Na akkor itt a valóság. Ez az , amit írtam, kell a piszkos pénz, mert baj van. Tehát 7% fixmáp marad, kamatcsökkentés ide vagy oda. Nincs mutyi, 7% maradt.
Kicsit félreérthető ( tudom , hogy te tudod) , de 2029N nél nem ad magasabb kamatot, csak önmagához képest, 1% helyett 2% kamatprémiumot. Mig a 2029N 1,5% helyett 2,5%-ot.
Az állomány díj megúszható, ha veszel minden hónapban valamilyen alap papírját 25 ezerért. Ilyesmire emlékszem. Azért nem transzferálom át most, mert ha beszakad a tőzsde vissza veszem amit eladtam. Illetve van még részvényem, transzferálni meg csak pénzt lehet. Van állam papírom a kincstárnál. Tudom, hogy ott a legjobb, de a tőzsdén szépen kerestem a Fix máp kamaton felül.
TBSZ-re nem tudok válaszolni. A feltörés 1/2% jól írod, talán Hathor Erste-s. A transzfer pedig értékpapír sorozatonként értendő. Tehát ha pl. 2031Q1-et veszel az 1 papír, ha veszel 2031M1 MÁP+ot , az is 1 papír. 800-1000/ft körül van talán / papír, vagyis 2db -od van akkor 1600-2000 ft. Nem sok értelmét látom az Erste-nél tartani a pénzt, mert ott van állománydíj is. Bár aki 100M -val gurigázik, ők talán prémium ügyfelek, és olcsóbban díjazzák. OTP-nél negyedéves értékpapírszámlavezetési díj azt hiszem 4000 ft volt? Büntetés. Meg talán valami 0,3-0,4% állománydíj, azért ezek szépen össze tudnak adódni. Pont ezért megszüntettem az OTP értékpapírszámlámat + minden a kincstárnál van.
Érdeklődöm, hogy bankol-e valaki az Ersténél? Tbsz-en lett pénzem ott, részvény eladásból és állam papírt vennék,talán Fix Máp-ot. De nem egyértelmű, hogy ha majd lejár a Tbsz és feltöröm az állam papírt: 1 vagy 2 % lesz-e a bünti? Vagy transzferáljam a Kincstárhoz a Fix Mápot, ha lejár a Tbsz? Nem csináltam még ilyet, hátha valaki tapasztaltabb.
Akinek márciusi lejáratú PMÁP-ja volt, az bukott szted 1,6% kamatot? 2030N április 8-ig élt, mert utána váltotta a 2030N1 0,25%-al kevesebb ad, mint a 2029N (Bár később adja a magasabb %-ot, mint a 2029N). A 2030N is favorit még, bár tény,h a 2029N a királynő.
Magyar Állampapír tulajok