Sokat mondtam ápeninre a 800-on első és lefelé 20 lépésközökkel további vétellel. A mozgás hírre aláállókra váró nagyeladóra utal, nehéz elképzelni, hogy a tavalyi Shooting Staros kitömős csúcs újra meglesz, de ez tőzsde semmi sem lehetetlen, csak az esély %-kok mások. Fundát befolyásoló probléma, a konkurencia irányítja a céget, ezzel a transzparencia is kuka, még 25,000 körüli OTP-nél, végeztem összehasonlítást, később még 1x, nem haladhatja meg az OTP most 8,9x P/EPS rátáját, ferencjóska mondott 10x kp nélkül, kp-val 14x értékelést, ez minimum 1/3-os túlzás. Timike pedig azt írta, hogy olvas engem, 25 OTP-nél ha megfontolta volna az érvelésem, nem jön szembe a mostani xarcunami(ja).
Engem ne hívjál a hídhoz csevejre mint bolondlisztest, mert te a másik végéhez mennél újra. Azt meg már rég meg akartam kérdezni, nem te voltál az építésvezető Pisába? Tudod amikor a részeg kőművesek függő nélkül falazták a tornyot😁😁😁
Mol nálam továbbra is bizonytalan. Battai finomító égett oda beruházás pénz kell. Csővezetékekre pénz kell. NIS-re pénz kell, alacsony ott a nyereség állítólag. A MOL, ciklikus, politikaérzékeny, olaj/marzsfüggő. Sokat gondolkodom rajta. OTP-n keresztül nekem is van kitettségem, mivel az OTP-nek vannak MOL részvényei.
Túl sokszor írtam már a Ríkterről, de mindig lehet új megközelítést találni, akkor a rosszul alkalmazott P/EPS ráta. 2015 tavaszán full Ríkterben ültem, 3 hónapot tévedtem, mert szeptember közepén törzskönyvezte az FDA, közben el kellett viselni egy Goldman 2,700-ról 2,400-ra vágást a célárban, azóta nem hiszek semmiféle célárazósdiban. Nem emlékszem mi volt a nickem, de a legvérszomjasabb szektás, ami hozzáértéssel is párosult én voltam. A gyártás/forgalmazás komótosan indult, csekély royaltieval, a P/EPS ráta 18 - 21 között sávozott, 1x Q4-kor Bogsch beröffentett szétverve az árfolyamot olyan profitsort, aminek a duplája lett meg végül. Kiábrándulásomat az ESMYA EU felírhatóság korlátozás, USA-ban meg esély sem volt a bevezetésre hozta el, a másik 2012-ben lett beadva a kérelem, előtte 52 hetes 3. fázis tesztszakasz, vagyis 2011-től más kutatások folytak, aminek az eredménye eddig zéró 15 év alatt, vásár után okos a paraszt, ha 2011-ben elbocsájtják a K+F részleget, a gépeket, műszereket leadják a MÉH-ben a részvényesek sokkal jobban jártak volna. 2030 márciusra kitolással meg van az utolsó lehetséges halasztása az oltalomnak, utána AbbVie már nem fizet. Annak a felfogása, hogy a majdani pénzeső lehetősége 18 - 21x szorzót ért, a dúrván 4 év múlva a profitsor megcsonkolása meg 7x ér a JÖVŐÁRAZÁS miatt továbbra sem megy. Még nem léptem semmit, de ha sávváltás akkor az 1,000 pont magas lehet tippre, de a tippelés mellett van hetes BB fölsőszalag, mondjuk alakzatot nem látok, de keresni fogom, 12,800-nál kezdem a chartozást. MOL megúgrás után jól éreztem, hogy itt is fölfelé lesz, abban könnyebb 4,700-at mondani, talán az OMV kivásárláskori forgóeszköz eltékozlása srv-vel, kurd meddő kutak, INA szír gázmezőinek Rumcájszék által szétrombolása, Északi-Tengeres átbaxás, amikor Alexander Dodds megcidáztatta a részvényeseket, a 2 INA finomító, ami magasan járó lepárlómarzsnál is alig hoz profitot, a chart alapján most nem úgy lesz.
Megnyugodni látszanak a kedélyek, a funda balanceban, a 600 mrd $ trilliósok pénzköltésével áll szembe a trilliós chip bevétel, a píz áramlik A-ból B-be, nem pedig állampapírban, menedék devizában, vagy nemesfémekben parkol. Trump kinevezettje is megnyugtatóan zsugorinak tűnik a FED élén, így az arany/ezüst szarnyalásnak vége. Csak a faék, tegnap nyitó előtt felvetettem, újra csak 1 napig tud az S&P az MA50 alá zárni? Bolondlisztesék lehet korán örültek. https://keptarhely.eu/images/2026/02/07/v01/20260207v01zumuy.png
Újra ENEFI, 2x posztoltam az Mtel pakk eladása után, következtetésem kevesebbet ér, mert sóska sikerdíjat húz a befolyt összegből. Akkor összevetve a sípálya deallel. 4 m rv-vel lett kifizetve, hasraütésszerűen 200 HUF árfolyamértéket feltételezve 800 misi volt a vételár. 9,1 m volt a 10 éves átlag nyereség, ennyi elég is a számoláshoz. 800.000.000 / 9,100,000 = 87,912x P/EPS ráta, ez 10x, de ezzel még nincs vége, az ügylet után masszív veszteség, így feltételezhető, hogy OTT1 féle hamisítás történt a könyvelésben, vagy egy kamú síző minden nap 100 számra vette a jegyet, amit eldobott. Akkor kellett 87x szorzón egy minimális profit, Mtel eladással meg le lett vágva az aranytojást tojó tyúk a több 100 m osztalékról lemondással. Nem mélyedtem el a mostani történésben, de jóra számítani nem lehet.
Ez olyan mint a Nokia meg az IPhone esete . Noliának megvolt a lehetősége , technikája de nem volt Steve Jobsa. Nem biztos hogy a jelenlegi AI menők lesznek a győztesek . Jó lesz az előbb utóbb . De addig a jelenlegi mezőny könnyen foghíjassá válhat .
OTP Szakmai topic