :) Semmi baj szimplán lemaradtam. Valami ilyesfajta rácuppanás és belémvésődés miatt vehettem első nem magyar rv.-emet. USA Merck és jól bele is nyúltam a hulló késbe. #Đ  Tehát FOMO kill és ülés a kézen. Nem csavarodhatok rá egy rv.-re csak mert kiszemeltem. :) Szerintem meg kell tanulni (ezt csak magamra értem..bárki bárhogy is csinálhatja) ELENGEDNI egy rv.-t! :))) Egyszer korábban írtam egy rettentő unalmas hsz-t itt hogyan vannak nekem a target szintek-hogyan fordulok rá egy rv.-re.  :D először csárt. Az az első szűrő. Ha nagy lejtmeneketet látok felfigyelek. De még csak a csártra. Nézem a régi historikus szinteket... hol lehetnek a nagy történelmi támaszok. Ha továbbra is ígéretes akkor "követni kezdem" napi heti szinten rákukk.  Ha még most is ütik köv. szint: elkezdek olvasni a szektorról és a cégről kilátások SWOT analízis v hasonlók cég számai-de ebben még rettentő béna vagyok. :D  Ezek megerősíthetik v feladhatják a vételi szándékom és vételi szintjeim. (hanyagul jegyzetelek magamnak). (S aztán belenyúlok ilyenekbe is mint Puma. :D 2 hatalmas gyomros úúúdejó vagyok...vétel 22 nél  aztán jön Trump  és majdnem 18. Köszi! #D )
 Szal Kering? Nem tartok még azon a szinten h mélyen olvasom a divat szektort céget, de picit azért néha.. jajj béna az új tervező...vagy a régi? :D  Zavar a nem kellően alacsony P/E. Elemzői célárak nem magasak az ajánlást most néztem: 2 buy 5 sell 18 hold. EZ nálam a várakozás mintázata... még NE! S ha elment akkor elment. (sztem előbb fogok Nike ot venni mint Keringet...de az is lehet h egyiket sem! :D  NIKE nál is várakozást jegyzeteltem magamnak) 
oldrider 2025. 05. 04. 20:54
Előzmény: #7089  buythedip
Megértettem! Ti másképpen látjátok, optimistábban mint én. Én is vettem, (nem is kis összegért).  Utána eladtam. Aztán megint vettem magasabb áron, de már lényegesen kevesebbet. Ezt is szeretném eladni, de nem évek múlva. Senkit  nem beszélnék le ha venni akar, de én nem látok benne akkora potenciált mint Todi vagy Te. Van sok részvény, én másban jobb lehetőséget látok, de nyilván tévedhetek.
todi 2025. 05. 04. 20:19
Előzmény: #7089  buythedip
Ez így igaz ahogy leírtad viszont a jelen helyzetben kiegészíteném 2 dologgal:
A tervezett német költekezésből egy rész az ingatlanfejlesztéseknél (építés, klímahatékonyság növelés stb.) fog kikötni. Hogy mekkora ez az összeg és ebből a Vonovia mennyit tud profitálni még nem ismert. A szerdai jelentés után erre is várják a cégtől a válaszokat a befektetők.
A másik az ingatlan értékeltség. Az elmúlt 3 évben tavaly őszig estek az ingatlanárak. Nagyrészt ez ütötte meg a Vonovia árfolyamát.
Tavaly ősz óta viszont fordulni látszik a trend és mind a szakértők mind a német statisztikai hivatal az ingatlanok drágulásával számolnak.
Ha nő az ingatlanvagyon értéke akkor az adósságmutatók is javulnak (LTV, Net Debt/Ebitda, ICR) és változatlan P/TBV mellett az árfolyam is emelkedhet.
buythedip 2025. 05. 04. 20:00
Előzmény: #7078  oldrider
Todi leírta szépen, de más megvilágításba helyezem.
A cégérték ingatlanokban van, persze van adósság is.
A bevétel a bérleti díj, ami nagy kilengéseket nem produkál.
Nagy növekedés nincs ebben a szektorban.
Mi kell egy +50% ralihoz?
+50% bevételnövekedés egy év alatt? Biztos emelkedne tőle, de ez aligha valószínű ebben az iparágban
+50% profitnövekedés? Szintén
Azonban ha hosszú időn át egyre romlanak a gazdasági kilátások, akkor a bérleti díjból származó fix bevétel felértékelődik. Hasonlóan, mint egy államkötvénynél. A 2009-es válságban az amerikai államkötvényhozamok tizedszázalékra estek, mert már az is jó volt a befektetőknek.
Ilyenkor ha sok pénz ömlik ebbe az irányba, maga a kötvény ára emelkedik.
Ezek a defenzív részvények is hasonlóak. Nem fog felrobbanni a bevétel vagy a nyereség, de ha rosszul alakulnak a dolgok, egyrészt csökkennek a költségeik, mert esnek a kamatok, másrészt sok pénz nyomulhat ebbe az irányba, erre ráugranak daytraderek, swing traderek, algoritmusok is majd, megégett shortosok is jelentkeznek vevőnek, stb.
buythedip 2025. 05. 04. 19:49
Előzmény: #7079  Zoltanovitsch
Keringre azt mondtad, 150 felett nem vennél, utána azt, hogy 130 felett (ami érthető, mert utána kicsit csúnyábban nézett ki a piac.)
