Sziasztok!
Észt fintech, nagyon kedvező díjakkal lehet kereskedni, 20.000 euróig van a tőkéd biztosítva.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban?
Tudsz beutalni eurót, dollárt angol fontot. Én Wise-ról utaltam eurót is, dollárt is, minden gond nélkül. Rögtön meg is jelent a számlán. A Revolutot nem tudom, nincs nekem.
Szia! Most gondolkodom a Lightyear számla nyitásán. Átolvastam a költségeket, de számomra nem világos, hogy a Revolutról beutalt pénzösszeg az azonnali utalásnak (0,5%-os díjjal) vagy átutalásnak (0%-os költség) minősül-e? Illetve meg kell adni egy devizanemet számlanyitáskor. Ha forintot adok meg számlanyitáskor, tudok-e beutalni eurót vagy dollárt és ezért vásárolni az adott devizanemben részvényt vagy csak forintot tudok beutalni és a számlán kell átváltanom (0,35% konverziós díjért)? Ha az előbbi eset működik, a Revolut engedi-e a bankszámlámról beutalt forintot dollárra, euróra váltani (költség mentesen) és innen továbbutalni a Lightyearre vagy ez valamilyen oknál fogva nem járható út?
,Kiegészítés (stop-limithez), stop megbízás van az amerikai tőzsdéken. Stop megbízás jelenleg csak az amerikai
tőzsdéken kereskedett eszközök esetén érhető el technikai okokból és
nincs a közeli tervek között, hogy az EU-s tőzsdéken kereskedett
eszközöknél is elérhetővé tegyük. Lényeges, hogy a stop megbízás nem limitáras megbízás. Amint
az érintett részvény eléri a stop árfolyamot, a megbízás piaci
megbízásként teljesül az adott időpontban elérhető legjobb árfolyamon.
Amikor ETF-ekkel kereskedsz a Lightyear-en, valójában nem a Lightyear maga a másik fél a tranzakcióban. A platform egy bróker szerepét tölti be, amely hozzáférést biztosít különböző piacokhoz, mint például az Xetra, az amerikai tőzsdék (pl. NASDAQ, NYSE), vagy más európai piacok. Amikor ETF-et vásárolsz vagy adsz el, a Lightyear összekapcsol téged egy valós piaccal, így az ügylet másik oldalán egy másik befektető állhat, aki ugyanabban a pillanatban kereskedik az adott eszközzel. Ez a folyamat hasonló más online brókerekhez. A konkrét piaci hozzáférésekről (pl. Xetra, NYSE, LSE) a platform felhasználási feltételeiben, illetve a kereskedési díjak vagy piacok szekciójában találsz részletesebb információt. Érdemes átnézni az egyes ETF-ek listázási helyét és kereskedési idejét is a platformon, mert eltérhetnek attól függően, hogy mely piacokon elérhetők. Ha konkrét piacra vagy kíváncsi, azt külön ellenőrizheted az ETF adatlapján vagy a Lightyear oldalán a terméktájékoztatókban.
Minden részvénynél szerepel, hogy melyik tőzsdén veheted meg, nyitvatartás stb. Ha konkrétan érdekel valami, meg tudom nézni. Többnyire ETF-kel van tapasztalatom, egy market order azonnal megvalósul, spread minimális. Kizártnak tartom, hogy árgyjegyző lenne.
Köszönöm szépen,de ez sajnos nem válaszolja meg azt a kérdést, hogy valós piacon,piacon áron vagy másodkézből a Lightyearen,mint egy árjegyzőn keresztül folyik a kereskedés.Ha ez a második állítás az igaz,az további kérdéseket vet fel.
"Egyszerű hozzáférés a pénzügyi piacokhoz".Ez a reklám szöveg a Lightyear oldalán található,de azt már nem találom, hogy mely piacokon folyik a kereskedés? Tudja ezt valaki? Tehát ha etf-et adok vagy veszek, akkor az ellenkező oldalon a Lightyear áll, vagy mondjuk a Xetrán egy másik befektető?
Tapasztalatok: Előnyök: - megbízhatóan működik. - olcsó, befektetett összegtől függetlenül Európai részvényeknél 1 euró, Usa részvényeknél 0,1-1$. - magyar nyelvű és van magyar help-desk - ingyenes TBSZ számla (az itt tárolt pénzre viszont nem fizet kamatot) Hátrányok: (ezek már kevésbé reklámozottak :( - nincs stop-limit megbízás !!! - a kereskedhető részvények száma korlátozott és egyéni kéréseket nem teljesítenek (legalábbis belátható időn belül) - nincsenek magyar részvények
Lightyear
Észt fintech, nagyon kedvező díjakkal lehet kereskedni, 20.000 euróig van a tőkéd biztosítva.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban?