Attól szerintem mindenki jó szaros lenne,csak éppen fityesz(NER)maradna szarmentes,és természetesen mindenki más takaríthatna.Hovatartozástól függetlenül.
Billeg a szaros bili erősen. Jobb lenne, ha a Fideszre borulna rá, aki azt megtöltötte és nekik kellene eltakarítani, de még ilyen 4 év és Fehéroroszország leszünk, ezt viszont el kell kerülni bármi áron.
Azért, mert nincs pénze az államnak a kamatkülönbözet kifizetésérem így 6-7%-on hitelt vesz fel az állam a kamat különbözet kifizetéséhez. Többek között, ezért is magas a kamat felára a magyar kötvényeknek, mert a hitel lába nem működik a jegybanki alapkamatnak.
Tulajdonképpen leírta azt a cikk, amit itt hetek óta hangsúlyozok és elkerülhetetlenül haladunk ebbe az irányba. De van itt még más is ami talán még súlyosabban fogja érinteni Magyarországot, de ennek kifejtésébe nem megyek már bele, mert nem látom értelmét az egyirányú elfogultság miatt.
Milyen kilábalás jöhet, amikor nem érdekli a vezetőket a 6-7%-os hiány, és "jól van ez így"? Majd amikor azt kell eljátszani, mint Görögországgal, adósságelengedés, ezt minek kell megengedni? Hitelből fújni a lufit. Vagy olyan elvárásokat letenni azt asztalra, ami nem tetszik az országnak, különben dádá. Most ez sincs. Karnyújtásnyira a bóvlitól, most éppen az MVM játsza a Robin Hood-ot, merthogy milyen hideg volt, meg kell menteni a szegény népet. Nem kell megmenteni, csak nem kell telibe hazudni az emberek arcába. Honnan lenne 300-400MRD-os nyeresége az MVM-nek, ha nem abból,h hazudnak. Na mind1, "NQ Shortból" beszélek ;-) :D. A világnak érdeke a lufi, csak 1x valaki ki fogja szúrni.
Még lezárása előtt 2029N re váltottam a PMÁP jaimat. Prémium kamat miatt. Ha drasztikusan mégis felfele indulunk akkor lépek... A minősítők nem szoktak változtatni választások előtt,ezért úgy gondolom a jelenlegi HUF árfolyam mellett bekockáztathatnaknak egy kis kamatcsökkentést.
Ez továbbra is arról szól, aki kapkod, az lehet totál feleslegesen tolja a -1%-okat. A feleségem 2027Q1-ét nem babráltam, a 6,5%-osok kb. a 2027Q1 csak 1/3-a, nem fájt átváltani -1%-al sem. Az én összes papírom megvan még az év eleje óta. Hitelkártyával a pmáp kamatokat már beraktam 2031q1-be, gyakorlatilag mire valójában "realizálódik" a pmáp kamat, már majdnem +1%.
Mármint, a 2031Q1-re gondolsz? Te nem dobnád a 7%-os fixmápot egy 14%-os DKJ-ért? Dehogynem. Amit hozna a fixmáp 2 év alatt, azt hozná a DKJ 1 év alatt.
Magyar Állampapír tulajok