Sziasztok!
Észt fintech, nagyon kedvező díjakkal lehet kereskedni, 20.000 euróig van a tőkéd biztosítva.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban?
IWDA, VUAA, VWCE. Mind szar. Azt várom hogy a vastag mínusz lejjebb menjen azt dobom mint a szart mindet. Kamu fős blackrock meg vanguard zsido gittegylet
Revolut is egy ganéj robo tanácsadót eladtam pluszba, majd mire elszámolták jó vastag mínusz lett a vége. El is küldtem őket az anyjukba. Diszkont kimcstárjegy sem jobb, megvettem a 2026ban lejárót, gyakorlatilag az is deficites.
Nekem nincs Lightyear számlám,de erősen nézegetem az alternatívákat és például Dax short etf-et nem is találtam a listában. Elképzelhető ez? Amúgy Revolutom viszont van, de Dax short etf-et ott sem találtam.
A Balog Petya is elmehet a krva anyjába! Ilyen fos szolgáltatót mint a Lightyear még nem láttam. A legócskább rabló ETF-ek vannak náluk, jó vastagon lehúztak pénzzel hogy rohadjanak meg. Úgyhogy búcsúzom a TBSZ-től mert semmi értelme nincs
Értem. Azért nem árt az óvatosság, figyelni kell. Alábbi kérdésemre a support adott választ 3 nap alatt (nem bíztató), egy account kezelhető csak egy mobillal. Ez szerintem nem jó hír, korlátoz. Még a vacak webkincstárban is akárhány account kezelhető egy mobilon.
Revolut-ról utalt be valaki már Lightyear-re? Van egy kitétel, miszerint "magyaroszagi székhellyel rendelkező banktól" jöhet az utalás. Tudom lehet kártyával is befizetni, de az 200e max, sokat nem segít.
Én is néztem vasárnap, de nekem mindkét helyen (wise, revolut) ugyanúgy magasabb volt az árfolyam, mint a "hivatalos" középárfolyam. Én EUR-t váltottam. A wise, revolut, LY teljesen pariban volt.
Valami csibészkedés már itt is megy. Pénzt váltottam volna náluk befektetéshez, az ígéret szerint banki középárfolyam + 0,35%. Csakhogy mindeközben több helyen is ránéztem a banki középárfolyamra, mert épp jókora esésben volt az angol font a héten. A három másik helyen gyakorlatilag mind ugyanannyi volt az épp aktuális GBP/HUF banki középárfolyam, de a Lightyearnél kb. 0,4%-kal (fontonként kb. 2Ft-tal) drágábban adta a "banki középárfolyamot" és még erre számított fel +0,35% váltási díjat. Azaz a váltási díj emígy már a valódi banki középárfolyamtól kb. 0,75%-ra volt.
Koszonom. Igen a sepa ok lehet, problemas esetet kimondottan $ szamlaval kapcsolatban olvastam. Azt meg akar el is viselem, h a be- es kiutalo szla azonos. De azt nem, hogy esetlegesen minden kiutalashoz igazolo jelentest kerjenek. Usd-s atutalasok amugy mindenutt problemasak, sokaig tartanak es dragak. Es volt ezzel kapcsolatban mar problemam.
Még nem utaltam ki, de úgy tudom a SEPA utalások gyakorlatilag azonnaliak. Viszont úgy látom csak olyan számlára lehet kiutalni, ahonnan érkezett korábban beutalás. Más számlaszámot nem lehet kiválasztani vagy hozzáadni.
Ahogy olvasom, csak saját néven lévő számlára utalnak ki. USD-t csak amerikai, saját néven lévő bankszámlára, különben át kell váltani más devizára(0,35% díjért persze). Wise számlára utalást csak úgy csinálnak ha letöltöd a Wise-ról a kért nyomtatványt és beküldöd nekik. Itt találtam ezeket az infókat: https://lightyear.com/hu/help/deposits-conversions-and-withdrawals/withdrawals
En arra keresek info-t, hogy A VISSZAUTALAS mennyire gordulekeny... Mondjuk 5..10k $ eseten. Sima ugy vagy elkezdenek igazolasokat kerni. Olvastam forumonuis errol negativ hozzaszolast de nem volt elegge ertheto/egyertelmu.
Lightyear
Észt fintech, nagyon kedvező díjakkal lehet kereskedni, 20.000 euróig van a tőkéd biztosítva.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban?