"Újabb termékek mennek össze a magyar boltokban, többek között az
ikonikus Medve kenhető sajtok, néhány szörp és egy gabonapehely." Jó hírem van! Azzal, hogy csak össze mennek nem lesz több az infláció, csak a pénzedért kapsz kevesebbet.
Az a baj ezzel, hogy az összes ország közül a forint veszített legtöbbet az értékéből és ha ezt is hozzá tesszük akkor már mindjárt más lesz a leányzó fekvése is.
Nekem is volt régen. Én meg házat vettem belőle. Kettőt. Úgy, hogy nem kellett saját zsebből plusz pénzt beletennem. Az nem a konstrukció hibája, hogy a fidesz eszement lakáspolitikájának köszönhetően és a piacra öntött ingyenpénzeknek hála az egekbe mentek a lakásárak.
Válaszolok. Amikor felvettük 2014-ben, akkor még volt értelme, látszólag, úgy tűnt. 2016-ban még nem indultak el a lakásárak izmosan. Egy hitelben jártas kolléga segített, hogy vegyük fel a hiányzó részt hitelben (5M Ft-ot), hosszú futamidőre változó kamatozással, így a havi költség minimális, amennyit ráfizetünk a hitelre (kamatra), annyit az LTP bőven kitermel. Talán 33e ft/hóról indultunk, ami magából lecsökkent 27-28e ftra, mert a bubor és a kamatok rekordalacsony szintre süllyedtek, majd az LTP-k kb. 4-5 évében belementek ahitelbe. Így volt értelme, hogy a 3 kiadta az 5M-t, de most már mit adna ki? A foglalót max, most már ezért nincs értelme.
Persze, hogy van itt pénz! Az 5738.7 milliárd a tavalyi év hiánya volt, teljesen mindegy, hogy az idei év hiánya 5700 vagy 5800 milliárd lesz. Addig táncolunk ameddig tapsolnak nekünk! Kit érdekel, hogy mi lesz a gyermekeinkkel, unokáinkkal! Őket ez biztos, hogy nem zavarja! Téged se zavarjon, hogy mi történik Budapesten! Különben is KariGeri.
Igen, emlékszem, itt a pillanat. Sok euró kell most, ráadásul kp mert a nyaralót felújítjuk és az ottani melós is szereti a finom 50 eurosokat gyorsan zsebrevágni. Ilyen ez. :-)
Ha már akkor értelmetlennek tartottad és láttad, hogy fabatkát sem fog érni akkor miért fizeted?? És ha nem fizetted volna, mennyivel lettél volna előbbre? De hagyjuk is, nem a konkrét termék a lényeg, hanem hogy ezt is egy választás után számították be.
Már amikor fizetgettük az LTP-t (2015-2017), és a babaváró még a kanyarban sem volt, már akkor értelmetlennek láttam, ennyit a propaganda dumáról. Már akkor látszódott, hogy fabatkát sem fog érni. Unokatestvérem pont ebbe a hibába esett. várta az ingatlanárak esését, tette félre faszántosan az LTP-ket, talán többet is, majd mire odaért,hogy na nézzünk körbe, addigra pislogás lett, mert duplázódtak az árak. Megnéztem, 2016 elején vettük a lakást. 2019közepe táján nulláztuk ki a hitelt, kb. 5 éves átlagra jöttek ki az LTP-k, 2019 július 1-ben indult a babaváró.
5-öst érdemlek főnök úr? "Propaganda", ez a véleményem. Amikor mi vettünk a lakásunkat, 10M ft-ért (reálisan 15-öt is ért), kb. 3! (ismétlem 3!) db LTP-ben akkor 3M Ft volt, vagy még annyi se. 4 évesünk volt alapból, mert úgy kalkuláltunk, hogy addigra úgyis megvesszük a lakást. De időközben volt egy ingyenes meghosszabbítási akció, amivel 10 évesre kitoltuk, "ki tudja mi lesz". Tehát éltünk az ingyenes meghosszabbítással. 4> 10 év, de bármikor megállítható lett volna, akármikor, mivel túl votunk a 4 éven. Szóval, akkori áron 10-15M ft-os ingatlannál, meddig kellett volna gyűjtögetni az LTP-t, hogy akár 30-40%-át fedezze? 10 évig? ... Értelmetlen megtakarítási móddá vált, mert úgy elszaladtak mellette az ingatlanárak, hogy értelmetlen lett volna 20-ról 40-re felbikázni, mert úgy is bőgőben a huszas. Mi a 10M Ft-os lakásnál felvettünk 5M ft-os hitelt, 5M-t farzsebből letettünk az asztalra. Az LTP-k maradtak, gyarapkodtak, kb. amikor átlépte a hitel a 3 éves periódust, majdnem szinte azonos időben a 3 LTP belecsattant a hitelbe, kinullázva azt. Így volt értelme. De már olyan árak vannak, 30M ft-os panel? 40.000 ft-ot félreteszel havonta, az évente 500.000, 10 év alatt 5M Ft ... 10 év! ..adjanak rá időközben még 1M ft-ot, 6M ft mit ér? semmit, 10 év...
Magyar Állampapír tulajok