Végül 149.78-ról 22%-ot ralizott.
Persze visszaeshet 150-re, 130ra is, miért ne?
Viszont ha a Q2 jelentéskor a management és az elemzők növekedési várakozásokat kommunikál, nem 130 lesz, hanem 200 felett.
Mikor tervezel venni?
oldrider 2025. 05. 04. 06:58
Előzmény: #7086  todi
Akkor az esés oka egyszersmind tisztázódott: korrekció. Kérdés maradt viszont, hogy az emelkedő trend folytatódik-e? Vagy netán egy bizonyos szintnél (mondjuk 32 körül) oldalazni kezd és az meddig tart majd? Annál is inkább benne van ez az eshetőség, mert a defenzívnek mondott részvényekre nem jellemző a nagy volatilitás.  Az orosz-ukrán helyzet alakulása, Kína-EU viszonya, az USA-nak gyakorlatilag csaknem a fél világgal szembeni gazdasági, geopolitikai hegemón törekvései nem a tőzsdei csúcsok közeljövőbeni megdőlését vetítik előre.
todi 2025. 05. 03. 22:10
Előzmény: #7085  oldrider
Még egyszer aztán többször nem próbálkozom: KORREKCIÓ!!!!!!
oldrider 2025. 05. 03. 22:08
Előzmény: #7084  todi
Akkor viszont nem értem azt a befektetői attitűdöt, hogy 34 Euróról le kellett mennie 24-re. Márpedig lement, de most amikor nem túl rózsás a német - sőt a világ - gazdaság, akkor döbbennek rá az emberek, hogy Vonoviát kell venni. Én mondjuk vettem, de csak pár Euró emelkedést vizionálok benne.
todi 2025. 05. 03. 21:53
Előzmény: #7082  oldrider
A Vonovia lakásokért konkrétan sorban állnak. Egyrészt nagyon frekventált helyeken vannak másrészt míg az átlag német bérleti díj 12€/nm felett van addig a Vonovia bérleti díja 8€. Több mint 50% a különbség. A kihasználtság 98%-os. A 2% a ki-be költözés miatt illtve a felújítások miatt van.
Úgyhogy az üres lakások egészen biztosan nem fenyegetik a Vonoviát.
MxSS 2025. 05. 03. 21:31
Helló Mindenkinek !
Tud valaki segíteni hogy a német részvények után levont 29% német adót hogyan kell visszaigényelni.
Tbsz számláról is levonják. Az tudom hogy német adóhivatal stb.. De ha valaki jártas ebben és már csinálta nagyon megköszönném...
Kérném a segítségét.
oldrider 2025. 05. 03. 21:08
Előzmény: #7081  todi
Tisztelettel vagyok irántad a tudásod miatt, köszönetet érdemelsz alaposságod és jóindulatod miatt, hogy megosztod az ismereteidet és a segítőkészségeddel már többször pénzhez juttattál. A Vonoviával kapcsolatban nem értek veled egyet abban, hogy független a vámoktól. A német autóiparban rengeteg külföldit foglalkoztatnak akik a Vonovia lakásait bérlik. Ezeket az embereket, családokat kénytelenek lesznek lapátra tenni, új bérlőket kell keresniük, ha a keresletcsökkenés folytatódik. De a német emberek jelentős része sem tud majd magas bérleti díjakat fizetni, netán lakást vásárolni. Szerintem nem most fog eljönni az ingatlanos cégek fénykora. Charttechnikáról az a véleményem, hogy vagy bejön vagy nem. A mostani zűrzavarban BASF, Bayer, Thyssen, Siemens, Rheinmetáll chartjai vajon mit mutatnak? Hihetünk nekik, amikor egyik nap 5-6 százalék le, 3-4 nap múlva  pedig 8-14 százalék fel? Vonoviát és még sok mást azért veszek, hogy többért eladjam. Sokszor van, hogy miután eladok valamit, később magasabb áron újra veszek. Aztán megint eladom, lehetőleg többért mint vettem. 
todi 2025. 05. 03. 20:29
Előzmény: #7078  oldrider
Hogy miért defenziv a Vonovia? Mert a bevétele független a vàmoktól és Trump egyéb baromságaitól.
Gyakorlatilag stabilan termeli a cashflowt mert lakni mindig kell valahol bármi is van.
Miért nézett le 24-ig? Már többször is elmondtam: mert korrigálta a 15-től 34-ig tartó másfél évig tartó emelkedést. De ha nekem nem hiszel akkor kérdezz meg bárkit aki ért a TA-hoz.
És, hogy létezik a charttechnika arra a legjobb bizonyíték a tegnap feltett Vonovia chartom: mit ad isten? Pont ott és akkor lép ki az árfolyam a korrekciós csatornából és lép be az emelkedő csatornába ahol a piros és a lila vonal keresztezi egymást. Nem előbb nem később.
Egy kérdés: ha ennyire szidod a Vonoviát akkor miért veszed meg mindig? A múltkor nyerőben kiszálltál belőle aztán drágábban visszavetted. Miért?
Ha nem tetszik akkor el kell adni és el kell felejteni.
Ilyen egyszerű.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek