Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD ma, 13:36
Előzmény: #45621  Nacky
ezen már én is elgondolkoztam, reggel miután megteremtette a kávét elcizellálgatta a fjordokat aztán délután a nagyalföldet csak összecsapta, északafrikába meg lepasszolta a maradék homokot meg sittet aztán jóvanazúgy, otbas....
na jó, az este elképzeléséig nég nem jutottam el. 
Nacky ma, 13:09
Előzmény: #45614  N0MAD
És az Úr a pénteki ötkertes buli után megteremté a Himaláját vala, majd másnaposságában elfelejté azt a kurva nedves óceáni monszunt. És eljövé a szárazság, meg a sztyeppén lovagló mongolok, és az emberek látván a nagy seregeket, felépíték falaikat...😁😁😁
Rincewind2 ma, 13:05
Előzmény: #45619  N0MAD
Na és a  balett-táncosok és a kőfaragók?
N0MAD ma, 12:25
Előzmény: #45618  Rincewind2
továbbá a belsőégésű (de a külsőégésű is) motorok is melegítik a levegőt.
Én kutyákat szoktam a kocsi elé fogni az a tempó amire teremtve lettünk. Háromlábúakat nehogy elgaloppírozzák magukat ha kitör belőlük a versenyszellem.
Rincewind2 ma, 12:13
Előzmény: #45613  Nacky

Na és az autópályák az smafu! 40-50 fokkal melegebb a felületük, mint a növényzettel borított felületek. A rovarok, kétéltűek, madarak, emlősök milliói pusztulnak el az autópályákon. Nem is beszélve arról, hogy mértékadó brit tudósok megállapították, hogy a gyorsan mozgó járműben vagy az ablakán kipillantva a levegő „elszalad” a ember elől, így a jármű sebességétől az utasok képtelenek lesznek belélegezni a levegőt, és megfulladnak.
Én ezért ülök a vészfékhez és 59 km/óránál meghúzom.
N0MAD ma, 12:10
Előzmény: #45616  Bandita
Nem vállalsz kiszállást?
A szomszéd klímáját kellene letagadni mert az esti csendben zavaró amikor az ember a kertben lenne. 
Esetleg a szúnyogokat is letagadhatnád egyúttal, mennyi lenne együtt?
Bandita ma, 11:56
Engem meggyőztél volna, ha nem lennék klímatagadó. 
Régen is volt meleg.
N0MAD ma, 11:53
Előzmény: #45614  N0MAD
N0MAD ma, 11:51
akkor azt mondod az ázsia sztyeppe egyértelműen a kínai nagy fal eredménye.
Érdekes és eredeti gondolat.
Nacky ma, 11:22
Persze, ha így számolunk, nevetséges számok jönnek ki. De én mondjuk nem tíz kilométerrel osztanék, csak hárommal max, és az a szélturbina szám is nem tízezer, hanem inkább negyvenötezer. Így már nem olyan nevetséges a szám. Főleg, ha még azt is beleveszük, hogy pont az az ezerötszáz, amit bevágtak a Bécsi-medencébe és Burgenlandba, tesz be nekünk igazán. Ha megnézed az 1980 óta tartó trendet, ez 20 év múlva már a tízszerese lesz ennek. Most még persze nevetségesen hangzik ez a szám, de ha ebben az ütemben nő, én már annyira nem röhögnék.Ami a számokat illeti, a 400.000 turbina meg az 1 milliárd köbméter egy kis költői túlzás volt a részemről. Nyilván a tengeren nincs mit kiszárítani, ott maximum köd lesz, a sivatagban meg pláne, és a jelenlegi állás szerint a Velencei-tavat sem vitték el az idegenek 🤣  . Meg lehet vitatkozni a NASA 1 fokán is, legyen mondjuk csak 0,5. De ha minden túlzást kiveszünk, és 'csak' 40 millió köbméter extra párolgás marad évente... oké, globálisan nézve az lósz... Hogy ez belenyúl-e a helyi, természetes körforgásba, az nekem nem kérdés.Ugyanez a helyzet a madarakkal. Most azzal jönnek a statisztikusok, hogy évente 5-10 millió döglött madár az semmi az 50 milliárdhoz képest. Csakhogy nem az a lényeg, mennyi pusztul el MA. Hanem hogy ha ez így megy tovább, 20 év múlva már évi 15-20 millió lesz.Tudom, hogy nem lehet így összehasonlítani, de ha azt nézzük, hogy évente 1,3 millióan halnak meg közúti balesetben, és ebből (2023-ban) 73-an haltak meg repülőgép-balesetben... itt is nagyon kicsik a %-ok, mint a turbinák környezetre való hatásánál. Mégis, komplett repülőgépgyárakat állítanak le és hatalmas a pánik a tőzsdén, ha lezuhan egy repülő. Miközben itt Európában a klímaváltozás és a hőség miatt tízezrek halnak meg évente, és mégsem záratnak be gyárakat, nem borul a tőzsde. Persze baromság azt állítani, hogy csak a szélturbinák az okai, de szerintem nem elhanyagolható ez a hatás sem. Főleg úgy nem, hogy az elkövetkező szűk húsz évben ez a beavatkozás még megtízszereződik. És a egy kis Monty Python : https://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(08)00751-3   😁😁😁
Bandita ma, 09:00
Előzmény: #45607  Nacky
Nagggyon igazad van. 
Az ilyen eltitkolt tudást osztjuk meg egymással a klímakamu topicban, nem véletlen népszerű. 
Csatlakozz, számoljunk le a háttérhatalommal!
GajdicsNemErti ma, 00:29

Hogy témahoz kapcsolódót is írjak, tovább nőnek a hozamok:
" a befektetők attól tartanak, hogy a közel-keleti válság tartósan magasan fogja tartani az inflációt.Az áremelkedés és az állami kiadások miatt az állampapírok hozama jelentősen nőtt: Franciaország 30 éves kötvénye 4,85 százalékra emelkedett. Ez 2008 szeptembere óta a legmagasabb szint, összesen egy bázispontos emelkedést jelent. A német 10 éves kötvény hozama 3,21 százalékra, az amerikai 30 éves kincstárjegy 5,29 százalékra, a japán pedig a 30 éves legmagasabb szintre, 2,93 százalékra."
https://telex.hu/gazdasag/2026/08/17/inflacio-jegybank-allampapir-hitel-finanszirozas-allamadossag
N0MAD hétfő, 23:09
"a lapátok mögötti vákuumban a felrobbant tüdőjű denevérek" ezen a ponton pedig ha túljutottatok a folytatáshoz nézzétek meg monthy python munkásságát.
N0MAD hétfő, 23:07
Előzmény: #45608  N0MAD
piros pontért lehet értelmezni hogy a "minden egyes évben a Velenceitó víz készletének több mint a HUSZON ÖTSZÖRÖSE tűnne el a légkörben," résznél mife gondolt a költő hova tűnik el a légkörben, ahova már fel se megy mert elfárad a turbinánál.
N0MAD hétfő, 22:55
házi feladat:
számoljátok ki 10.000 szélturbina százméteres lapátjainak felületét és szorozzátok be európa partvidékének hosszát a felhők maximális magasságával és osszátok el az utóbbit at előzővel és mélázzatok el mekkora hatással lehet a tört szám sebességcsökkentő hatása a teljes mennyiségre.
fakultatív lehetőség: röhögjétek könnyesre magatokat ha belegondoltok a felvetésbe.
Nacky hétfő, 22:32
Azért nem nagyon érdemes ezen vitatkozni, mert a termodinamika meg a mikro meteorológia alapjai mint amiket Penman, Monteith vagy Odum lefektetett, meghatározzák az egész egyensujt, csak épp ezekről nem akar senki beszélni . Világos hogy a szélenergia nem a semmiből van, . Egy turbina a szél mozgási energiájának a 40 százalékát kiveszi hogy áramot csináljon, aminek a következménye hogy a lapátok mögött drasztikusan lelassul a légáramlás . A szélnek van egy rohadt fontos dolga  ö szállítja be a nedves, párás levegőt és a csapadékot a tengerek felől a szárazföld belsejébe.  Ha tele pakolják Európa szélét meg a hegygerinceket több tízezer turbinával, amik kiveszik a mozgási energiát, a szélnek nem marad ereje arra, hogy a nedves levegöt beljebb tolja. A felhők és a pára egyszerűen elakadnak vagy lelassulnak, a szélpark mögötti belső területek pl a Kárpát-medence pedig kevesebb esőt kap. Plusz a 150 méteres lapátok éjszaka mint egy óriási turmixgép lekeverik a magasból a meleg levegőt a talajra. Műholdas hőtérképek bizonyitják hogy a turbinák alatt akár 1 fokkal is melegebb a föld.  A statisztika meg a matek nem hazudik. A felmelegedett talaj meg a lelassult szél felpörgeti a párolgást, teljesen felborítva a természetes egyensujt. Ha azt veszük van 400000 turbina a világon és egy 25 ha terület klímájára van hatással , ha 1 fok melegedéssel számolunk akkor az 0,1 liter viz négyzetméterenként ez 25000 liter viz kb 1 éjszaka egy turbina , kb 100 ilyen éjszaka van egy évbe az 2500 köbméter egy évben és akkor van 400000 turbinánk az kb  1 milliárd köbméter 1 év alatt . Ez pont annyi, mint a balaton víz készletének a fele ami kb. 1.9 milliárd köbméter. Vagy minden egyes évben a Velenceitó víz készletének több mint a HUSZON ÖTSZÖRÖSE tűnne el a légkörben, kizárólag azért mert a turbinák belenyúlnak a párolgási egyenletbe. Szóval amikor a zöld átmenetről meg a tiszta energiáról dumálnak a brüszeli idioták ,nagyokosok , érdemes lenne kalkulálni ezeket a rejtett , el titkolt adatokat ahelyett hogy a következményeket leszarva építjük tovább a szélparkokat? És akkor arrol még nem is beszéltünk az álatok sem ússzák meg a  hatásokat. a lapátok mögötti vákuumban a felrobbant tüdőjű denevérek meg a forgó lapátok villódzó árnyékától folyamatos stresszbe kerülő őzeknek sem egy vidám buli . Generációk sora kellene ahhoz, hogy ezt egyáltalán tolerálni tudják. ha például egy adott ragadozófaj kiszorul a területéről a vibráció meg a zaj miatt, az dominoeffektust indít el. A ragadozók hilyánya miatt elszaporodnak a növényevők például a nyulak vagy kártevők , azok túllegelik a növényzetet, ami hamarosan a tápláléklánc felborulásával jár, így az egyik szereplő eltűnése az egészet magával rántja. 
Potiphar hétfő, 21:23
Előzmény: #45605  kkv14
És mi a jelző, hová sorolnád a 2000 milliárdunkkal yachtozgató Lölőre? 
kkv14 hétfő, 21:10
Előzmény: #45595  GajdicsNemErti
Nagyon igaz , hiába gazdagodik meg akkor is proli marad, pl Majka.
N0MAD hétfő, 21:06
Előzmény: #45603  Boby
Hát, ez még nem tűnik se más lehetőségnek, se a köpködés megtörténésének cáfolatának.
Vagy pedig nem értem hogy ezek meg se történtek.
Boby
Boby hétfő, 21:01
Előzmény: #45602  N0MAD
Dehogy figyelsz. Vagy ha figyelsz nem érted. Már az állításaid sem igazak. Mi az,hogy köpködtem a forintgyengülésre? Az,hogy azt mondtam,hogy úgy zusammen az orbáni politika eredője forintgyengülést okoz? Majd köpködtem az euró bevezetésre,mert nem 2030-ra és nem 350 körüli árfolyamon tartom reálisnak?Hallgasd meg Pogit vagy olvasd el a GKI régebbi tanulmányait! Linkeltem ezerszer. Ezeket csak a személyes tapasztalataimmal egészítettem ki. 
N0MAD hétfő, 20:26
Előzmény: #45600  Boby
nem, azóta hogy a forintgyengülésre köpködtél egy laza évtizedet, majd ugyanazzal a lendülettel egy kis visszaerősödésre, majd pedig az eurobevezetés szándékára, ami ugye fixált árfolyamot jelentene.
Na ha elmondod milyen más opció van még árfolyamban a gyengyülés/erősödés/szinttartáson kívül amit nem köpködtél meg visszavonom a mindenszarizmust.
Figyelek.
Boby
Boby hétfő, 20:25
Előzmény: #45597  slash
"Itt Pesten is nagyon kemény az élet. Mi tartjuk el az ország flakongyűjtő és hajléktalan mocskát" 
Csak kérdezem,ha ez zavar benneteket, miért nem váltjátok vissza a flakonokat, ha már egyszer arra nincs terve az ország vezetőinek, hogy hogyan lehetne felszámolni a hajléktalanságot? Amúgy érdekes,orbán alatt csak a gazdagságot láttad,most az új kormány alatt egyből előkerültek a hajléktalan hordák is?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek