Szépen felmondtad megint a propaganda szöveget, de köze nincs a kettőnek egymáshoz. A ltp-t alanyi jogon bárki igénybe vehette, a huszonéves egyedülálló fiataltól a nyugdíjasig és legalább egy kis öngondoskodásra ösztönözte az embereket. Ja miért 20e volt a max? Mert az állam nem emelte meg.
Az a személyes vagyona én meg a családi érdekeltségeket írtam. A 2025-ös vagyoni helyzet legfontosabb adatai: Becsült vagyon: A 2025 októberében megjelent Forbes-lista szerint Mészáros Lőrinc vagyona 1749 milliárd forintra nőtt. Vagyongyarapodás mértéke: Egy év alatt közel 500 milliárd forinttal nőtt a vagyona, ami napi szinten mintegy 1,3-1,38 milliárd forintos gyarapodást jelent. Céges érték: A Mészáros és családja érdekeltségébe tartozó cégek értéke 2025 szeptemberére közel ezermilliárd forinttal növekedett. Osztalék: 2025 júniusáig mintegy 40 milliárd forint osztalékot vett ki cégeiből.
Vagyongyarapodás üteme (becslések):
Havonta: kb. 41,6 milliárd Ft
Óránként: kb. 57,5 millió Ft
Percenként: kb. 958 300 Ft A 2025-ös gazdaglisták alapján Mészáros Lőrinc vagyona rekordmértékűre duzzadt, megerősítve pozícióját a magyar gazdasági élet élén, elsősorban az építőiparban, az energetikában és a pénzügyi szektorban lévő érdekeltségeinek köszönhetően.
Forbes magazin új gazdaglistája a felcsúti milliárdos érdekeltségeit 1749,1 milliárd forintra becsülte. A lap számításai szerint így az ország leggazdagabb embere egyetlen év alatt 500 milliárd forinttal növelte a vagyonát, elsősorban energetikai (Opus Global) és pénzügyi (MBH) cégei eredményeinek köszönhetően. te 1000 miliárdot tudsz....
Ha engem kérdezel igen. De nagyobb esélyét látom hogy jó legyen, már csak azért is mert nem ásta el magát visszafordíthatatlanul az eus partnereknél. Ha nem csinál semmit már sokkal jobb. Ha személyes anyagi és egyéb szempontból kérded lehet olyan belső ellenszele a ner által bebetonozott gazdasági, politikai és szervezeti személyek részéről ami rosszul érinthet minket. Különösen kétharmad hiányában, mégkülönösebben minimális győzelem esetén. Az élet nem habostorta. Én mindenesetre inkább választom a bizonytalant mint a khmm, ismert nem jót.
Nyilván nem tudjuk. Oké egyik esetben vélhetőleg egyre gyorsulótempóban és egyre kedvezőtlenebb külső kapcsolatokkal és megitéléssel megyünk a megszokott irányba. A másik sötét ló.(még akkor is ha a külső körülményeket, világgazdaság, trump, putyin, eu, háború, árak, dollár, nemzetközi környezet diplomácia vs háborúk tudnánk előre. De nem tudjuk)
..Én nem fogalmaztam elvárást , csak kíváncsi lettem volna mi vár ránk az egyik vagy másik oldal győzelme esetén . Nem általánosságban hanem olyan változásra lennék kiváncsi ami az emberek 80% érinti . Hosszabb vagy rövidebb várólista, 350 vagy 450 euro,3 vagy10% infláció, 2 vagy 6 % gdp növekedés...
LTP-nek eleve már nem volt értelme, kb. emiatt jött a babaváró. A lakásáraknál mire mentél az 1-1.5 M fttal? semmire. és kuporgattál 4 évig. 10M-s babaváró: cserébe nem kell kuporgatni, azonnal ott van, és 45000 körül kell érte perkálni, az LTP meg 20.000 ft volt max, ha valaki komolyabban tolta (jelen), volt 2-3 db LTP, akkor sem lenne értelme 3-4,5M Ft. Babaváró akkor is 10. OTP-ben voltam legutóbb, nagyon ajánlották, hogy 8 év után az OTP ad 30%-ot.... kb. a nevetéstől ledőltem a székről, a papot kellett hívni defibrilátorral. 8 évnyi kuporgatás, alamizsna jutalékok utána kapnék 30%-ot, amit a fixmáppal megkapok 4 év alatt is. Szóval értelmezhetetlen ez a mostani LTP.
Szerintem jogos az elvárásod hogy évtizedes, több évtizedes elkefélés eredménye egy év múlva jelentősen visszajavuljon. Ha nem tesznek csodát kár is belekezdeniük! Inkább menjünk tovább a rossz irányba az legalább következetes. De ebben lehet lesz észrevehető változás: A magyar GDP 2025b3n 2-300 milliárddlal nőtt (kb90-100.000Milliárd kb 0,3%a) A Mészáros és családja érdekeltségébe tartozó cégek értéke 2025 szeptemberére közel ezermilliárd forinttal növekedett.
Ha ilyen jól látod a helyzetet ,szeretném ha leírnád néhány tömör mondatban mit fogunk érezni egy év múlva ha nyer a Tisza ,vagy ha nyer a Fidesz. Az egészségügy ,oktatás, infláció, ado, forint árfolyam érdekelne.
Magyar Állampapír tulajok