15.27 volt 2023 márciusban, de eddig nem fog lemenni szerintem. A kamatok meg fognak nyugodni. Szerintem kicsivel 24 alatt áll meg, de újabban nem veszem meg az eséseket azonnal, hanem megnézem, hogy viselkedik az árfolyam, és főleg a forgalmat.
Örülök, hogy jól jártál! Arra szerintem senki nem számított, hogy jónéhány €urós részvény pár nap alatt 30% +! Én is részese lehettem volna, de 0-3 % körüli nyerővel kiszálltam! Legalább nem buktam! Ez is siker, a felkészültségemhez képest! További sikereket kívánok!
Itt nem érdemes támaszról beszélni. Jelenleg a shortosok ráugrottak a szentimentre és nyomják lefele az immo cégeket. Tegnap az átlagos 5x volt a forgalom. Ma is már a napi átlag 2,5x. Gyakorlatilag a szentiment az egész német piacot autóstul lufthansástól eufórikus növekedésbe rakta az immo cégek pedig a feketebárányok. De aki mostanában száll be annak ez a jó. Ugyanis előbb-utóbb jön a kijózanodás és hirtelen mindenki ráébred, hogy mitől nő egy cég értéke 1 nap alatt 10%-ot ha a marzs az elvárt felére zuhant? Másrészt mitől csökken egy cég értéke 3 nap alatt 15%-kal ha növekszik, stabilan termeli a cashflowt és az ingatlanportfólió értéke is nő? Én úgy teszem fel a kérdést magamnak, hogy olyan céget akarok venni amibe már minden jót beáraztak még olyat is ami nincs vagy pedig olyat amibe már minden rosszat beáraztak olyat is ami nincs.
Abban az időszakban benne voltam Vonoviában 20-ról indulva le 15,3-ig majd onnan fel. Más helyzet volt. Egyrészt kissé rázós volt a refinanszírozás másrészt erősen esni kezdtek az ingatlan árak és ez csökkentette a Vonovia portfólió értékét. Azóta visszavettek az új beruházásokból és a portfólióból is elkezdték értékesíteni a sallangot így pénzügyileg stabilizálták a céget és a mérleg alapú növekedésről elkezdtek váltani (felújítás, energiahatékonyság növelés stb.) erre utalt tegnap a GS elemzője is, hogy ebből lehet plusz értéket kreálni.
Eurós részvények vitasarok