És, hogy teljes legyen a kép, a Nestle-t 8% minuszban eladtam a napokban és átallokáltam a beszakadó Wizzair-be 12-n, így lejjebb tolva a korábbi 13.3-as Wizzair átlagomat (Wizzair szerintem hosszú távon lesz jó, következő fél évben szenvedés lesz...)
Összefoglalom, hogy alakult az állampapír pénzek átcsoportosítása. A januárban lejáró PMÁP-okat még Q4-ben, legnagyobb részét novemberben eladtam és ment a BUX-ba, hogy megelőzzem az általam várt nagy Q1-es rally-t. Ez jó döntésnek bizonyult, azóta több papír is jelentésen emelkedett. Q4-ben vettem még PKO-t és PEKAO-t, két lengyel bankot. Aztán elkezdtem a februárban lejáró papírok egy részét átforgatni, azért írom, hogy csak egy részét, mivel ezt már külföldre szánom, itt kevésbé volt fontos, hogy megelőzzem a rohamot. ÉV legelső napjaiban vettem Piraeus bankot, majd Eurobankot és National Bank of Greece-t a görög piacon. A Piraeus bankban szerintem még brutális potenciál van. Szerettem volna lengyel ETF-et venni, de mivel IBKR-en nem tudtam, végül megvettem az index legnagyobb tagjait egyedi részvényként, így a fenti 2 bank mellé vettem még Orlent, PZU-t és Aliort. LPP-t és a Dino Polska-t is néztem (jelentés szintig), de ott egyelőre inkább a nem vétel mellett döntöttem. Még 3-5 további egyedi részvényt keresek, ahova februárban fogok átallokálni (Mo-n kivül, BUX kitettségemet már nem emelem tovább).
Az autós és divat cégeknél a fundamentumokat valamennyire ismerni kell, lásd Puma. Lehet, hogy feltámad az autóipar, és a luxusmárkák, és dupláznak átlagban a részvények, de aki olyan márkát vesz, ami kimegy a divatból, az rosszul járhat eközben.
Köszönjük nagyon a rendszeres heti összefoglalót buythedip kollégának!!! :)))) (S igen! Az én szerelem autós részvényeimről lemaradtam VW, MBG, BMW, most nem mernék venni...strukturális profitábilis jövőkép érdemben nem változott nagyot sztem, s EHHEZ képest most szerintem is túlfutottak picit (vélelmezem: csökken a profit nő a risk -számomra) korrekció ha lesz beszálló lejjebb meglátom érdemes -e közép és hosszú távon beszállni). Aston Martin nálam a Wizz féle sávos YOLO tréd -( sávozó mínuszos cégek)!!! S szerelemből tudom h nem veszünk céget deee Ferrari... 400 felé lehet beleveszek csak az íze kedvéért (Érdekes és elképesztő a chart hasonlósága a HUF romlása USD, EUR ellenében-hez) Majdnem azonos szinteken venném a Ferrarit ahol a Forintot adnám!!!! :D
Luxi: Az LVMH nak van még kellemes buy -sell ratio ja de azt most túlhúzták (Így közel van az elemzői célárakhoz) sztem mert egy szektortárs jót jelentett - s emiatt éledni vélik a kínai luxi piacot, de most az LVMH asszem szerényebbet jelentett, így most lefelé... én 600 felett nem merem venni 550 felé figyelni kezdem... (Nekem szimpik a giga cégek ...nem vagyok egy YOLO tréder pláne nagyon kezdőként félek...) :D
Kering-et még nem tudtam megfejteni.... (Így csak érdekességként írom s csak pislogok mi lehet)?? nagyot ment lefelé és mégis a célárak felett van és sok a sell ajánlás (Elemzői és nem tech sell szignálok) de a mutató pluszban vannak, P/E nem tűnik nagynak, a "Gross Profit Margin" nagyon kellemes...bármit is jelentsen ez a szó...de zölddel írják az investingen így csakis jó lehet..:))) Lehet a nagyon régi 130 körüli támasz -ellenállás zóna felé van még az útja lefelé...gondolják tán az elemzők???
Én most a Pumát lesem...40 fölött járt nemrég, ma szállt el a 31 es támasz (már ha az támasz volt) :D (Amúgy ne hallgass(atok) rám kezdő vagyok nagyon... most lőném el életemben az első kis dolla , eurós lőszerét külföldi részvényekre) Merck -et is lesem még lefelé tart.... várok rá 140 felett nem venném...alá érve tágulni fog a pupillám :D Sartorius-t is 200 alatt már körbeszaglásznám...(Most 280 körül semmiképp) Novo Nordisk nemrég 550 en pattant most épp felfelé irány...de nagyobb tf -en lefelé trendet látok s 500 felé támaszt sejtek... így Ha alá néz v közeledik arrafelé lehet erre (is)? célzok majd... (Ezek vannak most épp a közvetlen célkeresztemben.... fundás sztorikat is gyűjtöm de amit látok ezen cégeknek kellemes elemzői célár konszenzusaik ÉS jó vételi ajánlás- arányaik (Sok buy 1-2 sell-el szemben közepes v kevés hold) vannak). A listám bármikor bővülhet! :)))
Heti-havi gyertyák elkészültek. Csúnya gyertyák: -SMA Solar, heti is csúnya, havi is, bár nem törte le az előző havi mélypontot -Diageo, ennek ellenére venném ha osztalékfizetőt keresnék Szép gyertyák: -Bayer, de közel már az ellenállás, a 24.6-25 sáv, ami támasz volt -Polytec, fülescsészézik, de a forgalom gyenge a zöld napokon. Az 50 napos mozgót visszatesztelte felülről és elrugaszkodott -UBM Development, ez a legutóbbi vételem, a forgalom itt sem erősíti meg az emelkedést -Raiffeisen, de belevenni más késő szerintem -Voeslapine, de itt már nem vennék, korrekciót várnék 18.5-19.4 közt adnék hozzá -OMV, egy háromszögben van, jelenleg ki kellene törnie belőle és visszateszelnie, €43 körül -Hugo Boss -Volkswagen, de ezen a szinten már nem vennék, Bollinger tetejébe beverte a fejét a hetesen, golden cross készül, azt a pontot venném meg -Renault, de itt már nem vennék, Bollinger tetejébe beverte a fejét a hetesen ez is, 40 alatt igen, de lehet hogy már nem lesz -Thyssenkrupp, de ezt is csak korrekció esetén venném meg, golden cross! Vegyes: -Lufthansa havi ígéretes, de nem zárt magasabban mint az előző havi, a heti beverte a fejét az 50es mozgóba. A death crosst lehet hogy legyőzni, nem véletlen mondtam hogy aki rövid távra jött, az 6.2nél távozzon -P911, havi szép, de nem zárt magsabban, a heti itt is visszafordulást sejtet, de a forgalom növekedés bullish -Continental, havi szép, heti fordulós, túlvett és rés is van lent -Vodafone sokadszor ígéri a fordulót, de a forgalom az ő oldalán áll -Stellantis, a januárra ígért CEO nem került elő, a chart is ilyen bizonytalan, de nem vesztette el a korábbi aljat, én venném -Douglas, bár nem egyértelmű a heti-havi gyertya, a naposon jól néz ki, figyelem tovább, golden cross! -TUI korrigálhat még, ami nem biztos, hosszabb távon jól néz ki, a havi zöld gyertyák forgalma erős -XFAB is vegyes a heti-havi, de a forgalom mellette szól, szerintem az 50 napos megtartja és itt is golden cross készül -Wizz, micsoda shitshow volt, 1152-es szint fontos, lehet rajta pénzt keresni, de évekig egyik légitársaságot se tartanám
Musk a 40 milliárdot a Twitterre is alig tudta összekaparni (ráadásul azon brutál sokat bukik is anyagilag, persze befolyásban visszajön neki intagible módon). Az Intel market cap-je ezen a nyomott áron 86 milliárd, kizártnak tartom, hogy 110-120 milliárd alatt odaadnák a céget, szerintem itt inkább egy Microsoftra vagy Apple-re kell gondolni, mint vevő. Musk ehhez kicsi.
Boeing elképesztően agyon volt verve, amikor vettem, még jöttek ki az újabb rossz hírek, de már nem esett tovább az árfolyam. Plusz Trump némi reményt ad, hogy a hóna alá nyúlnak. Pletykálnak Muskról is, hogy megvenné (SpaceX miatt), akkor tényleg oligarciává válna Amerika. Bár az Intelről is pletykálják hogy Musk megveszi, de annak még kevesebb értelme lenne.
Nagyon érzékenyek bizonyos hírekre. Pl havi gyártott gépek száma és ezzel kapcsolatos mgmt warning-ok. Ezért adom el most, mert jövő héten riportolják a januárt (ami az évvégi hajrá után lehet visszaesés) és megvárom a febr 20 jelentest is. Ha lemegy ok nélkül esetleg, akkor lehet újra veszek majd.
Eurós részvények vitasarok