A xarcunami kiöntötte a 4IG-seket újra. Akkor ez a Himars üzlet, ha lesz, mert a Safe EUR milliárdok nem biztosak, másból fedezet nem lehet rá ekkora választási költségvetésnél. Himarsnál a rakéták feltöltése egy "kazettába" történik és kazettákat cserélik a járművön. A teherautó TÁTRA lesz, csak ő gyárt cső alvázat, ami elég egyedi megoldás. A csarnokba beáll a TÁTRA, arra a darú felemeli a felépítményt, amibe a kazetta feltöltött állapotban kerül majd, rátartás a csavarfejre és a légszerszám végzi a dolgát. Nos ezzel a pár darab csavar meghúzásával akarják újfent kilopni a zemberek szemét. Újra itt a választást kinyeri kérdés? Poloskásnál itt komplettem jönne a Himars 4IG-t jogosan kihagyva belőle, mint árdrágítót. Még akárhányszor húzogathatnak rajta, hírgyártásban világbajnok a kopasz, itt a döntő momentum a SAFE és választás lesz. GESTAMEN csapatpróba után jönnie kellene tender kiírásnak, a light machine gunjával inkább ütni lehet, ami egy kapanyélhez képest, elég drága megoldás.
Évekkel ezelőtt amikor lement a háború nem áll meg az ukrán határon pánik és a hangsúly a jövedelmezőségre terelődött a halmozódó kp elköltésére én mindig is az srv-t favorizáltam az osztalékkal és akvizícióval szemben az OTP-ben, az ok, azzal nem csonkolod a céget, a P/EPS ráta javul, mert ugyanazt a nettóprofitot kevesebb darabszámmal kell osztani + osztalékhozamot növeled a maradó részvényeseknek, ezt akvizícióval 50% felárral lehetne megvalósítani az EU-ban, miért gazdagítanánk idegen részvényeseket, meg adnánk lehetőséget a betartásra, mint szlovák és románoknál történt? Örökösen felmerül, mint a certifikátokkal kapcsolatban a konteózás az srv árfelhajtó hatásával kapcsolatban, ami rövid távon lehet igaz, hosszabbon semmi jelentősége az árfolyam emelkedésével kapcsolatban, mert vagy a sajátrészvény száma nő, ami nem áll sorba osztalékért, vagy a kp halmozódik ami Price to cash per share hányadost csökkenti mert a cash osztó növekedő pályán. Én ha tetemes casht látok egy cégben, akkor átszámolom a P/EPS rátát, az aktuális árfolyamból elvonom a cash összegét. Negatív példa az srv-re a MOL OMV kivásárlási szándékkor történt, amikor a forgóeszközt elpocsékolva irreális árfolyamra kergették az árfolyamot kárt okozva a hosszútávú befektetőknek. Nem srv, de logika ugyanaz az ENEFI Mtel pakk eladás, ez a részvényesek számára veszteség, mert csupán a mozgás egyik zsebből a másikba, ráadásul kevesebbet mert sóska ha jól tudom 20% sikerdíjat vont magának, ha marad az osztalékkal jobban jártak volna a részvényesek, alacsony vételnél akár évi 20% hozam is a kasszában, na ez lett eltékozolva, akkor 2x posztoltam róla itt.
Ápeninben a legnagyobb probléma a joghézag ami lehetővé teszi konkurenciának a tulajdonlást, így ferencjóska hiába elemez kp nélkül 10x, kp-val 14 szorzót, amíg ez nem oldódik meg, álom marad amikor az OTP 8x szorzón, kp-val vihető. Megoldás lehetne ha le lehetne szavazni a covid2-est, akkor 1 csapásra megszűnne a CEO kézi vezérlése, meg az újabb sárgatúrós mészárlás lehetősége.
Az ápenint 20 HUF lépésközökkel vételre ajánlottam szigorúan 850 eladással, túl optimista voltam, az osztalék lesz rallyra nem veszik még most sem. Tavasszal 350 lesz a bodza kilója, benéz 2 kiló alá újra?
Novo Nodrisket hogy látod most Mester? Venném venném de nem tudom hol mikor kéne. Eli tablettás fogyi hír még nincs beárazva? HA nincs, azt még megvárnám mikor elsőként kilép az Eli a tablettás fogyival. Ám ha már be van, akkor lehetséges hogy már bottomos nagyon és ne várjuk lejjebb? Vagy megy még tovább a monitor jobb alsóba?
Nem tom. Szerintem Richter rövid távon felfelé mozoghat az amúgy hosszú távú csökkenő trendcsatornájában, amely nagyjából 9400 és 10400 között alakul. A mostani 9700-ról én sanszosabbnak látom felfele, mint lefele. De nagyjából kizárnám, hogy képes a csatornából felfelé kitörni, legfeljebb a tetejét tudhatja tesztelni szerintem. Viszont lefelé sem gondolom, hogy a csatorna alját rövid távon letörné. Ha a fentieket mint munkahipotézist elfogadjuk, akkor felfele 7% spread látszik, lefelé pedig -3%. Ez végülis nem olyan rossz felállás rövid távra. Hosszabb távon Richterben semmi fantáziát nem látok jelenleg. Ja és nem vagyok poziban. OTP-ben viszont tartom a long pozimat, esetleges korrekcióban bővíteni szándékozom. OTP-nél egyetlen félelmem van, ha borul a carry trade, annak a legnagyobb vesztese a BÉT-en ő lehet, hiszen ő a BUX fővezére.
1.-ben a tőke már nem hiszi el, hogy biztos kiszámítható profitot termelnek (AI). Másodikban, meg hogy semmiféle emelkedő hullám nem lesz a Rikterben az irány egyértelműen le.
Az aljat-tetőt úgy sem tudták eltalálni, de 2 acélos, mint Sztalin elvtárs 350 HUF-ot keresve távozott Ríkterből, nem látom a 2 magabiztos, még velem is kötözködőt.
OTP Szakmai topic