"Nem az a megoldás, hogy felhúzunk még újabb 100.000 lakást, hogy legyen mit megvenni a plafonon" . Vagyis akármennyi új lakás kerül a piacra az nem csökkenti az árakat, jól értem? Régóta mondogatják, hogy az ingatlanpiacon pont a kinálati oldalt kell javítani és nem a keresletit tovább doppingolni.
Azt olvasom,h már 1700 MRD-ot visszafordítottak. + ilyen-olyan pénz visszaszerzés van akcióban. És mégis -7300-al számol MP? Szufficites hónapok vannak mögöttük, oszt mégis 7300?..
Az emberek többségének már az is segítene, ha eltörölnék a "családbarát" hiteleket, támogatásokat. Miért nem törlik el? Mert beszakadnának az ingatlanárak? Mert Tihamér könnyeket hullajtana? Így lehetne a legjobban támogatni az embereket, úgy, hogy még pénzt sem kell nekik adni, mert alapból több maradna. Kevesebb hitel, kisebb törlesztő, havi szinten. Én ezzel kezdtem volna. Nem az a megoldás, hogy felhúzunk még újabb 100.000 lakást, hogy legyen mit megvenni a plafonon, hanem ezeket a szarokat eltörölni, hogy ha gazdát cserél valami, akkor olcsóbban tegyék, ne ilyen méregdrágán. Ha az ingatlanok árai csökkennek, a kiadási-albérleti érték is csökken valószínűleg. Aki csak emiatt vette, így járt. Válaszolj: miért jó a CSOK és a Babaváró? Tényleg, mi van a 2026 Július 31-i határidővel? A fidesz eddig húzta ki a határt, ha nincs gyerek, fizess adós.
Nem az érdekel, hogy büntetik-e, hanem hogy az a helyes, tehát mi - mindenki mástól függetlenül - törekedjünk az egyensúlyi költségvetésre. Mindenki mást leszarok. èn ezt várom a magyar kormánytól, parlamenttöl, emberektöl.
Nem jólétet ígértek, hanem müködö országot. Ami az alapja egy késöbbi jólétnek. Az ugyanis nem jólét, hogy kapok kedvezményes hitelt meg SZJA-kedvezményt, de a gyerekem iskolájában nincs matektanár, szétmegy az autóm a kátyúktól, rohad a vasút, stb. A jólét az, amikor a közszolgáltatások színvonala magas, és az emberek megfizetik ennek a valódi árát adó formájában.
EU: egységes 3% felett büntetnék, büntetnek? nem, Akkor miről beszélünk? Ja hogy a covid után megengedték...azóta is.. ezért vannak a szabályok, amiket mindenki leszar.
Igaz, ott van a "tartósan" szó a kérdésedben, de speciel 2025-ben a 27 EU tagállamból 17-ben 3% alatt votl a hiány. A COVID-éveket nem nézve is állítható, hogy a tagországok nagyjából fele tudja ezt teljesíteni. És mindenkinek erre kellene törékedni. Söt, inkább a sufficitre annak, aki egyszer nem akar egy nagy életszínvonal-sokkot kapni a nyakába.
Látom, nehéz 2 hónapod volt, hogy egyből személyeskedéssel indítasz. Romániai magyar gyerekek (akik nem itt élnek szüleik nem itt adóznak) milyen alapon kapják még? Ok, a pedofilfidesz ezért cserében a szavazataikat várta. Ezt most simán meg lehetett volna végre szüntetni.
a tv-ben tegnap láttam a jégkármentesítő rendszerek leállításával kapcsolatban egy riportot, miszerint semmi értelme nem volt. Alföldön azóta sem esett eső, ahol meg működik: nyugaton, ott ugyanannyi eső esett, mint előtte. A facebook pártiak megszavazták, Magyar Péter reagált: lekapcsolták:D. Elődúrtam egy régi videót, amit Kecskeméten egy szomszédunk csinált, bár a videó nem adja vissza, mert rövid, a földön már látható, hogy "nem akkor kezdte":D 30-40 percen át tömény jégeső, 0 esővel. Javaslom feltekerni a hangerőt hozzá. https://streamable.com/n5shvb Az utcán hömpölyög a jég-gleccser. Ezért írtam,h facebook kormányzás van, ami ha nem tetszik a népnek, inkább lefújják. Jól van, nem írom a számlájukra, az előbbi bagázsnak 16 éve volt a marhaságaikra, ők csak most kezdték. Ki kell tapasztalni a odlgokat
Mondjuk előre egy facebook posztban ezt bejelenteném, megreptetném, mit szól a cirkuszi közönség. ha fújjognak, úgyse lesz ilyen. ADÓ? Milyen világ lenne?.. Fújj. Megduplázott családi pótlék? Abból mi lett? Minden gyereknek elvileg megígérték az iskolakezdési támogatást, ehelyett kapják az "elvileg" rászorulók, tehát nem mindenki. Jólétet ígértek, nem adókat, oszt még a jólétet sem adogatják. Adót meg adnának? De az negatív előjelű ;-).
Többek között el kell törölni a nonszensz adómentességeket, azaz, hogy bárki a jövedelme után ne fizessen adót. Aztán miután mindenki adózik, olyan szintre kell beállítani az adó mértékét, hogy 3% alatt legyen tartósan a hiány. É én leszarom, hogy ez nészerü vagy sem, ezt várom, mert hosszú távon ez fenntartható.
Magyar Állampapír tulajok